Chatten op LSG

Op LSG kun je chatten in verschillende chatrooms, elk met een eigen thema. Kies de chatroom die het beste aansluit bij jouw behoefte en/of interesse. De chatrooms zijn alleen toegankelijk voor leden.

Ben je nog geen lid van LSG? Meld je aan en chat mee!

Chatten bij Lotgenoten Seksueel Geweld

Chatten op LSG kan vanaf je PC, laptop, tablet of smartphone. Als je chat op PC of laptop kun je in drie chatrooms tegelijkertijd aanwezig zijn. Chat je in de mobiele versie, dan kun je maar in één chatroom tegelijkertijd aanwezig zijn. Naast chatten in chatrooms kun je in alle versies meerdere privé gesprekken tegelijkertijd voeren.

‘s Avonds tussen 21:00 en 23:00 uur en op maandag- en vrijdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur zijn er altijd wel leden aanwezig. Buiten deze uren kan het zijn dat je niemand treft. Wij adviseren je dan op een ander tijdstip terug te komen.

  • Ben je niet geïnteresseerd in het onderwerp van een chatroom? Ga deze dan niet binnen.
  • Wil je in een gesprek niet meepraten maar wel meelezen? Dat mag ‘Bij de voordeur’, ‘Aan de keukentafel’ en ‘Aan de bar’.
  • Wil je niet (meer) deelnemen aan een gesprek? Verlaat de chatroom dan. Op laptop of PC kan dat door onderaan het scherm het tabblad te sluiten. Op tablet of smartphone kan dat door links bovenaan op het ‘terug’ symbooltje te klikken.

Behalve vrij chatten, kun je op LSG ook deelnemen aan thema-chats. Elke week staat er een thema centraal waar veel lotgenoten mee te maken hebben.

Gesprekken in chatrooms zijn niet meer beschikbaar zodra je een chatroom verlaat. Privé gesprekken daarentegen blijven gedurende twee weken beschikbaar voor jou en je gesprekspartner.

Op de chat zijn onze huisregels, ons privacybeleid en onze disclaimer van toepassing. Teamleden zien toe op de naleving hiervan. Mocht jij zelf vinden dat iemand zich niet aan onze regels houdt, dan kun je dit melden via de knop ‘Meld gebruiker’.

Onze chatrooms

chatten bij de voordeur
Bij de voordeur...

kun je elkaar begroeten en kennis maken met nieuwe leden. Als je over een specifiek onderwerp wilt chatten, kun je hier leden uitnodigen met je mee te gaan naar één van de kamers. Bij de voordeur is alleen meelezen toegestaan.

chatten aan de keukentafel
Aan de keukentafel...

kun je elkaar steunen bij dingen waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven. Bijvoorbeeld onbegrip in je omgeving, ervaringen met therapie, omgaan met je kinderen, praten met je partner, etc. Aan de keukentafel is alleen meelezen toegestaan.

chatten rond de haard
Rond de haard...

staat elke week een vast thema centraal waar veel lotgenoten mee te maken hebben. Meer informatie over welke onderwerpen wanneer aan bod komen vind je op de pagina 'weekthema's'. Rond de haard verwachten wij dat je actief deelneemt aan het gesprek.

chatten in de achtertuin
In de achtertuin...

kun je elkaar steunen in het proces van verwerking en herstel. Hier is ook ruimte om misbruikervaringen met elkaar delen. Houd er wel rekening mee dat teveel details anderen kunnen triggeren. In de achtertuin verwachten wij dat je actief deelneemt aan het gesprek.

chatten aan de bar
Aan de bar...

is ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Even geen serieuze gesprekken maar praten over leuke dingen die je hebt gedaan, TV-programma's of films die je hebt gezien, muziek, hobby's, actualiteiten, etc. Aan de bar is alleen meelezen toegestaan.

chatten in de prive kamer
In de privé kamer...

kun je met een besloten groep praten waarover je maar wilt. Om toegang te krijgen tot de privé kamer kun je een wachtwoord opvragen bij de moderator.

Kaatje, 34 jaar

“Iedere dag probeer ik een stapje verder te komen. Eerst de stap om lid te worden en gisteravond heb ik zelfs durven chatten! Achteraf viel het enorm mee. Ik voelde me gehoord en veilig.”

Lau, 48 jaar

“Omdat ik er thuis niet over kan praten ben ik op zoek gegaan naar lotgenoten. In mijn eerste chatroom gesprek ooit, aan jullie keukentafel, proefde ik vertrouwen, herkenning en thuiskomen bij lotgenoten.”

Peace, 30 jaar

“Pas geleden kwam ik op deze website terecht en heb ook gechat in één van de chatroom hier. Het was erg fijn met iemand te kunnen praten die hetzelfde is overkomen en die me begreep.”