Seksueel misbruikt door een vrouw

 • Dit onderwerp bevat 33 reacties, 4 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 21/07/2023 om 22:03 door Lyn.
10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 34)
 • Auteur
  Reacties
 • #216272
  LSG
  Beheer
  Topic starter

   In dit topic vind je websites en online artikelen met informatie over:

   Seksueel misbruikt door een vrouw

   Wil je zelf een website of online artikel toevoegen? Plaats dan eerst de url en daaronder eventueel een korte beschrijving.

   Zowel mannen als vrouwen kunnen een vrouwelijke dader hebben. In dit topic staan daarom berichten die gaan over mannelijke en vrouwelijke slachtoffers. Specifieke informatie over misbruik van mannen/jongens vind je in ‘Seksueel geweld en seksueel misbruik van mannen en jongens

    

   #215548
   Luka
   Moderator

    ‘Hi, my name is Will and I sincerely think rape is hilarious. WHEN IT HAPPENS TO DUDES.’

    *Graag volledig uitkijken voor je er een mening over vormt

    Lees ook het bijbehorende artikel op mic.com (engelstalig) >>

    #216269
    Mark
    Moderator

     Te weinig aandacht voor mannen die door vrouwen worden misbruikt

     Er rust een taboe op seksueel misbruik. Maar het taboe op seksueel misbruik van mannen door vrouwen is nog veel groter. Daarom moet er meer aandacht en een onderzoek komen naar zedenmisdrijven door vrouwen, vinden de politie en zedendeskundigen.

     Aanleiding is een Amerikaans onderzoek. Daaruit blijkt dat mannen veel vaker worden misbruikt door vrouwen dan over het algemeen wordt aangenomen. Zijn de Amerikaanse cijfers vergelijkbaar met de situatie in Nederland? Daar lijkt het op papier niet op. Wereldwijd wordt aangenomen dat ongeveer vijf procent van de zedenmisdrijven wordt gepleegd door een vrouw. En verschillende hulpinstanties in Nederland gaan ook uit van dat getal. En juist daar zit het probleem: waarschijnlijk gebeurt het veel vaker. Het is alleen onduidelijk hoe hoog het dark number is.

     Lees verder op nos.nl >>

     Peter Lauriers werd toen hij 8 was, misbruikt door zijn oma. Tientallen jaren hield hij het misbruik voor zich. Hij wil nu zijn verhaal doen, zodat jongeren die misbruikt zijn sneller hulp zoeken dan hij.

     #216273
     Mark
     Moderator

      Vrouwelijke pedofielen

      #216281
      Mark
      Moderator

       Heftig verhaal: Ik ben misbruikt door mijn lerares

       Girlscene gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘Heftig verhaal’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer vertelt een meisje dat seksueel misbruikt is haar verhaal.

       “Ik heb lang getwijfeld of ik het kon, mijn verhaal helemaal uittypen en dit vervolgens op een site te zien staan. Maar ik heb uiteindelijk besloten dat ik dit wil doen. Waarom? Om mensen te laten zien dat dit ook bestaat. Dat dit ook voorkomt. En voor de meiden die dit ook hebben meegemaakt of zelfs nu nog meemaken, een hart onder de riem te steken. Als mensen aan misbruik denken, denken ze meestal direct aan een man als dader. De vader, de broer, de opa, een vriend, etc. Maar mijn misbruik was niet door een man, niet door een familielid. Ik ben misbruikt door mijn lerares.’

       Lees verder op girlscene.nl

       #216289
       Mark
       Moderator

        ‘Wassen, masseren… het ging steeds verder’

        Bij seksueel misbruik denken we al snel aan een man als dader, maar Marianne Janssen (68) werd als kind jarenlang seksueel misbruikt door haar móeder. Ze schreef er een boek over: Anna’s oorlog.

        “Als ik terugkijk, kan ik gerust zeggen dat ik mijn moeder altijd al een eng mens vond, ook voordat het misbruik begon. Het klikte gewoon niet. Ik botste constant met haar. Mijn moeder vond mij niet aardig. Ze zei vaak hoe lelijk en lomp ze me vond. Dat deed ze trouwens alleen als mijn vader er niet bij was, want ze wist maar al te goed dat hij dat absoluut niet wilde hebben. Ach weet je, mijn moeder had helemaal geen kinderen moeten krijgen. Ze was zo egocentrisch dat het misging zodra ze de aandacht moest delen. En ze was chronisch ontevreden.”

        Lees verder op franska.nl

        Informatie over het boek ‘Anna’s oorlog’ vind je in de rubriek ‘Boeken: ervaringsverhalen & fictie’ >>

        #218095
        Mark
        Moderator

         Ook vrouwen plegen zedenmisdrijven

         Naar op kinderen gerichte zedendelinquentie van vrouwen en meisjes is tot dusver weinig onderzoek gedaan. Sommigen gruwelen van de gedachte en denken dat het niet kan bestaan. Maar onderzoeksters van de Vrije Universiteit Amsterdam weten beter: vrouwen en meisjes plegen wel degelijk zedenmisdrijven en waarschijnlijk komt dat meer voor dan bekend is. De stand van zaken tot dusver.

         Lees het hele artikel op nemokennislink.nl >>

         In dit artikel wordt verwezen naar een hele uitgebreide publicatie (232 pagina’s) in het Tijdschrift voor Criminologie uit 2008. Deze publicatie vind je op research.vu.nl.

         #218539
         Luka
         Moderator

          ‘Kindermisbruik gepleegd door vrouwen is een probleem dat onderschat wordt’

          Als je het woord ‘verkrachtingsslachtoffer’ hoort, denk je aan een meisje of vrouw; zegt iemand ‘zedenpleger’, dan zie je in gedachten een man. Dit stereotype heeft een (grote) grond van waarheid, maar het toont slechts een deel van de werkelijkheid, schrijft sociaal-cultureel pedagoog Liesbeth Kennes in haar nieuwe boek ‘Alleen ja telt’.

          De tijd is rijp om de verkrachtingsmythes te ontkrachten en stereotiepe beeldvorming open te breken, schrijft Liesbeth Kennes in ‘Alleen ja telt’. In onderstaand fragment behandelt de auteur de volgende mythe: ‘Mannen plegen seksueel geweld, vrouwen moeten het ondergaan’.

          Lees verder op knack be>>

          Meer informatie over het boek ‘Alleen ja telt’ vind je onder Boeken: informatie en hulpverlening‘.

          #227435
          Luka
          Moderator

           Peter werd misbruikt door z’n oma: het was monsterachtig

           “Du bist schön.”
           “Ich liebe dich.”
           “Du bist ein grosser Junge.”

           Het zijn lieve Duitse woordjes, waar Peter Laurier de rillingen van krijgt. Hij hoorde ze op zijn achtste verjaardag van zijn oma, kort voordat hij door haar voor het eerst werd misbruikt.

           Inmiddels zijn we vijftig jaar later. Peter wil zijn verhaal vertellen, om zo te laten zien welke invloed misbruik kan hebben op je leven. En hopelijk, zegt Peter, zorgt zijn openheid ervoor dat jonge mannen ook met hun problemen bij iemand aankloppen.

           De Nederlandse politie en zedenonderzoekers vinden dat er in Nederland meer aandacht moet komen voor misbruik door vrouwen. Hun reactie volgt op een Amerikaans onderzoek, waaruit blijkt dat misbruik door vrouwen bij mannen vaker lijkt voor te komen dan over het algemeen wordt aangenomen.

           “Het verschil met andere jaren was dat ik de dag voor mijn verjaardag niet mocht opblijven tot twaalf uur. Rond half elf moest ik naar bed. Toen ik iets na twaalven eenmaal jarig was, voelde ik dat ze naast me kwam liggen. Ik was op een leeftijd gekomen dat ik voor haar al rijp genoeg was. Zo heb ik dat altijd gevoeld. Een lieve grootmoeder veranderde in een seksueel belust monster.”

           “Ik ga niet in details treden, dat vind ik nog steeds te verschrikkelijk. Maar ik ben als een pop gebruikt. Zeven weekenden, een jaar lang. Ze liet me dingen doen die je pas hoort te doen als je achttien of negentien bent.”

           “Tot ik het op een gegeven moment echt niet meer zag zitten en van een schillenkar ben afgesprongen. Ik zag het leven niet meer zitten, maar brak alleen m’n pink. Toen ik later mijn ouders vertelde dat ik niet meer naar mijn oma wilde, uit angst voor de schillenkar, hebben ze het gepikt en nooit doorgevraagd.”

           “Mijn seksualiteit was al verloren gegaan. Dat zorgde ervoor dat ik in mijn pubertijd voor alle vormen van intimiteit vluchtte. Continu was ik aan het vechten om meisjes op afstand te houden. Ik was letterlijk te bang om aangeraakt te worden.”

           “Die angst ging heel ver. In geuren en kleuren vertelde ik een meisje dat iets met me wilde dat ik een baby had vermoord, in de hoop dat ze afhaakte. Waar slaat dat op? Het was pure angst.”

           “Het probleem was alleen dat ik heel moeilijk nee kon zeggen tegen vrouwen. Rond mijn negentiende begon een meisje met me te kroelen. Ik verstijfde. Ze vroeg of ik haar trui wilde uittrekken. Ik heb er geen seconde over nagedacht en vertrok direct. Ik wist niet beter dan dat zoiets onder dwang moest. Seksuele vrijheid bestond voor mij niet.”

           “Toen ik 21 was overleed mijn oma. Ik heb haar begrafenis overgeslagen, maar was wel in shock. Ik had me altijd voorgenomen haar nog eens een keer goed de waarheid te vertellen. Dat kon niet meer.”

           “Daardoor ontwikkelde zich iets heel anders in mij. Ik wilde ineens met zoveel mogelijk vrouwen naar bed. Alles voor de seks. Maar wel seks op mijn manier: overheersend. Ik leefde op de rand van: ga ik over de schreef, of niet. Er zijn vriendinnen geweest die achteraf zeiden dat het voelde alsof ik ze had verkracht.”

           “Er wordt meestal wat lacherig gedaan als je hoort dat een man is misbruikt door een vrouw. Kan dat überhaupt, hoor je dan. Maar dat lachen is onbegrip. Het is wel degelijk mogelijk. In mijn geval was ik 8 en zij 52. Ik was zowel fysiek als psychisch kansloos. Maar er zijn forse mannen die door tengere vrouwen misbruikt worden, terwijl ze zo die vrouw opzij kunnen zetten.”

           “Ik heb gegoogeld tot-en-met om te onderzoeken hoeveel mannen zijn misbruikt door vrouwen. Ik kon niets vinden. Dat is alleen al een reden voor onderzoek.”

           “Je moet in therapie als zoiets je overkomt. Daar ben ik van overtuigd. Hoe langer je wacht met hulp zoeken, hoe slechter het met je zal gaan. Hoe meer kans je hebt om dingen te doen die je juist niet wil doen.”

           “Dat het helpt, weet ik nu ruim een jaar. In negen maanden was ik zelf ‘klaar’ bij behandelcentrum de Blauwe Maan. Ik kan geen trofeeën overhandigen voor het leiden van een liefdevolle relatie. Dat heb ik geaccepteerd. Maar nu kan ik m’n gevoelens hanteren, naar een vrouw kijken zonder de gedachte van misbruik. Wauw, wat een openbaring.”

           “Het is net alsof mijn puberteit pas net is begonnen.”

           Bron: NOS.nl

           #221474
           Mark
           Moderator

            Een ouder artikel maar wel interessant…

            Onderzoek: mannen verrassend vaak slachtoffer van seksueel geweld door vrouw

            Bij verkrachtingen en ongewilde seks staan vrouwen vaak centraal als slachtoffer. Uit Amerikaans onderzoek blijkt nu dat veel mannen ook slachtoffer zijn van ongewilde seks of verkrachting. En de daders? Dat zijn in die gevallen bijna altijd vrouwen.

            Uit wetenschappelijk onderzoek (PDF) van de University of Missouri blijkt dat bijna de helft (43%) van alle ondervraagde mannen wel eens seks tegen zijn wil in heeft gehad. In bijna al die gevallen (95%) was het een vrouw die als agressor werd aangeduid. Zo’n 18% van alle ondervraagden gaf aan dat die daarbij ook geweld gebruikte. Behalve de 18 procent ondervraagde mannen die met geweld tot seks werd gedwongen, gaf 31% van alle ondervraagden aan dat er ook sprake is geweest van verbaal seksueel geweld. In totaal mondde dat bij 10% uit in seks tegen zijn wil in en bij 40% eindigde het in zoenen en strelen tegen de wil in.

            Lees verder op hpdetijd.nl >>

           10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 34)
           • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
           gasten online: 62 ▪︎ leden online: 2
           Vinnie, Paul1966
           FORUM STATISTIEKEN
           topics: 3.731, reacties: 20.939, leden: 2.732