Homoseksualiteit

 • Dit onderwerp bevat 31 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 08/01/2022 om 20:16 door Luka.
10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 32)
 • Auteur
  Reacties
 • #216046
  LSG
  Beheer
  Topic starter

   In dit topic vind je websites en online artikelen met informatie over:

   Homoseksualiteit

   Wil je zelf een website of online artikel toevoegen? Plaats dan eerst de url en daaronder eventueel een korte beschrijving.

   #216206
   Luka
   Moderator

    mannenseks.be

    Mannenseks.be is een site van Sensoa België, met informatie speciaal voor mannen die seks hebben met mannen.

    #216221
    Luka
    Moderator

     verliefde-jongens.nl

     Verliefde jongens richt zich op homoseksuele jongeren tot en met 26 jaar, maar ook hetero’s zijn van harte welkom!

     Met onze website willen wij kinderen en jongeren, die ontdekken dat ze eventueel homoseksuele gevoelens hebben, helpen zich een weg te vinden in de verdere ontwikkelingen van hun gevoelens.

     Bij ons kun je antwoorden vinden op veel van je vragen die te maken hebben met homoseksualiteit (ook voor ouders en verzorgers). Verder bieden we je de gelegenheid om met leeftijdsgenoten in contact te komen en eventuele ervaringen uit te wisselen. Je komt er achter dat je echt niet alleen bent.

     Verliefde jongens biedt informatie en verhalen over homo/bi seksualiteit en heeft een forum voor homo en bi jongens tot 26 jaar.

     #216222
     Luka
     Moderator

      colourground.nl

      Ben jij multicultureel en LHBT? Dan is Colour Ground er speciaal voor jou. Omdat wij het belangrijk vinden dat jij jezelf kunt accepteren en je daar graag bij willen helpen. Je vind hier informatie, ervaringsverhalen en een forum.

      #216223
      Luka
      Moderator

       Jong & Out - Apps on Google Play

       jongenout.nl

       Jong & Out is de community voor iedereen tot en met 18 jaar, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is.

       Als je lesbisch, homo, bi, trans(gender), hetero, in-dubio, pan, non-binary, queer of aseksueel bent of een intersekse-conditie hebt: Jong&Out de plek voor jou!

       #216224
       Luka
       Moderator

        https://www.mantotman.nl/themes/mantotman/logo-social.png

        mantotman.nl

        Je vind hier veel informatie over mannenseks, hiv en soa’s, dating en relaties, misbruik en meer.

        #216339
        Mark
        Moderator

         Weinig om het lijf. Ervaringen van online dating van jonge mannen die seks hebben met mannen

         Online dating komt vaak voor bij jonge mannen die seks hebben met mannen (MSM) in Nederland. Er was nog weinig bekend over hun ervaringen met online dating en hoe seksuele communicatie gaat. Ook was nog niet goed in beeld of ze met problemen te maken krijgen die aandacht behoeven in preventie- en voorlichtingsprogramma’s. Dit was aanleiding om meer onderzoek te doen.
         Lees verder op nationalezorggids.nl >>

         Lees ook het opiniestuk over dit rapport en het deel uit het rapport over misbruik van homoseksuele jongens in ‘Opinie & actualiteit’.

         Het hele rapport kun je lezen op nationalezorggids.nl.

         #216558
         Mark
         Moderator

          Orpheus

          Orpheus Nederland

          orpheushulpverlening.nl

          Orpheus is de landelijke verenging voor hulpverlening bij homo/biseksualiteit in man-vrouw relaties. Orpheus steunt mensen die in hun hetero-relatie te maken hebben met homoseksuele, lesbische of biseksuele gevoelens van henzelf of hun partner. Orpheus brengt mensen in een vergelijkbare situatie met elkaar in contact. Kenmerkend voor deze ontmoetingen is het samen kunnen praten over vragen als:

          • Wat betekent dit voor onze relatie?
          • Hoe en aan wie vertel ik het?
          • Hoe zal mijn omgeving reageren?
          • Hoe gaan andere mensen hiermee om?
          • Welke nieuwe mogelijkheden binnen onze relatie zijn er?

          Orpheus biedt:

          • Regionale gespreksavonden
          • Telefonische opvang
          • Weekenden met lotgenoten/gelijkgestemden
          • Wandelingen
          • Chat

          Je komt bij Orpheus om te ervaren dat je niet de enige bent en uit te vinden wat voor jou de beste oplossing is.

          #220620
          Mark
          Moderator

           Zijn datingapps voor homo’s echt zo gevaarlijk?

           Afspreken via online datingapps is niet zonder risico, maar is dat de schuld van de apps?

           […]Elisabeth Timmermans doet aan de Erasmus Universiteit Rotterdam postdoctoraal onderzoek naar datingapps. “In de berichtgeving over dit soort zaken wordt snel de conclusie getrokken: dat komt door die apps. Maar er zijn veel mensen die afspreken via Tinder, Grindr of Happen. Dat sommigen slachtoffer worden is niet de schuld van de apps. Homoseksuele mannen zijn een kwetsbare groep”, zegt Timmermans. “Mannen die afspreken met mannen gebruiken datingapps namelijk op een andere manier dan hetero’s. Bij een app als Grindr is het vaker zo dat mannen puur willen afspreken voor de seks. Niet iedereen wil daarbij zijn identiteit prijsgeven.”

           Lees het hele artikel op nrc.nl >>

           #221407
           Luka
           Moderator

            Opgesloten tussen liefde en geloof
            Ik schrijf dit met een brok in mijn keel, alsof ik niet vrij kan slikken. In mijn hoofd hoor ik de haptonoom spreken die ik de afgelopen twee jaar bezocht: “Dat zijn emoties die hun weg naar buiten nog niet kunnen vinden.”

            Anderhalf jaar geleden werd ik verliefd als in een film: kriebels, vlinders en knikkende knieën. En nog mooier: die liefde werd beantwoord. Toch zat ik diezelfde week in tranen bij mijn ouders op de bank. Na een lange inleiding vertelde ik ze dat ik verliefd was op een vrouw. Ik schaamde mij.

            Door mijn christelijke achtergrond heb ik jarenlang onbewust geloofd dat liefdesrelaties voorbehouden zijn aan twee mensen van verschillend geslacht. Mijn gevoelens voor mijn huidige vriendin passen niet binnen dat idee. Liefde gaat deze bedachte kaders klaarblijkelijk te buiten, maar in gezelschap van christenen werd ik me steeds opnieuw bewust van het bestaan ervan. Soms omdat ik daar pijnlijk mee werd geconfronteerd, zoals toen een oude vriendin goedbedoelend op het nieuws reageerde met: “Iedereen zondigt in Gods ogen. Wij mensen maken onderscheid in zondes, maar God niet. We zijn in die zin allemaal slecht.” Andere keren omdat ik achterdochtig werd van de positieve reacties van gelovige kennissen. Dan dacht ik door hun sympathieke woorden heen een verborgen oordeel te horen.

            IDENTITEITSCONFLICT
            Toen ik voor mijn vriendin koos, koos ik indirect ook voor wat waarschijnlijk altijd in zekere mate als een identiteitsconflict zal voelen. Mijn opvoeding, doordrenkt van de bijbelse normen en waarden enerzijds, en de onverwoestbare liefde voor mijn vriendin anderzijds. Religie heb ik de afgelopen jaren meer bevraagd dan ooit tevoren. Toch voel ik de drang om het christelijk geloof te verdedigen, ook wanneer dat geloof door de meeste mensen onbegrijpelijk wordt gevonden. Ik versta de taal van de kerk, ik ken de christelijke wereld en haar bewoners. En nee, die staan echt niet allemaal met een ‘God hates fags’ spandoek de longen uit hun lijf te schreeuwen.


            IK HEB ERVAREN HOE SCHADELIJK HET IS TE WORDEN AFGEWEZEN OP GROND VAN JE LIEFDE VOOR EEN ANDER MENS

            De meeste christenen die ik ken hebben een diep verlangen om het goede te doen, en geloven dat ze de waarheid over ‘het goede’ in de Bijbel kunnen vinden. In de Bijbel staan veel hoopgevende en mooie teksten, maar je kunt er ook lezen dat het bed delen met iemand van hetzelfde geslacht ‘gruwelijk’ is. Op zo’n moment zit je in een spagaat. Kies je een andere waarheid wanneer een tekst je tegenstaat, hoe serieus neem je het ‘Woord van God’ dan eigenlijk? Maar als je verkondigt dat een liefdesrelatie zondig is, spreek je misschien Jezus’ boodschap over liefde tegen.

            AFWIJZING EN ONBEGRIP
            Ik heb ervaren hoe schadelijk het is te worden afgewezen op grond van je liefde voor een ander mens. De gevolgen daarvan worden in de christelijke wereld vaak onderschat, en dat vind ik kwalijk. Het geloof mag nooit als vrijbrief dienen om een ander te veroordelen, ook niet wanneer je in de overtuiging leeft dat zo’n oordeel in lijn is met dat van God. De liefde voor elkaar is het meest kwetsbare en bijzondere dat we in het leven hebben. Liefde is zo krachtig, dat we in staat zijn ons eigen leven ervoor te geven. Wie de liefde ontkent, zijn ogen daarvoor sluit, en zegt dat die er niet mag zijn, maakt iets fundamenteels kapot bij degene die liefheeft.


            DAT MIJN RELATIE OKÉ KON ZIJN VOOR GOD, HAD IK NOG NOOIT GEHOORD

            Maar écht desastreus is het moment waarop het gesprek stopt. Wanneer er geen openheid meer is, en er niet oprecht geluisterd wordt. Het moment waarop het Reformatorisch Dagblad flyers tegen posters met zoenende mannen verspreidde, was zo’n moment. Net als het moment nadat ik over mijn vriendin vertelde, en een christelijke ex-collega hardop stelde dat ik dan niet echt gelukkig kon zijn. Ook het massaal gesteunde initiatief om advertentieruimte in een christelijke krant te kopen, en daar dan een afbeelding van een homostel te plaatsen, hoort helaas in dit rijtje thuis. Het mag dan ogen als een ludieke actie, maar is niets anders dan de ene aanval met een andere bestrijden. De kloof en het onbegrip die er tussen de voor- en tegengroep al bestonden, wordt er hooguit groter van – hem overbruggen doe je zo niet.

            VERSCHEURD
            Een paar dagen geleden was ik samen met mijn vriendin bij een seminar over christenen en homoseksualiteit, georganiseerd door de stichting Verscheurd. Mijn ouders hadden via hun dominee van het evenement gehoord, en nodigden ons uit om met hen mee te gaan. Het was voor het eerst in ruim twee jaar tijd dat ik een christelijke groep bezocht – afgezien van de doopdienst van mijn broertje. Ik had geen idee wat ik kon verwachten. Christenen in mijn omgeving durven zelden een standpunt over het onderwerp in te nemen; meestal geven ze aan ‘niet over homoseksualiteit te willen oordelen’. Dat mijn relatie oké kon zijn voor God, had ik nog nooit iemand horen zeggen.


            DOOR MIJN EIGEN PIJNLIJKE ERVARINGEN HEB IK EEN NEGATIEF BEELD VAN CHRISTENEN GEKREGEN

            Tot die avond. Een van de seminarleiders vertelde over zijn worstelingen met het geloof en zijn aarzeling om met zijn vriend te trouwen. “Ik hoop dat je rust zal vinden over je relatie,” reageerde een vrouw tot mijn verbazing. En toen dezelfde man iets vertelde over conversietherapie, omdat Verscheurd zonder oordeel verschillende standpunten wil belichten, werd de dominee van mijn ouders ineens kwaad. Met tranen in zijn ogen vertelde hij hoe schadelijk zulke therapie voor mensen is. Het raakte me: deze christenen wisten me positief te verrassen. En ik was blij dat mijn ouders naar een kerk gaan waar de dominee wél inziet hoe pijnlijk het is om op je identiteit te worden afgewezen.

            RUIMTE VOOR GESPREK
            Tegelijkertijd werd ik me bewust van mijn eigen oordeel over christenen. Door mijn eigen pijnlijke ervaringen heb ik een negatief beeld van christenen gekregen. Ik denk snel dat ze schijnheilig tegenover me zijn, bijvoorbeeld. En dat mijn relatie voor hen nooit gelijkwaardig zal zijn aan die van een heterostel. Ook verhalen in de media dragen daaraan bij; aan mijn vooroordeel mislukte acties en schandalen halen de kranten. Zo blijven moedige initiatieven als die van Verscheurd ongezien, terwijl hun seminars juist illustreren dat er welwillende gelovigen zijn die ervoor kiezen hun kop niet in het zand te steken.

            Horrorverhalen over onrecht moeten belicht blijven worden, en verzet tegen discriminatie en schadelijke religieuze praktijken juich ik toe. Maar dat er altijd een kloof zal blijven tussen dogmatische christenen en mensen die in strijd met bijbelse regels leven, is onvermijdelijk. Als er van beide kanten ruimte is om die kloof iets meer te dichten, al is het maar een klein beetje, laten we die dan in hemelsnaam benutten. En dat kan, door het gesprek in openheid te voeren en positieve ervaringsverhalen te delen.

            Bron: One World >>

           10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 32)
           • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
           gasten online: 22 ▪︎ leden online: 0
           No users are currently active
           FORUM STATISTIEKEN
           topics: 3.812, reacties: 21.449, leden: 2.901