Chatten op LSG

Op LSG kun je chatten in verschillende chatrooms, elk met een eigen thema. Kies de chatroom die het beste aansluit bij jouw behoefte en/of interesse. De chatrooms zijn alleen toegankelijk voor leden.

Ben je nog geen lid van LSG? Meld je aan en chat mee!

Chatten bij Lotgenoten Seksueel Geweld

Chatten op LSG kan vanaf je PC, laptop, tablet of smartphone. Als je chat op PC of laptop kun je in drie chatrooms tegelijkertijd aanwezig zijn. Chat je in de mobiele versie, dan kun je maar in één chatroom tegelijkertijd aanwezig zijn. Naast chatten in chatrooms kun je in alle versies meerdere privé gesprekken tegelijkertijd voeren.

‘s Avonds tussen 21:00 en 23:00 uur en op maandag- en vrijdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur zijn er altijd wel leden aanwezig. Buiten deze uren kan het zijn dat je niemand treft. Wij adviseren je dan op een ander tijdstip terug te komen.

  • Ben je niet geïnteresseerd in het thema van een chatroom? Ga deze dan niet binnen.
  • Wil je in een gesprek niet meepraten maar wel meelezen? Geef dat dan duidelijk aan zodat mensen die hun verhaal vertellen, begrijpen waarom je niet reageert.
  • Wil je niet (meer) deelnemen aan een gesprek? Verlaat de chatroom dan. Op PC of laptop kan dat door onderaan het scherm het tabblad te sluiten. Op tablet of smartphone kan dat door links bovenaan op ‘terug’ te klikken.

Behalve vrij chatten, kun je op LSG ook deelnemen aan thema-chats. Elke week staat er een thema centraal waar veel lotgenoten mee te maken hebben.

Onze chatrooms

chatten bij de voordeur
Bij de voordeur...

kun je elkaar begroeten en kennis maken met nieuwe leden. Als je over een specifiek onderwerp wilt chatten, kun je hier leden uitnodigen met je mee te gaan naar één van de kamers.

chatten aan de keukentafel
Aan de keukentafel...

kun je praten over dingen waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven. Bijvoorbeeld onbegrip in je omgeving, ervaringen met therapie, omgaan met je kinderen, praten met je partner, etc.

chatten rond de haard
Rond de haard...

staat elke week een vast thema centraal waar veel lotgenoten mee te maken hebben. Meer informatie over welke onderwerpen wanneer aan bod komen vind je op de pagina 'weekthema'.

chatten in de achtertuin
In de achtertuin...

kun je misbruikervaringen delen en praten over de gevolgen die het heeft voor je leven. Houd er rekening mee dat teveel details anderen kunnen triggeren. Wees dus voorzichtig met wat je deelt.

chatten aan de bar
Aan de bar...

is ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Even geen serieuze gesprekken maar praten over leuke dingen die je hebt gedaan, films of TV-programma's die je hebt gezien, muziek, hobby's, actualiteiten, etc.

chatten in de prive kamer
In de privé kamer...

kun je met een besloten groep praten waarover je maar wilt. Om toegang te krijgen tot de privé kamer kun je een wachtwoord opvragen bij de moderator.

Kaatje, 34 jaar

“Iedere dag probeer ik een stapje verder te komen. Eerst de stap om lid te worden en gisteravond heb ik zelfs durven chatten! Achteraf viel het enorm mee. Ik voelde me gehoord en veilig.”

Lau, 48 jaar

“Omdat ik er thuis niet over kan praten ben ik op zoek gegaan naar lotgenoten. In mijn eerste chatroom gesprek ooit, aan jullie keukentafel, proefde ik vertrouwen, herkenning en thuiskomen bij lotgenoten.”

Peace, 30 jaar

“Pas geleden kwam ik op deze website terecht en heb ook gechat in één van de chatroom hier. Het was erg fijn met iemand te kunnen praten die hetzelfde is overkomen en die me begreep.”