Watch Nederland (stopt seksuitbuiting minderjarigen)

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Hulpverleningsinstanties Watch Nederland (stopt seksuitbuiting minderjarigen)

 • Dit onderwerp bevat 3 reacties, 2 deelnemers, en is laatst bijgewerkt op 09/05/2018 om 10:00 door Mark.
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #218089
  Luka
  Moderator

  watchnederland.nl

  WATCH NEDERLAND STRIJDT TEGEN LOVERBOYS EN GEDWONGEN JONGENSPROSTITUTIE
  Minderjarigen die gedwongen seks hebben tegen betaling. Iedere dag opnieuw. Verkracht, misbruikt, uitgebuit. In ons land, bij jou in de buurt. WATCH Nederland wil dat dit stopt en komt in actie. We onderzoeken, ontmoedigen en ontmaskeren. Met maar één doel: de handel in seks met minderjarigen kapot maken.

  Je kunt dag en nacht, 24/7 terecht bij WATCH Nederland voor:

  • het rapporteren van (vermoedelijke) loverboypraktijken;
  • directe persoonlijke hulp;
  • verzoeken tot (veilige) interventie.

  Je kan Watch Nederland bereiken per telefoon op 0707 400 600, mail en via de chat.

  #218090
  Luka
  Moderator
  Topic starter

  WATCH Nederland gaat strijd aan met loverboys

  Seksuele uitbuiting van minderjarigen. Hen dwingen seks te hebben tegen betaling. In ons land, bij u in de buurt, het gebeurt nog steeds. WATCH Nederland wil de handel in seks met minderjarigen stoppen en loverboys aanpakken. Daarom zijn uw ogen en oren nodig!

  Pas na uw melding kan WATCH Nederland in actie komen. Herken daarom de signalen en geef het door aan het landelijk meldpunt als het vermoeden bestaat dat iemand in uw kring slachtoffer is geworden van een loverboy. Ook slachtoffers zelf kunnen bellen met het team van zorgprofessionals.

  Bron: gervon.nl

  #220032
  Mark
  Moderator

  Ex-loverboyslachtoffer Eva (25) slaat terug: ‘Wat ik weet, leer je niet uit een boekje’

  De hel waar Eva (niet haar echte naam) jarenlang doorheen ging, valt nauwelijks met een pen te beschrijven. Tot twee keer toe kwam ze in handen van loverboys, een keer toen ze minderjarig was, en later opnieuw. Nu slaat ze terug door Watch Nederland te helpen mensenhandelaren op te sporen.

  Over de eerste keer dat ze met mannen seks moest hebben voor geld, wil Eva niet veel kwijt. Ze was destijds minderjarig, 15 jaar nog maar. Die vreselijke periode heeft ze afgesloten nu. Maar in de jaren daarna hielp therapie haar niet voldoende de gebeurtenissen te verwerken. Ze was kwetsbaar. Zo belandde ze opnieuw in de gedwongen prostitutie.

  19 jaar is ze, als ze via Hyves contact zoekt met een jongen die ze van vroeger kent. Ze sturen elkaar berichtjes, spreken af. Eva wordt verliefd. En hij doet alsof hij dat ook is. Maandenlang draagt hij haar op handen, overlaadt haar met aandacht en lieve berichtjes. Cadeaus krijgt ze overigens niet van hem, dat klassieke beeld van de loverboy wil Eva graag de wereld uithelpen. “Dat is echt iets uit de jaren 90, zo gaat het allang niet meer.”

  Lees verder op rtlnieuws.nl >>

  #221671
  Mark
  Moderator

  ZO STRIJDT DEZE EX-AGENT TEGEN KINDERUITBUITING

  Carolien en haar collega’s van WATCH willen kinderen helpen die gedwongen in de prostitutie werken. Aangifte doen is voor de meeste slachtoffers ondenkbaar, en het vergt harde bewijzen. Met een meldpunt en een chatroom wijzen Carolien en haar collega’s ze de weg.

  Het is 9 uur s’ ochtends. De telefoon gaat. Carolien, projectleider van het meldpunt van WATCH, neemt op. De mannenstem aan de andere kant van de lijn vertelt dat hij dit weekend een prostituee bezocht. Hij maakt zich zorgen, legt hij uit. “Ze zou al vanaf haar vijftiende gedwongen voor deze pooier werken en wil stoppen, maar durft niet.” Carolien maakt aantekeningen, en hangt op. Aan de slag.

  Bezorgde moeders
  Carolien en haar collega’s krijgen tientallen telefoontjes per week. Soms van bezorgde ouders die vermoeden dat hun kind in handen is gevallen van een loverboy, soms van mensen die bang zijn dat er in hun buurt minderjarigen seks hebben voor geld. WATCH Nederland heeft als doel mensenhandelaren op te sporen en te stoppen. Met zorginstelling Fier (het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel) en Terre des Hommes, hebben ze een meldpunt en een chatroom ingericht. Hard nodig, volgens Carolien.

  “Er bestond een meldpunt van de politie”, zegt ze. “Maar daar durven slachtoffers en hun dierbaren niet snel gebruik van te maken. Laatst vertelde een meisje via de chat dat haar loverboy dreigde haar jongere zusje te vermoorden als ze naar de politie zou stappen.”

  Bovendien heeft de politie harde bewijzen nodig voordat zij daadwerkelijk met een melding aan de slag kunnen. WATCH Nederland helpt bij het verzamelen van informatie: privédetectives, hulpverleners en onderzoekers werken mee.

  Lees verder op brandpuntplus.kro-ncrv.nl >>

  Bekijk ook de documantaire De strijd tegen seksuele uitbuiting van minderjarigen >>

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 16 ▪︎ leden online: 3
NovaJ, Mark, Nick
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.426, reacties: 13.240, leden: 1.203
Scroll Up