Judoleraar

Ervaringsverhaal Judoleraar

Toen ik 10 jaar oud was ben ik vijf keer misbruikt door een judoleraar. Ik stond in de gezamenlijke kleedruimte mijn judopak uit te doen, net als mijn vriendjes en andere kinderen. Toen ik in mijn onderbroek stond, kwam hij naar mij toe, begon met me te stoeien en tilde me aan mijn been omhoog. Ik vond het prachtig want mijn vader vernederde mij omdat ik leerproblemen had en stoeide nooit met mij. Zo begon het.

Op een maandavond vroeg hij mij of ik na wilde blijven. Toen mijn vriendjes en de andere kinderen naar huis waren, vroeg hij me mee te komen naar zijn kantoortje. Niet wetend wat zijn plannen met mij waren, ging ik met hem mee. In zijn kantoortje begon hij mij en zichzelf uit te kleden en mij te betasten. Ik voelde zijn stijve penis tegen mijn rug. Meer details zal ik jullie besparen.

Ik stond aan de grond genageld en wist niet wat ik moest doen. Ik wilde vluchten maar ik kon nergens heen. Hij had me in zijn macht dus vluchtte ik in mezelf. Ik was bang, schaamde me en durfde het thuis niet te vertellen want ze zouden me toch niet geloven. Na de vijfde keer ben ik nooit meer naar judo geweest. Mijn vader maakte me uit voor slapjanus omdat ik er niet meer naartoe wilde.

Later stond ik met een paar vriendjes voor het raam van een elektra winkel in Amsterdam naar de eerste kleuren tv te kijken met daarop de Thunder Birds. Dit was geweldig want thuis hadden we nog een zwart wit tv. Achter ons stopte een auto. Toen het portier openging en ik mijn naam hoorde roepen, keek ik om en zag dat hij het was, de smeerlap. Hij zat in een blauwe Mini Cooper met een wit dak met blauwe strepen en vroeg me om in te stappen want hij wilde met mijn praten. Ik kreeg een raar gevoel, weet zeker dat als ik toen was ingestapt hij mij vermoord had. Dit omdat hij op het punt stond te trouwen en een nieuwe sportschool liet bouwen. Als was uitgekomen wat hij met mij had gedaan, was hij alles kwijt geweest. Snel ben ik toen op mijn fiets gestapt en weggereden.

Ik heb dit altijd voor me gehouden en aan niemand verteld. Ik had het zelfs zover weg gestopt dat ik het zelf niet meer wist, maar sindsdien ben ik nooit meer mezelf geweest en weet ook niet meer wie ik ooit was.

Een paar jaar geleden kreeg ik fikse rugklachten door ingezakte wervels en kreeg daarvoor onder andere oxycodon om de pijn tegen te gaan. Ik heb deze paardemiddelen vijf jaar geslikt. Door deze middelen raakte ik in de war en kwam heel het misbruik weer boven. Ik heb daarvoor EMDR therapie gehad maar mijn emoties bleven hangen in mijn keel.

Nu, twee jaar later komen de emoties en wanhoop er wel uit. Ik loop nu bij een psycholoog, krijg hulp van de blauwe maan en sta op de wachtlijst voor opnieuw EMDR therapie. De huisarts heeft kalmeringsmiddelen voor geschreven omdat ik nu erg in de war ben. Ik ben nu drieënzestig jaar en ben nog steeds aan het overleven. Ik heb me zelf toen verloren!

Dit verhaal is geschreven door Pieter. De foto is een stockfoto. De persoon op de foto is dus niet de schrijver van dit verhaal.

Wil je reageren op dit verhaal?

Op reacties zijn onze huisregels en ons privacybeleid van toepassing. Wij behouden ons het recht voor reacties die niet conform onze huisregels zijn, niet te plaatsen. Reacties worden doorgaans binnen 24 uur beoordeeld en geplaatst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *