Vrouwen- en mannenbreinen reageren hetzelfde op seksplaatjes

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Vrouwen- en mannenbreinen reageren hetzelfde op seksplaatjes

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 18/07/2019 om 19:51 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #242588
  Mark
  Moderator

   Man of vrouw maakt niet uit bij de verwerking van seksuele beelden in het brein. „Genderverschillen in seksuele expressie hebben geen biologische basis.”

   Hoogleraar seksuologie Ellen Laan (Amsterdam UMC), die twee jaar geleden met Rik van Lunsen het overzichtswerk Seks, een leven lang leren publiceerde, toont zich desgevraagd blij verrast over het nieuwe onderzoek. Laan: „Dit onderzoek laat opnieuw zien dat mannen en vrouwen op het gebied van seks vooral gelijk zijn. In strijd met het populaire idee dat mannen seksuelere wezens zijn dan vrouwen, zie je hier dat mannen- en vrouwenbreinen even sterk reageren op visuele seksuele prikkels.” En desondanks worden er nog steeds heel veel genderstereotype opvattingen verkondigd, zegt Laan. Bijvoorbeeld over dat mannen ‘van nature’ altijd zin zouden hebben terwijl vrouwen juist moeilijk opgewonden zouden worden.

   Bron: nrc.nl

   Het achterhaalde idee dat mannen veel meer met seks bezig zijn dan vrouwen — waar bovenstaand artikel een streep door wil halen — zit met name misbruikte vrouwen enorm in de weg. Wat veel mensen namelijk niet weten, is dat een gevolg van seksueel misbruik/geweld kan zijn dat je constant gedachten aan en fantasieën over (gewelddadige) seks hebt. De meeste slachtoffers begrijpen er niks van waar deze gedachten/fantasieën vandaan komen en voelen zich vies en gestoord. Vooral vrouwelijke slachtoffers die last hebben van dit soort gedachten en fantasieën denken — door het algemeen heersende idee dat vrouwen veel minder met seks bezig zijn dan mannen — al snel dat iedereen zal denken dat ze vies en gestoord zijn.

   Het wordt tijd dat dit achterhaalde idee de wereld uitgeholpen wordt zodat misbruikte vrouwen eerlijk durven zijn over hun seksuele gedachten/fantasieën en ze er hulp voor kunnen krijgen. Want zolang ze die hulp niet krijgen, kun je hulpverlenen wat je wilt maar blijven ze gebukt gaan onder schaamte voor zichzelf.

    

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 18 ▪︎ leden online: 1
  Vinnie
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.766, reacties: 21.156, leden: 2.812