Chatten op LSG

Op LSG kun je chatten in verschillende chatrooms, elk met een eigen thema. Kies de chatroom die het beste aansluit bij jouw behoefte en/of interesse. De chatrooms zijn alleen toegankelijk voor leden.

Ben je nog geen lid van LSG? Meld je aan en chat mee!

Over chatten op Lotgenoten Seksueel Geweld

Chatten op LSG kan vanaf je PC, laptop, tablet of smartphone. Je kunt in maximaal drie chatrooms tegelijk aanwezig zijn. Naast chatten in chatrooms kun je privé gesprekken voeren.

Onze chat is 24/7 open, maar er zijn niet altijd mensen aanwezig. De grootste kans mensen te treffen heb je ‘s avonds tussen 21:00 en 23:00 uur en op maandag- en vrijdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur.

  • Wil je niet (meer) deelnemen aan een gesprek? Verlaat de chatroom dan. Op laptop of PC kan dat door onderaan het scherm het tabblad te sluiten. Op tablet of smartphone kan dat door links bovenaan op het ‘terug’ symbooltje te klikken.
  • Beschikbaarheid gesprekken. Als je een chatroom binnenkomt, kun je de lopende chat tot maximaal een half uur teruglezen. Voor privé gesprekken geldt dat jij en je gesprekspartner jullie gesprek tot minimaal twee en maximaal zes weken geleden terug kunnen lezen.

Op de chat zijn onze huisregels, ons privacybeleid en onze disclaimer van toepassing.

‘s Avonds en op maandag- en vrijdagmiddag zien teamleden toe op de naleving hiervan. Buiten deze tijden kun je overtredingen en/of ongepast gedrag melden via de meldknop. Waar je deze vindt, wordt je op de chat uitgelegd. Ook kun je overtredingen en/of ongepast gedrag melden via het contactformulier.

Onze chatrooms

chatten bij de voordeur
Bij de voordeur...

kun je elkaar begroeten, kennismaken met nieuwe leden en elkaar uitnodigen mee te gaan naar één van de chatrooms. Bij de voordeur is alleen meelezen toegestaan.

chatten aan de keukentafel
Aan de keukentafel...

kun je, net als in de woonkamer, met elkaar in gesprek over dagelijkse dingen. Hoe voel je je, wat heb je gedaan, waar loop je tegenaan in relaties, werk of therapie, etc. Aan de keukentafel is alleen meelezen toegestaan.

In de woonkamer

kun je, net als aan de keukentafel, met elkaar in gesprek over dagelijkse dingen. Hoe voel je je, wat heb je gedaan, waar loop je tegenaan in relaties, werk of therapie, etc. In de woonkamer is alleen meelezen toegestaan.

chatten rond de haard
Rond de haard... *

kun je, net als in de achtertuin en aan de bar, met elkaar in gesprek over misbruikervaringen, gevolgen, verwerking en herstel. Rond de haard verwachten wij dat je actief deelneemt aan het gesprek.

chatten in de achtertuin
In de achtertuin... *

kun je, net als rond de hard en aan de bar, met elkaar in gesprek over misbruikervaringen, gevolgen, verwerking en herstel. In de achtertuin verwachten wij dat je actief deelneemt aan het gesprek.

chatten aan de bar
Aan de bar... *

kun je, net als rond de haard en in de achtertuin, met elkaar in gesprek over misbruikervaringen, gevolgen, verwerking en herstel. Aan de bar verwachten wij dat je actief deelneemt aan het gesprek.

chatten in de prive kamer
In de privé kamer...

kun je met een besloten groep in gesprek waarover je wilt. Om toegang te krijgen tot de privé kamer kun je een wachtwoord opvragen bij de moderator. Daarnaast wordt de privé kamer gebruikt voor themachats. Tijdens themachats verwachten wij dat je actief deelneemt aan het gesprek.

* Het maximum aantal deelnemers in deze chatroom is 8. Zit de chatroom vol? Kies dan een andere.

Kaatje, 34 jaar

“Iedere dag probeer ik een stapje verder te komen. Eerst de stap om lid te worden en gisteravond heb ik zelfs durven chatten! Achteraf viel het enorm mee. Ik voelde me gehoord en veilig.”

Lau, 48 jaar

“Omdat ik er thuis niet over kan praten ben ik op zoek gegaan naar lotgenoten. In mijn eerste chatroom gesprek ooit, aan jullie keukentafel, proefde ik vertrouwen, herkenning en thuiskomen bij lotgenoten.”

Peace, 30 jaar

“Pas geleden kwam ik op deze website terecht en heb ook gechat in één van de chatroom hier. Het was erg fijn met iemand te kunnen praten die hetzelfde is overkomen en die me begreep.”

Scroll Up