Loverboys & prostitutie van meisjes en vrouwen

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Informatieve websites & mediaberichten Loverboys & prostitutie van meisjes en vrouwen

 • Dit onderwerp bevat 61 reacties, 5 deelnemers, en is laatst bijgewerkt op 15/06/2021 om 20:36 door Luka.
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 62)
 • Auteur
  Berichten
 • #216064
  LSG
  Beheer
  Topic starter

  In dit topic vind je websites en online artikelen met informatie over:

  Loverboys & prostitutie van meisjes en vrouwen

  Wil je zelf een website of online artikel toevoegen? Plaats dan eerst de url en daaronder eventueel een korte beschrijving.

  #215532
  Luka
  Moderator

  Vraag het de politie: loverboys

  vraaghetdepolitie.nl/seks-en-loverboys

  Er zijn meisjes die in de sterke armen van een loverboy lopen. Loverboys verleiden ze met mooie beloftes en warmte die ze misschien thuis niet krijgen en laten ze vervolgens betaald seks hebben.  Hoe herken je een loverboy? En wist je dat er ook lovergirls zijn?  Op vraaghetdepolitie.nl vind je een betrouwbaar antwoord op je vragen en een oplossing voor je problemen. Je kan ook met ons chatten als je je vragen of situatie in een privégesprek wilt bespreken.

  #216171
  Luka
  Moderator

  Slachtofferhulp

  slachtofferhulp.nl/gebeurtenissen/seksueel-misbruik-geweld/loverboys

  Ben je slachtoffer van een loverboy? Voel je jezelf geen slachtoffer, maar weet je toch dat het niet klopt? Wat er met jou gebeurt roept waarschijnlijk veel verschillende gevoelens bij je op. Je kunt bang zijn of boos, je kunt last hebben van gevoelens van schaamte of je zelfs schuldig voelen. Uit ervaring weten wij dat dit heel normale en begrijpelijke reacties zijn. Het is goed om te weten dat je niet de enige bent en dat het strafbaar is wat hij met jou doet. Kies voor je eigen veiligheid en probeer voor jezelf op te komen.

   

  Je vindt hier veel informatie, tips, advies en (links naar) hulp en ondersteuning.

  #216173
  Luka
  Moderator

  Slachtoffer loverboy: ik moest seks hebben met zijn vrienden

  ‘Aan het begin was hij heel lief, maar later ging hij dingen aan mij vragen die ik eigenlijk niet wilde doen.’ – Slachtoffer loverboy

  Ze was 12 toen ze de jongen ontmoette die haar vriend én pooier zou worden. Tot haar 18e was ze in handen van deze loverboy. Nu is ze 19 en vertelt ze, anoniem, haar verhaal om andere meisjes te waarschuwen.

  Haar loverboy was “gewoon een Hollandse jongen”, vertelt ze in een documentaire die is gemaakt door haar en andere slachtoffers. De voorlichtingsfilm wordt de komende tijd op scholen vertoond. “Hij was eigenlijk heel normaal.”

  Naar schatting worden jaarlijks rond de 1320 meisjes seksueel uitgebuit, meldt de Nationaal Rapporteur Mensenhandel vandaag in een rapport over mensenhandel. Het is bijna een kwart van het totaal aantal gevallen van mensenhandel in Nederland.

  Lees het hele artikel op nos.nl >>

  #216513
  Mark
  Moderator

  Documentaire Loverboys

  Zes cliënten van Fier –  slachtoffers van loverboys en (seksueel) geweld – en vijf bekende Nederlanders gaan samen de strijd aan tegen mensenhandel. In de documentaire ‘Vertel het me alsjeblieft’, gemaakt door de cliënten van Fier, delen ze hun verhaal over hoe ze in handen vielen van een loverboy en interviewen ze bekende Nederlanders over de werkwijze van mensenhandelaren. De documentaire is onderdeel van ons voorlichtingsaanbod voor scholen, sportverenigingen en hulpverleningsinstanties.

  Lees verder op fier.nl >>

   

  #216553
  Mark
  Moderator

  watchnederland.nl

  WATCH Nederland wil de vraag naar seks met kinderen stoppen en de personen die minderjarigen seksueel uitbuiten en misbruiken ontmoedigen en frustreren. Dat doen zij onder andere met het uitpluizen van verdachte seksadvertenties, het inzetten van privédetectives op locatie, online lokprofielen, interventies en publiciteitscampagnes. Ze onderscheppen potentiële klanten en schrikken hen af met persoonlijke waarschuwingen.

  Bij WATCH Nederland kunnen ouders, verzorgers, familie, vrienden, kennissen en ieder ander die vermoedt dat een minderjarige slachtoffer is van een loverboy, hun signalen delen.

  Meer over WATCH Nederland vind je hier >>

  #216949
  Luka
  Moderator

  Xandra* belandde op haar 15de in de prostitutie: MIJN OUDERS WISTEN NERGENS VAN

  Justitie maakt zich grote zorgen over meisjes die steeds jonger de prostitutie ingaan. Kinderen van 13 jaar zijn allang geen uitzondering meer, schrijft De Telegraaf vandaag op de voorpagina. Ook Xandra* (26) werkte als 15-jarige – gedwongen – in de prostitutie. “Mijn ouders hadden niks door.”

  “Ik kom uit een stabiel en warm gezin”, vertelt Xandra*, die dit verhaal vanwege privacyredenen niet onder haar eigen naam wil vertellen. “Mijn ouders zijn niet gescheiden en ik kreeg alles wat mijn hartje begeerde. Ik had geen aandacht te kort. Het zijn niet altijd de kwetsbare meiden uit gebroken gezinnen die slachtoffer worden. Mijn enige kwetsbaarheid was dat ik in de pubertijd zat.

  Lees verder op de site van Vrouw >>

  #219531
  Luka
  Moderator

  ‘Mannen met wie ik seks moest hebben stonden voor school op me te wachten’

  Roos (niet haar echte naam) was elf toen ze in een netwerk van loverboys belandde. Ze kwam met een jongen in aanraking op een chatsite en werd na een jaar gedwongen om naaktfoto’s van zichzelf te sturen.

  Vanaf daar ging het bergafwaarts. Op haar vijftiende werd ze van school opgehaald door oudere mannen die ze niet kende en waar ze tientallen keren seks mee moest hebben.

  Loverboys en uitbuiting zijn regelmatig in het nieuws, de impact op de slachtoffers is enorm. Roos vertelt nu haar verhaal aan NOS Mashup om andere meisjes te helpen.

  Lees verder op de site van NOS.nl >>

   

  #220070
  Mark
  Moderator

  NIGERIAANSE TIENER IN BELGISCHE PROSTITUTIE GELOKT

  Als het beloofde land de hel is

  Achttien was Becky toen een ‘madam’ haar in Nigeria aansprak en een luxueus leven in Europa beloofde. De realiteit was anders. ‘Ik had sommige nachten seks met twintig mannen en wat ik verdiende, moest ik afgeven.’

  Lees verder op standaard.be >>

  (Om het artikel te kunnen lezen, heb je een account nodig, deze kun je gratis aanmaken.)

  #220351
  Luka
  Moderator

  Slachtoffers van loverboys massaal in de kou

  Negen van de tien minderjarige meisjes die het slachtoffer zijn van een loverboy, ondergaan daarvoor geen behandeling. Dat stelt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd i.o. in een vanmiddag verschenen rapport.

  Volgens recente cijfers wordt het aantal minderjarige slachtoffers van seksuele uitbuiting in ons land geschat op 1.363. In het voorjaar van 2017 kwam de groep meisjes die werd behandeld uit op 142, oftewel 10,4 procent van het totaal.

  Lees verder op de site van het AD >>

  #220352
  Luka
  Moderator

  Campagne tegen gedwongen prostitutie van Meld Misdaad Anoniem

  De campagne uit 2016 met de naam “Het zou je dochter kunnen zijn… in de greep van een loverboy”, is gericht op klanten en zorgverleners die werken met minderjarigen en verstandelijk beperkte mensen.

  De campagne is vooral online, maar er worden ook folders verspreid, zegt directeur Titus Visser van Meld Misdaad Anoniem in het NOS Radio 1 Journaal. Volgens hem moet de campagne bewustzijn creëren bij mensen uit de omgeving van iemand die gedwongen sekswerk moet doen. “Wij geven informatie over signalen die op prostitutie kunnen wijzen. Als mensen die signalen zien roepen wij op om dat te melden.”

  Lees verder op NOS >>

   

  #220430
  Mark
  Moderator

  Jeugdhulpinstellingen bieden goede hulp aan slachtoffers loverboys

  Uit onderzoek blijkt dat de meeste instellingen goede hulp bieden aan slachtoffers van loverboys

  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.) onderzocht de kwaliteit van de gespecialiseerde hulp aan minderjarige slachtoffers van loverboys. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste instellingen goede hulp bieden aan deze slachtoffers.

  Zorgelijk is dat slachtoffers nog onvoldoende worden gesignaleerd en nog onvoldoende worden verwezen naar de gespecialiseerde jeugdhulp.

  Op verzoek van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) deed IGJ onderzoek naar de kwaliteit van de gespecialiseerde hulp die dertien jeugdhulpinstellingen bieden aan (vermoedelijke) minderjarige slachtoffers van loverboys.

  Lees verder op zorgkrant.nl >>

  #220432
  Mark
  Moderator

  De kwaliteit van de gespecialiseerde jeugdhulp aan slachtoffers van loverboys

  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting onderzocht de kwaliteit van de gespecialiseerde hulp aan minderjarige slachtoffers van loverboys. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste instellingen goede hulp bieden aan deze slachtoffers. Zorgelijk is dat slachtoffers nog onvoldoende worden gesignaleerd en nog onvoldoende worden verwezen naar de gespecialiseerde jeugdhulp.

  Download ‘De kwaliteit van de gespecialiseerde jeugdhulp aan slachtoffers van loverboys’

  Bron: igj.nl

  #220677
  Mark
  Moderator

  Meisje. Zestien. Doet alles.

  De jeugdhulp vindt maar geen antwoord op tienerpooiers, mannen die jonge meisjes seksueel uitbuiten. De gevolgen zijn schrijnend. ‘Jeugdhelpers zien geen slachtoffer van verkrachting, ze zien een probleemkind.

  Laura was een lief kind, wat timide en plichtsbewust. De overgang naar het middelbaar viel haar zwaar. ’s Avonds, na haar huiswerk, speelde ze graag online een spelletje. Ze was een heel gewoon meisje van twaalf.

  Lees verder op tijd.be >>

  #221031
  Luka
  Moderator

  6 op 22 meisjes gaven telefoonnummer aan nep-loverboy

  DE GOORN – “Hé schatje, wat zie je er mooi uit. Mag ik je telefoonnummer?” Met deze woorden sprak zaterdagavond een nep-loverboy 22 meisjes aan in de leeftijd van 13 tot 17 jaar tijdens de plaatselijke kermis. Zes meisjes gaven hun telefoonnummer. De andere zestien gaven hun nummer niet af, maar vonden het lastig om nee te zeggen en weg te lopen.

  Lees hier verder op onswestfriesland.nl >>

  #221557
  Mark
  Moderator

  MATTIE’S MATTIE

  Hoe een meisje vast kan komen te zitten in de wereld van de prostitutie en hoe ze hier weer uit komt, dat is het onderwerp van de strip Mattie’s Mattie, waarin we een proces tegen loverboys volgen door de ogen van een rechtbanktekenaar.

  De strip is gemaakt door de bekende tekenaar Aloys Oosterwijk, die in 2007 de Stripschapprijs wint voor zijn gehele oeuvre. Oosterwijk is vooral bekend vanwege zijn strip Willems Wereld die meer dan twintig jaar wekelijks in het tijdschrift Panorama verscheen.
  De wereld van de rechtbank is Oosterwijk ook niet vreemd, naast het maken van strips werkt hij zelf veel als rechtbanktekenaar, momenteel onder meer bij het proces tegen Holleeder.

  Lees de strip op issuu.com >>

  #222341
  Mark
  Moderator

  DE LOVERBOY VAN NU HOEFT MEISJES NIET TE VERLEIDEN

  De loverboy is niet meer de knappe jongen die bij school staat te wachten om een kwetsbaar meisje te verleiden en dan de prostitutie in te trekken. Het zijn gewetenloze mensenhandelaren die snel overgaan tot afpersing, uitbuiting en misbruik van minderjarigen.

  Lees dit premium artikel verder op ad.nl of als lid van LSG in het ledendeel

  #223086
  Mark
  Moderator

  JULIA WERD ALS TIENER VERKRACHT EN VERKOCHT VOOR GELD

  Julia was 13 jaar toen haar vriendje van 15 haar verkrachtte. In de drie jaar daarna is ze door hem en zijn vrienden honderden keren verkracht en verkocht voor seks. In woningen en auto’s op parkeerplaatsen in Veenendaal. En niemand die het doorhad.

  Het begon nadat ik naar de middelbare school ging in Veenendaal. Ik kreeg een nieuwe vriendin, Tanja. Ik kwam veel bij haar en zij bij mij. Ze had geen goed contact met haar moeder. Haar vader woonde in Utrecht, maar moeder in Veenendaal had de voogdij. Die woonde samen met een nieuwe man – haar stiefvader – en zijn zoon Ralf, die twee jaar ouder was.

  Lees dit premium artikel verder op gelderlander.nl of als lid van LSG in het ledendeel.

  #223230
  mara
  Lid LSG

  HOE DE 13-JARIGE STERRE TOT PROSTITUTIE WERD AANGEZET


  Het meisje op de foto’s bij dit verhaal is een model

  Vwo-scholiere Sterre werd het slachtoffer van seksuele uitbuiting. De man die daarvoor verantwoordelijk was beschouwde ze als haar grote liefde. Haar verhaal staat voor dat van honderden Nederlandse meisjes, die vaak geen aangifte willen doen.

  ‘Het was een vrijstaand huis. Ik weet niet hoe het er beneden uitzag, want ze namen me altijd meteen mee naar boven. Daar waren twee grote kamers en één kleine. In de kleine kamer moest ik de lingerie aantrekken die voor me klaar lag. Daarna moest ik naar een van de andere kamers, waar een groot bed stond. Daar was de man die die avond voor mij had betaald. Ik was 13 jaar oud.’

  Lees dit premium artikel verder op volkskrant.nl of als lid van LSG in het ledendeel.

  #223235
  Luka
  Moderator
  #224516
  Mark
  Moderator

  
ALI VERKOCHT HET LICHAAM VAN MARIA (14) AAN OUDERE MANNEN

  De Brabantse Maria was pas 14 toen hij haar lichaam verkocht aan mannen, oudere mannen, véél mannen. Toen ze hem aangaf, moest zij onderduiken. Hij loopt nog altijd vrij rond.

  Ali * zit vanavond wel érg lang aan de telefoon, en hij praat in een taal die Maria * niet kent. Ze gaat vast in zijn bed liggen. Het is vijf kwartier na middernacht als hij eindelijk ook komt. Hij wil knuffelen, seks. Ineens beseft ze dat ze niet meer alleen zijn, ze doet haar ogen open en ziet twee onbekende mannen in de slaapkamer staan. En voor ze weet wat er gebeurt, deelt Ali haar lichaam gebroederlijk met hen.  Ze gilt, ze schopt, ze duwt. Maar wat kan een meisje uitrichten tegen drie mannen? Een meisje van krap 14 jaar.

  Lees dit premium artikel verder op ad.nl of als lid van LSG in het ledendeel.

  #224573
  Mark
  Moderator

  JAGEN OP ‘SUIKEROOMS’ EN POOIERS VAN GEDWONGEN PROSTITUTIE

  Ze zijn doodsbang of gehersenspoeld: slachtoffers van mensenhandel ontkennen vaak dat ze slachtoffer zijn. Aan speciale rechercheurs van het team Mensenhandel in Brabant de taak om daar doorheen te prikken in hun zoektocht naar de nietsontziende pooiers.

  Het koffertje in zijn hand zat vol seksattributen, in zijn jaszak een envelop met 300 euro. Precies het bedrag dat de man (58) van tevoren via Whatsapp met het meisje had afgesproken.

  Lees dit premium artikel verder op bd.nl of als lid van LSG in het ledendeel.

   

  #226037
  Mark
  Moderator

  EENZAME STRIJD TEGEN LOVEBOY 

  Roos pas na gevecht van jaren los van kwelgeesten

  Meisjes die door loverboys gedwongen worden tot prostitutie doen niet of nauwelijks aangifte. Afgaande op de laatste cijfers neemt het aantal aangiftes zelfs af met jaarlijks een kwart. Er worden dan ook minder van dit soort pooiers veroordeeld. Slachtoffers vertellen dat het vaak een schier heilloze weg is om via politie en justitie uit de klauwen van een loverboy te komen. Roos (23) vertelt haar verhaal.

  Dat het slecht gesteld is met de aanpak van seksuele uitbuiting en loverboyzaken, constateerde onlangs het Centrum Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) in het onderzoek ’Aangifte doe je niet’. De Nationaal Rapporteur Mensenhandel becijfert dat jaarlijks meer dan 1300 Nederlandse meisjes seksueel worden uitgebuit. Maar dat die groep nauwelijks bereid is naar de politie te stappen.

  Lees dit premium artikel verder op telegraaf.nl of als lid van LSG in het ledendeel.

  #227401
  Mark
  Moderator

  Cijfers over slachtoffers van loverboys

  In 2016 zijn 114 slachtoffers van loverboytechnieken geregistreerd. Dit is een lichte daling ten opzichte van 2015 toen in 119 gevallen is aangegeven dat er sprake is van loverboytechnieken. De meeste slachtoffers van loverboytechnieken zijn vrouw en 16 of 17 jaar oud bij aanmelding. Het merendeel van de slachtoffers (87) heeft de Nederlandse nationaliteit.

  Het aantal mogelijke slachtoffers van loverboytechnieken schommelt de laatste jaren. In 2013 ging het om 196 gevallen, in 2014 om 216 gevallen en in 2015 is het aantal gedaald naar 119. De meeste slachtoffers zijn in de leeftijdsgroep van 15 t/m 17 jaar (38 in 2016). 10 mogelijke slachtoffers zijn jonger dan 14 jaar.

  De meeste slachtoffers van loverboytechnieken worden gedwongen tot prostitutie. Maar het komt ook voor dat zij drugs moeten transporteren, telefoon abonnementen moeten afsluiten of diefstallen moeten plegen. Ook zijn er slachtoffers die al wel onder invloed van een loverboy staan, maar nog niet gewerkt hebben.

  Hoewel er minder slachtoffers zijn geregistreerd, wil dit volgens CoMensha niet zeggen dat e rook daadwerkelijk sprake is van een daling. CoMensha meldt dat de daling van het aantal slachtoffers van mensenhandel (waaronder slachtoffers van loverboytechnieken) veroorzaakt wordt door een andere prioritering bij de opsporingsdiensten en ook het strikter naleven van privacy wet- en regelgeving door organisaties zoals jeugdzorginstellingen (CoMensha , 2017).

  Lees verder op nji.nl >>

  #227939
  Luka
  Moderator

  ‘Niet politie, maar psycholoog moet slachtoffers van loverboy horen’

  Er doen minder slachtoffers van seksuele uitbuiting aangifte bij de politie dan eerder. Om daar iets aan te doen, moet het slachtoffers makkelijker gemaakt worden om aangifte te doen.

  Dat staat in het rapport ‘Aangifte doe je niet’ van het Centrum Kinderhandel Mensenhandel. Voor het onderzoek werden onder meer interviews gedaan met slachtoffers, hulpverleners, politie en justitie. Volgens het centrum moet er iets veranderen, zodat mensenhandel en seksuele uitbuiting beter aangepakt kan worden.

  ​Naar schatting worden jaarlijk 1320 Nederlandse, minderjarige meisjes seksueel uitgebuit. 89 procent van die groep blijft buiten beeld. Exacte cijfers ontbreken, maar uit de praktijk blijkt dat van de 11 procent die in beeld komt, maar een gering aantal aangifte doet.

  Definitie mensenhandel
  Er zijn verschillende redenen waarom slachtoffers van seksuele uitbuiting geen aangifte doen. Eén van de redenen is dat slachtoffers zich heel vaak geen slachtoffer voelen. Ze denken dat het hun eigen schuld is dat ze hebben moeten doen wat ze moesten doen. Dat komt vaak door manipulatie door de mensenhandelaar.

  Om daar iets aan toen moet de definitie van mensenhandel volgens de onderzoekers duidelijker worden en makkelijker te begrijpen. Als dat vervolgens via bijvoorbeeld campagnes wordt verspreid, zullen slachtoffers het eerder herkennen en eerder een aangifte overwegen.

  Bang
  Een ander probleem is dat veel slachtoffers bang zijn. Ook dat komt vaak door manipulatie van de mensenhandelaar. Die kan dreigen met vergelding. Bijvoorbeeld door het slachtoffer of familie ervan fysiek iets aan te doen, of te chanteren door te dreigen met het publiceren van beelden.

  Om die angst weg te nemen moet per slachtoffer bekeken worden welke angsten er zijn en hoe die weggenomen kunnen worden. Je kunt volgens de onderzoekers denken aan iemand die het slachtoffer begeleidt of aan een app die ze in geval van nood kunnen gebruiken om hulp in te schakelen.

  Psycholoog 
  De onderzoekers vinden dat het proces minder belastend moet worden voor slachtoffers. Ze pleiten er onder meer voor een proef te doen waarbij het horen van het slachtoffer niet wordt gedaan door de politie, maar door een forensisch psycholoog. Die kan beter omgaan met trauma’s van slachtoffers. In het buitenland gebeurt dat al.

  Zonder aangifte
  Los van de maatregelen die in het rapport staan om de aangiftebereidheid te vergroten, kan de politie volgens de onderzoekers ook vaker een onderzoek starten zonder aangifte. Voor mensenhandel is een aangifte niet per se nodig. Maar zonder verklaringen van slachtoffers is het volgens het onderzoek wel moeilijker een zaak rond te krijgen.

  De politie heeft inmiddels toegezegd in elk geval een proef te gaan doen met een forensisch psycholoog.

  Bron: rtlnieuws.nl

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 62)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 28 ▪︎ leden online: 0
No users are currently active
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.759, berichten: 14.841, leden: 1.609
Scroll Up