Ze verleidde mij

Ze verleidde mij

Ik ben bijna 68 en bijna 45 jaar getrouwd geweest met een dominante vrouw met narcistische trekjes. Acht jaar geleden heb ik van mijn psychiater het advies gekregen van haar te scheiden, wat ik vorig jaar uiteindelijk ook heb gedaan. We hadden een ‘stoplicht’ relatie en zijn vaak uit elkaar geweest. Zij had mij verslaafd aan haar gemaakt en ik heb door PTSS verlatingsangst ontwikkeld. Hierdoor ging ik toch elke keer weer terug.

Nu ik in mijn hoofd bijna helemaal los van haar ben, heb ik een ander en veel beter leven gekregen. Het rouwproces is bijna ten einde. Ik heb daarbij hulp van dezelfde psychiater als 8 jaar geleden. Hoe het mogelijk is dat ik de stap niet eerder kon zetten, is mij nu eindelijk geheel duidelijk geworden. Gelukkig heb ik veel steun van mijn vriendin, een zachte empathische vrouw, die het tegenovergestelde is van mijn ex-vrouw.

Meer dan 45 jaar heb ik alles voor mijzelf verborgen. Verstopt en er nooit met iemand over gesproken. Eigenlijk onbegrijpelijk dat dat kan. Van mijn 12e tot mijn 16e ben ik seksueel misbruikt door een buurvrouw die 10 jaar ouder was dan ik. Was het misbruik? Heeft ze mij gebruikt? Heb ik haar gebruikt? Was ik haar speeltje om haar lusten te bevredigen?

Ze verleidde mij

Het begon allemaal heel onschuldig. Ik was natuurlijk heel nieuwsgierig, een puber die nog nooit enige seksuele ervaring had beleefd. Ze bouwde de spanning op, ze verleidde mij met haar uiterlijk, haar kleding en gedrag, haar erotische vragen en zinspelen. Het ging steeds verder, ze nam me helemaal in haar bezit en had na een aantal weken de volledige controle over me. Ook dreigde ze altijd met allerlei zaken zodat ik er met niemand over zou spreken. Zij heeft met mij de meest vreemde seksuele dingen gedaan. Zij nam het initiatief. Het gebeurde vaak wekelijks en ik werkte daaraan mee.

Ik vond het wel spannend en opwindend om met een mooie, ervaren vrouw seks te hebben en ‘ervaring’ op te doen. Maar ik sprak er met niemand over, zelfs mijn vrienden wisten het niet. Ook als we als vrienden onder elkaar over seks spraken, hield ik altijd mijn mond terwijl ik al heel veel (slechte) ervaringen had.

Mijn ogen gingen open

De vrouw die ik ontmoette tijdens mijn ‘date’ gedroeg zich net zoals mijn buurvrouw. Zij nam het initiatief, zij verleidde mij, zij… ga maar door! Door die date gingen mijn ogen open. Er was zoveel herkenning, de herinneringen stroomden bij me binnen. Was dit wat ik altijd heb gezocht? Was het met mijn buurvrouw een soort SM of een andere begeerte van haar? Dat weet ik nu niet maar wil er graag over praten. Is dit het grootste trauma in mijn leven? Heeft deze ervaring veel schade aangericht in mijn verdere leven? En waarom heb ik dit verzwegen en helemaal verbannen en uit mijn hoofd gezet?

Ik ben met die vrouw natuurlijk direct gestopt, want ik wilde met zoiets helemaal niets meer te maken hebben.

Lotgenoten

Inmiddels heb ik psychische hulp en volgens de deskundigen heb ik PTSS. Of het seksueel misbruik daarvan alleen de oorzaak kan zijn is nog niet helemaal bekend, ik heb namelijk nog een paar traumatische gebeurtenissen meegemaakt toen ik 18 jaar oud was. Ik vraag mij af of er lotgenoten zijn, mannen met eenzelfde ervaring. Hoe hebben die dit beleefd en verwerkt in hun verdere leven?

Na lang zoeken ben ik op dit forum terechtgekomen en schrijf het hier op omdat er veel te weinig bekend is over seksueel misbruik door vrouwen met jongens/meisjes. Naast dit is er ook heel weinig onderzoek gedaan of informatie te vinden op internet of elders. Ik ben heel benieuwd naar reacties hier en wil graag ervaringen met mensen delen.

De schrijver van dit verhaal heeft aangegeven anoniem te willen blijven. Zijn naam is wel bij ons bekend. De foto is een stockfoto. De man op de foto is dus niet de schrijver van dit verhaal.

Wil je reageren op dit verhaal?

Op reacties zijn onze huisregels en ons privacybeleid van toepassing. Wij behouden ons het recht voor reacties die niet conform onze huisregels zijn, niet te plaatsen. Reacties worden doorgaans binnen 24 uur beoordeeld en geplaatst.

5 gedachtes op “Ze verleidde mij”

 1. Ik ben zelf niet misbruikt maar heb helaas wel ervaring met een narcistische vrouw. Heel moeilijk om er vanaf te komen.
  Goed van jou dat het je gelukt is en goed dat je hulp hebt gezocht.

  Heel veel sterkte en succes
  Peer

 2. herkenbaar.. ik ben ook misbruikt door een vrouw, mijn moeder in dit geval en heb ook cPTSS. Zeer lang mee geworsteld maar uiteindelijk met goede hulp geheeld voorzover dat kan.
  Nu (bege)leid ik zelf mannen in groeps- en individuele trajecten die te makenhebben gehad met misbruik, wat mij ook helpt als antwoord op mijn verleden.
  Ik wens je veel sterkte en succes toe..!

  Marcel

 3. Bedankt tot zover voor de reacties. Ja ben getrouwd geweest (45 jaat) met een narcistische vrouw maar ben door haar nooit seksueel in de problemen gekomen. Maar door haar dominantie kon ik ook geen afscheid nemen wat me was aangeraden door de psychiater. Het was een verslaving deze vrouw ik had zoveel verlatingsangst dat die de doorslag gaf bij haar te blijven. Dat had geen enkele zin en bleef zoekende totdat wat ik nu gevonden heb. Een vrouw met begrip, gevoelens de gesprekken zijn fantastisch, ik kan mijn “ei” bij haar kwijt. We zijn inmiddels verliefd op elkaar en zien een geweldige toekomst voor ons beiden. Ik kan door hulp en mijn nieuwe relatie afstand nemen wat is gebeurd. Ik zou graag enige ervaringen met anderen willen uitwisselen maar bedenk me wel dat misbruik door een vrouw een moeilijk thema is en zal blijven.

 4. Ja dit komt heel erg bekent over en het is net of de lamp in de kamer aan gaat want mijn ex was ongeveer net zo maar iets anders. De uitslag is wel de zelfde, een scheiding. Eerst heel lief dan afstandelijk dan weer lief dan weer heel erg afstandelijk en ga maar door. Ik was de pop in bed maar emotie kende ze niet. Als ze klaar was dan moest ik weg of er af. Daarvoor had ik het nog nooit met vriendinnen zo meegemaakt. Iedereen vraagt hoe gaat het en je antwoord is okay maar je gevoel zegt now way just leave this train now. Alleen daarvoor was het te laat. Ik hoop dat je hiermee iets kunt. Stap er uit en ga verder, je bent echt te goed om ziek te zijn. Dat maken ze je. Casper

 5. Mag ik vragen hoe ga jij om in een groep met mensen die seks grappen maken of jou uitproberen? om te kijken hoe je reageerd?
  zelf ervaar ik dat ik dit erg moeilijk vind hier mee om te gaan. Herken jij deze situatie? zo ja hoe ga jij er dan mee om?

  gr Ramon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *