Informatie over seksueel geweld, gevolgen en verwerking

De meeste informatie over seksueel geweld, gevolgen en verwerking is gericht op vrouwen en meisjes. Logisch, denk je misschien, want zij zijn er toch ook het slachtoffer van? Dat klopt inderdaad, maar zij zijn niet de énige slachtoffers. Ook mannen en jongens worden er slachtoffer van. Daar hoor je alleen minder vaak over omdat zij er nauwelijks over praten. Hierdoor lijkt seksueel geweld tegen mannen en jongens niet veel voor te komen. Het tegendeel is echter waar. Van alle slachtoffers van seksueel geweld is ongeveer een kwart mannelijk.

De informatie op LSG over seksueel, gevolgen en verwerking is gebaseerd op kennis en ervaring van onze leden. Wij vinden het belangrijk dat zowel vrouwen als mannen zich hierin herkennen. Daarom hebben wij niet alleen de kennis en ervaring van onze vrouwelijke leden gebundeld, maar ook die van onze mannelijke.

Ervaringsverhalen

Naast verstrekken van informatie bieden wij op de website ruimte voor ervaringsverhalen. Herkenbaar voor lotgenoten en leerzaam voor naasten van lotgenoten. Behalve verhalen van anderen lezen kun je ook je eigen verhaal insturen

Meer informatie

Zoek je meer informatie en/of professionele hulp? Kijk dan eens op ons forum. Daar vind je een overzicht van interessante websites, artikelen en hulpverleningsinstanties.

Heb je opmerkingen of aanvullingen? Laat het ons weten via het contactformulier, zodat wij ook jouw ervaringen kunnen verwerken. Zowel de informatie voor vrouwen, als die voor mannen wordt regelmatig bijgewerkt.