Tientallen klachten grensoverschrijdend gedrag tantra masseurs

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Tientallen klachten grensoverschrijdend gedrag tantra masseurs

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 05/04/2018 om 19:56 door Luka.
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Reacties
 • #214550
  Luka
  Moderator

   Bij een in oktober dit jaar geopend meldpunt zijn er inmiddels ruim 60 klachten binnengekomen over tantra masseurs. Er zit inmiddels tenminste één man vast. Keer op keer komt naar voren dat de mannen vooraf beloven de wensen van cliënten te respecteren en dat er zéker geen seksuele handelingen zullen plaatsvinden. Vervolgens worden de vrouwen tijdens de massage toch aangerand of zelfs verkracht.

   Want ja: het is óók aanranding of verkrachting als er niet van te voren netjes toestemming voor is gevraagd door de masseur. En als er van te voren is aangegeven door de cliënt dat ze het niet willen is het al helemaal zo klaar als een klontje.

   Tevens staat er duidelijk in de wet dat seksuele handelingen tussen een therapeut en cliënt misbruik (kunnen) zijn: ook als het om een beroep gaat dat niet wettelijk is erkend of als het om een sessie gaat waarbij seksuele bevrijding het doel is.
   Het lijkt er dan ook op dat de politie nodig bijgeschoold moet worden: zo worden mensen die zo dapper zijn geweest om een melding te doen bij de politie vaak aangeraden om er niet mee door te gaan. Er is immers geen bewijs en ja, er hangt zo’n mysterieuze en seksuele sfeer rondom die massages…
   Of er wordt zelfs doodleuk gezegd dat het geen misbruik is als het om een tantra massage of een soortgelijke massage gaat. Zelfs als je ze het wetsartikel onder hun neus drukt.
   Misschien zijn er ook gewoon niet (voldoende) geschikte mensen werkzaam bij de politie voor deze zware taak en moet hiervoor meer gezocht worden naar mensen uit de hulpverlening, waarbij de politie slechts ondersteunend aanwezig is en zich verder alleen bemoeit met uitleg geven over dingen als hoe zo’n rechtszaak verloopt en wat voor vragen je kan verwachten bij een verhoor.

   Tevens lees ik dat de sector wel bezig is met een professionaliseringsslag: dat kan ik natuurlijk alleen maar toejuichen. Toch blijft het beeld bij mij bestaan dat het in ieder geval bij het gros van de mannen gaat om het type ‘vieze creepy mannetjes’ die door zich voor te doen als tantramasseur (al dan niet met opleiding) een ‘legale’ weg hebben gevonden om hun seksuele fantasieën tot uiting te brengen. Dat een groot gedeelte van het klantenbestand gaat om kwetsbare vrouwen die niet makkelijk hun grenzen aangeven is dan natuurlijk mooi meegenomen….

   Natuurlijk zullen er ook wel masseurs zijn die uiterst bekwaam en integer zijn.
   Dat het nooit iets zal worden dat ik begrijp of zou willen doen (zelfs niet voor een miljoen) is wat dat betreft niet relevant.

   Maar alsjeblieft… Als jij het overweegt om een dergelijke massage uit te proberen, kijk dan eerst eens op het meldpunt Tantramisbruik. Daar staan bruikbare tips op om het kaf van het koren te scheiden.
   Of overweeg eerst eens een ‘normale’ massage voordat je een dergelijke stap neemt of kies voor een hapto therapeut.

   Lees het artikel op nos.nl

   Heb je ook negatieve ervaringen met een masseur of andere hulpverlener?
   En vind je het moeilijk om er met vrienden of familie over te praten?
   Kom dan eens bij ons chatten!

   #216356
   Luka
   Moderator
   Topic starter

    Seksueel misbruikt worden bij tantramassage en daarna moeten afrekenen

    Tientallen vrouwen hebben melding gemaakt van seksueel misbruik door tantramasseurs en ‘intimiteitscoaches’. Twee van hen zijn bereid te vertellen wat hen overkwam, omdat zij het belangrijk vinden om vrouwen te waarschuwen. Beiden hebben aangifte gedaan bij de politie. Lees het artikel op nos.nl.

    Let op! Dit artikel kan hevig triggeren.

    #220643
    Luka
    Moderator
    Topic starter

     Meer informatie over het Meldpunt Tantramisbruik vind je hier >>

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
    gasten online: 6 ▪︎ leden online: 1
    Yvette
    FORUM STATISTIEKEN
    topics: 3.699, reacties: 20.574, leden: 2.657