Jongensprostitutie

 • Dit onderwerp bevat 32 reacties, 3 deelnemers, en is laatst bijgewerkt op 18/10/2020 om 18:28 door Mark.
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 33)
 • Auteur
  Berichten
 • #216065
  LSG
  Beheer
  Topic starter

  In dit topic vind je websites en online artikelen met informatie over:

  Jongensprostitutie

  Wil je zelf een website of online artikel toevoegen? Plaats dan eerst de url en daaronder eventueel een korte beschrijving.

  #215588
  Mark
  Moderator

  Tientallen jongens prostitueren zich rond Eindhoven: ‘Probleem is onzichtbaar’

  EINDHOVEN – Er moet meer aandacht komen voor minderjarige jongens in de prostitutie. Het probleem lijkt veel groter dan de twee of drie meldingen die er jaarlijks bij de politie in de regio binnenkomen.

  Een 16-jarige jongen die door zijn veel oudere vriend in de prostitutie terechtkwam en nu jongens van 14 en 15 jaar moet klaarstomen, zodat hun eerste keer bij een klant geen pijn doet. Of een 17-jarige jongen die in de sauna door meerdere mannen wordt verkracht. Als hij vanwege schoolverzuim een boete krijgt, kan hij die alleen betalen door nog wat extra klanten af te werken.

  Lees verder op ed.nl >>

  #215589
  Mark
  Moderator

  Virtuele lokpuber tegen uitbuiting jongens

  Om pedofielen op te sporen die via sekssites minderjarige jongens benaderen, worden binnenkort zogenoemde lokprofielen en lokadvertenties ingezet. Dit is een initiatief van hulporganisatie Terre des Hommes en onderzoeksbureau WATCH Nederland. Die vermoeden, op basis van binnengekomen signalen, dat er in ons land veel meer jongens slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting dan nu bekend is.

  Lees verder op hartvannederland.nl >>

   

  #215646
  Mark
  Moderator

  Er wordt te weinig gedacht aan seksueel misbruik van jongens

  Ook jongens worden verkracht en uitgebuit. Maar het is lastig ze te vinden, laat staan ze te helpen. Watch Nederland werpt een lijntje uit. Het meldpunt voor seksuele uitbuiting van minderjarigen heeft deze week een site en telefoonnummer geopend, waar 24 uur per dag vermoedens van loverboys en mensenhandel kunnen worden gemeld. Fier, de landelijke opvang voor vrouwelijke loverboyslachtoffers, gaat zich nu ook richten op jongens.

  Politie, jeugdzorg en andere instellingen hebben beperkt zicht op jongensprostitutie en -misbruik. Volgens Anke van Dijke, directeur van Fier, worden jongens niet snel als slachtoffer gezien. “De jeugdzorg richt zich nog te veel op gedrag, er wordt te weinig gedacht aan misbruik, te weinig naar gevraagd.”

  Lees verder op trouw.nl >>

  #215653
  Luka
  Moderator

  Aandacht voor jongens- slachtoffers

  Meisjes hebben hulp nodig, jongens redden zich wel. Dit oude denken maakt dat de focus in Nederland de afgelopen decennia heeft gelegen op de meisjesslachtoffers van gedwongen prostitutie. Gevolg: te weinig kennis over jongens die in handen vallen van een mensenhandelaar en onkunde in hoe we hen kunnen helpen. Tijd voor verandering.

  ‘Het is heel treurig, maar wat er over jongensprostitutie te vinden was, was gebaseerd op één enkele casus’, vertelt Daniëlle van Went, zorgcoördinator mensenhandel en (jeugd)prostitutie van het expertisecentrum mensenhandel Lumens in Brabant. In opdracht van meerdere partijen doet Van Went onderzoek naar jongensprostitutie in Nederland. Haar missie: de doelgroep in beeld brengen en beoordelen of er in Nederland passend zorgaanbod is voor deze slachtoffers.

  Watch Nederland: aandacht voor jongens slachtoffers

  #215774
  Luka
  Moderator

  Terre des Hommes zet virtuele lokpuber in tegen uitbuiting jongens

  Om mensen op te sporen die via sekssites onder meer minderjarige jongens benaderen, worden binnenkort zogenoemde lokprofielen en lokadvertenties ingezet.

  De virtuele jongen is te vergelijken met Sweetie, het digitale Filipijnse meisje dat wordt ingezet om pedoseksuelen te ontmaskeren die op zoek zijn naar webcamseks met kinderen. Dankzij kunstmatige intelligentie kan Sweetie tientallen chatgesprekken tegelijk voeren met mannen of vrouwen die denken dat ze contact hebben met een tienjarig meisje.

  Lees verder op nu.nl >>

  #215792
  Luka
  Moderator

  Bekijk de uitzending EenVandaag: Meer aandacht voor probleem jongensprostitutie in ‘Films, documentaires & TV programma’s’ en lees het opiniestuk Lokadvertenties in de strijd tegen jongens prostitutie, naar aanleiding van deze uitzending, in ‘Opinie & actualiteit’.

  #215849
  Luka
  Moderator

  Seksueel misbruikte jongens durven zich nauwelijks te melden

  Het meldpunt Watch Nederland, dat seksuele uitbuiting van minderjarigen onderzoekt, wil zich dit jaar meer richten op uitbuiting van jongens. Volgens de organisatie zijn er veel meer jongens slachtoffer van uitbuiting dan nu bekend is. Het meldpunt spreekt van “een verontrustende” situatie.

  Lees verder op nos.nl >>

  #215852
  Luka
  Moderator

  Gespecialiseerd behandelcentrum voor jongensslachtoffers van seksuele uitbuiting

  Fier wil een specialistisch behandelcentrum oprichten voor jongens die het slachtoffer zijn geworden van gedwongen prostitutie of seksuele uitbuiting.

  Lees verder op fier.nl >>

  #216155
  Mark
  Moderator

  Eindrapport Seksuele uitbuiting van jongens in Nederland

  Het eindrapport Seksuele uitbuiting van jongens in Nederland bevat de resultaten van het onderzoek naar (binnenlandse) mensenhandel en vormen van seksuele uitbuiting van jongens in Nederland. De directe aanleiding voor het onderzoek vormde de constatering van de commissie Azough dat mannelijke slachtoffers van loverboys/binnenlandse mensenhandel thans buiten beeld blijven. Het doel van het onderzoek was om meer inzicht te krijgen in het fenomeen van jongens die (mogelijk) slachtoffer worden van binnenlandse mensenhandel/seksuele uitbuiting en wat dit betekent voor (mogelijkheden voor) signalering, zorg en begeleiding.

  Het was geen gemakkelijk onderzoek. De problematiek van jongensslachtoffers van mensenhan- del/seksuele uitbuiting laat zich moeilijk onderzoeken en blijft vaak onzichtbaar voor hulpverleningsin- stellingen en organisaties. In het onderzoek is daarom beoogd om door de inzet van uiteenlopende bronnen en methoden alle beetjes kennis die beschikbaar zijn samen te brengen. Hoewel het onderzoek was gestart vanuit een focus op jongensslachtoffers van loverboys, zijn tijdens het onderzoek voornamelijk andersoortige casussen gevonden van jongensslachtoffers van seksuele uitbuiting of jongens die daar kwetsbaar voor zijn.

  Download het rapport op rijksoverheid.nl >>

  #216158
  Mark
  Moderator

  Jonge jongens slachtoffer van loverboys: een zeer ernstig, onzichtbaar probleem

  Loverboys hebben het niet altijd op meisjes gemunt, maar ook op jonge kwetsbare jongens. “Het is een zeer ernstige problematiek die vaak samenhangt met andere vormen van criminaliteit”, zo is te lezen in een kamerbrief van staatssecretaris Blok van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het rapport ‘Seksuele uitbuiting van jongens’.

  In het rapport staat dat een schatting van de grootte van het probleem nog niet is te geven, omdat de seksuele uitbuiting van jongens vaak nog onzichtbaarder is dan bij meisjes. En bij meisjes blijkt het al decennia een hardnekkig probleem. Dat bleek wel uit de Zembla-uitzending ‘Verliefd, verkracht en vermist’ uit 2014 waarin onder meer vrouwelijke slachtoffers aan het woord komen. De onderzoekers die het rapport in opdracht van de staatssecretaris opstelden, hebben zich juist gericht op jongens en mannen tot en met 23 jaar. Er is van alles geprobeerd om in contact te komen met mogelijke slachtoffers. Uiteindelijk lukte dat in slechts vier gevallen. Daarnaast is gesproken met professionals, is online en offline onderzoek gedaan -bijvoorbeeld op escortsites- en zijn 32 bekende gevallen bestudeerd.

  Lees verder op zembla.bnnvara.nl >>

  #216477
  Mark
  Moderator

  Eerste jaar WATCH Nederland succesvol

  WATCH Nederland, meldpunt en onderzoeksbureau inzake seksuele uitbuiting minderjarigen in Nederland, heeft in haar eerste bestaansjaar 131 meldingen ontvangen van vermoedelijke mensenhandel. Het gaat hier met name over seksuele uitbuiting van minderjarigen in Nederland. Na een eerste schifting op tekenen mensenhandel hebben 61 meldingen geleid tot intensief onderzoek door WATCH Nederland. Na bewijsveredeling en –stapeling werden 53 zaken overgedragen aan de politie. Initiatiefnemers Fier, Terre des Hommes en CKM spreken van een succesvol eerste jaar in de strijd tegen seksuele uitbuiting en verwachten dat het aantal meldingen en casussen in 2018 verder zal toenemen.

  Nieuw: Focus op jongensslachtoffers
  Onder de 61 nader onderzochte casussen gingen er vijf over mannelijke, minderjarige slachtoffers. WATCH Nederland vermoedt op basis van binnengekomen signalen dat er in ons land veel meer minderjarige jongens slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting dan nu bekend is.

  Lees verder op fier.nl >>

  #216478
  Mark
  Moderator

  De wereld van de mannenprostitutie

  De Wereld van de Mannenprostitutie: Exploratief Onderzoek naar Kenmerken van Mannelijke Sekswerkers, Strafbare Feiten met betrekking tot en de Politionele Aanpak van Mannenprostitutie. Masterscriptie geschreven door Gerlise Vos

  Huidig onderzoek was enerzijds gericht op kenmerken en strafbare feiten met betrekking tot mannelijke sekswerkers en anderzijds op de huidige politionele aanpak van mannenprostitutie. Om het voorgenoemde te achterhalen is een online survey onder mannelijke sekswerkers op diverse websites voor seksuele dienstverlening verspreid en zijn semi-gestructureerde interviews (N = 18) onder opsporingsambtenaren van de eenheden Zeeland – West-Brabant en Rotterdam afgenomen.

   

  Uit huidig onderzoek is ten eerste naar voren gekomen dat een kwart (25,0%, n = 20) van de respondenten op minderjarige leeftijd gestart is met de prostitutiepraktijken en zijn geld, spanning en seks de belangrijkste beweegredenen voor het beginnen met en het voortzetten van prostitutiepraktijken. Ten tweede is omtrent strafbare feiten gebleken dat minderjarigen benaderd worden voor betaalde seks, meerderjarige klanten betaalde seks hebben met minderjarige sekswerkers en minderjarigen aangezet worden tot prostitutie. Bovendien worden minderjarige starters significant vaker benaderd door een prostituant voor de eerste keer betaalde seks dan meerderjarige starters. Ten derde is naar voren gekomen dat het zicht op mannelijke sekswerkers binnen de twee politie-eenheden zeer gering is. Opsporingsambtenaren hebben aangegeven meer prioriteit te willen geven aan de aanpak van mannenprostitutie. Onduidelijkheid bestaat over de inzet van bestuursrechtelijke en strafrechtelijke bevoegdheden wanneer mogelijk sprake is van een minderjarige sekswerker.

  Lees de masterscriptie op mensenhandelweb.nl >>

  #216479
  Mark
  Moderator

  Veel meer minderjarige jongens slachtoffer seksuele uitbuiting

  Er zijn vermoedelijk veel meer minderjarige jongens slachtoffer van seksuele uitbuiting dan nu bekend is. Dat zegt WATCH Nederland op basis van binnengekomen signalen. Uit eerder onderzoek bleek volgens de organisatie al dat politie, jeugdzorg en andere instellingen beperkt zicht hebben op jongensprostitutie en jongensslachtoffers van seksuele uitbuiting. WATCH wil binnenkort lokprofielen en advertenties inzetten om daders te kunnen pakken.

  Lees verder op ad.nl >>

  #216922
  Luka
  Moderator

  Omvang jongensprostitutie schokt gemeente Eindhoven

  In en rond Eindhoven zijn zeker zeventig jongens tussen de 14 en 22 jaar actief in de prostitutie. Dat blijkt uit onderzoek van welzijnsorganisatie Lumens. De gemeente Eindhoven noemt het cijfer schokkend.

  Wethouder Renate Richters laat weten dat ‘dit zich eigenlijk volledig onder de radar voltrekt’ en dat de gemeente ‘er eigenlijk heel weinig van weet’. Ze noemt het heel erg dat jongeren op deze manier uitgebuit kunnen worden.

  Lees verder op de site van de Omroep Brabant >>

  #216923
  Luka
  Moderator

  Omvang jongensprostitutie schokt gemeente Eindhoven

  Jordi, zoals hij zich noemt, is een van de jongens die ze spraken. Hij vertelt dat er een grote vraag is via allerlei websites. Vooral naar jonge, minderjarige jongens. “Ik denk dat ze de nieuwe jongens die online komen, die ook het jongst zijn, dat ze die het interessantst vinden.”

  Jordi vertelt ook hoe hij via websites verzoeken kreeg om jongens voor te bereiden op sekswerk. “Ik kreeg de vraag in verschillende steden waar ik gewoond heb of ik minderjarige Marokkaanse jongens wilde klaarstomen voor seks.”

  Lees verder op de site van NOS >>

  #216924
  Luka
  Moderator

  Weinig zicht op seksuele uitbuiting van jongens die actief zijn in de prostitutie

  Stel: een minderjarig meisje loopt telkens in nieuwe merkkleding rond, spijbelt veel en heeft soa’s. Je hoeft geen hulpverlener te zijn om te bedenken dat de kans groot is dat hier een loverboy in het spel is.

  Pas ditzelfde plaatje toe op een jongen en er wordt eerder gedacht aan een crimineel of losbandig karakter. Juist deze beeldvorming maakt dat jongensprostitutie onder de radar blijft. Reden voor de Eindhovense welzijnsorganisatie Lumens om voor de regio in kaart te brengen hoe groot dit probleem nou eigenlijk is.

  Lees verder op de site van Volkskrant >>

  #216925
  Luka
  Moderator

  ‘AANPAK JONGENSPROSTITUTIE VRAAGT OM STRAATHOEKWERK’

  Er is niet alleen meer onderzoek nodig naar jongensprostitutie, maar vooral meer actie. Dat stellen professionals naar aanleiding van de uitzending van Nieuwsuur van afgelopen zondag. Daarin pleitten de Eindhovense wethouder Renate Richters en de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld voor meer onderzoek naar deze problematiek. Dat meldt het ministerie van volksgezondheid.

  Lees verder op de site van de Nationale Zorggids >>

  Lees ook ‘Jongens prostitutie Eindhoven groot onderbelicht probleem’ >>

  #220056
  Mark
  Moderator

  Publicaties over jongensprostitutie door de jaren heen

  Ergens krijg ik er toch een beetje een rare smaak van in de mond als ik zie hoeveel publicaties er door de jaren heen geweest zijn. Er was dus al jaren veel meer bekend over jongensprostitutie dan de media ons nu doen geloven. Was de tijd er niet rijp voor of werd het niet als een serieus probleem gezien? Want ja, de meeste slachtoffer zijn nu eenmaal meisjes…

  januari 2009: Bonger Instituut voor Criminologie van de Universiteit van Amsterdam, in opdracht van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) van het Ministerie van Justitie

  Verborgen werelden: minderjarige jongens, misbruik en prostitutie >>

  december 2009: MOVISIE

  Factsheet jongensprostitutie: feiten en cijfers >>

  september 2013: MOVISIE

  Jongensprostitutie. Minderjarige jongens die hun lichaam exploiteren >>

  juli 2014: Controleteam Prostitutie en Mensenhandel (CPM) van de Politie Eenheid Rotterdam
  Jongensprostitutie

  De contactlegging tussen jongen en klant nader beschouwd >>

  2014: EO BEAM
  Onderzoek jongensprostitutie >>

  #222384
  Mark
  Moderator


  Onderzoekster Daniëlle van Went (rechts) deed samen met collega Hettie Castelijns drie jaar lang onderzoek naar jongensprostitutie rondom Eindhoven.

  OP ZOEK NAAR JONGENSPROSTITUES OP AFWERKPLEKKEN IN REGIO: HET IS ER HEEL ERG SMERIG

  EINDHOVEN – Ze zat in de dubieuze chatboxen van gaywebsites, bezocht de afwerkplekken en hoorde hun wanhopige verhalen. Onderzoekster Daniëlle van Went drong diep binnen in de bizarre wereld van jongensprostitutie in Zuidoost-Brabant.

  Als ze tijdens de fotoshoot voor bij dit interview in het park loopt, kan ze het niet laten. „We zijn er nu toch”, zegt Daniëlle van Went. De zorgcoördinator van het Expertisecentrum voor Mensenhandel en (jeugd)Prostitutie van welzijnsorganisatie Lumens in Eindhoven schiet achter een elektriciteitshuisje en loopt vervolgens een paadje achter de bosjes in. „Bijna niemand weet dat dit paadje hier loopt. Ik heb al geregeld meegemaakt dat ik op deze manier op een stel stuit dat nog snel de broek omhoog hijst. Bang? Nee, dat ben ik niet.”

  Lees dit premium artikel verder op ed.nl of als lid van LSG in het ledendeel.

  In het subforum ‘Opinie’ kun je het opiniestuk ‘Jongensprostitutie, een zwaar onderschat probleem‘ lezen.

  #222464
  Mark
  Moderator

  Een artikel uit de Volkskrant van 14 juli 2004! Wat ik niet goed begrijp, is hoe het kan dat er nu ineens gedaan wordt alsof jongensprostitutie iets is wat pas boven water is gekomen, terwijl ik steeds meer informatie vind die erop wijst dat het al heel lang bekend was. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het gewoon nooit serieus is genomen omdat het ‘maar’ om jongens gaat, en dan ook vaak nog buitenlandse jongens.

  Spooren blijft onveilige seks in park ontkennen

  Van heel jonge jongens en onveilige seks was in het Eindhovense Anne Frankplantsoen geen sprake, zegt voormalig PSV-directeur Fons Spooren….

  Van onze verslaggever Peter de Graaf 14 juli 2004
  Veertien maanden na zijn arrestatie komt morgen voormalig PSV-directeur Fons Spooren voor de rechtbank. Justitie legt hem ontucht met minderjarige jongens ten laste. In drie gevallen zou het gaan om jongens onder de 16 jaar, in twee om jongens tussen 16 en 18 jaar. Ook wordt hem poging tot zware mishandeling verweten, omdat Spooren onveilige seks zou hebben bedreven, terwijl hij wist dat hij met HIV was besmet.

  Lees verder op volkskrant.nl >>

  #222550
  Mark
  Moderator

  OOK JONGENS WORDEN GEDWONGEN TOT PROSTITUTIE

  Uit onderzoek van het Expertise centrum Mensenhandel en (jeugd)prostitutie kwam vandaag naar buiten dat er regio Eindhoven jongensprostitutie op grote schaal plaatsvindt. Jongens die al op zeer jonge leeftijd worden geronseld, onder dwang of voor extra geld seks hebben met hiv-besmette mannen en drugs tijdens dates gebruiken. Net zoals meisjes worden ook jongens gemanipuleerd, geronseld, bedreigd, mishandeld, gebruikt en misbruikt. Net zoals bij meisjes geldt dat – als je eenmaal gevangen zit in loverboy-, mensenhandel- of crimineel circuit – het moeilijk is om hier uit te komen. Ook jongens krijgen – net zoals meisjes – te maken met incest, aanranding en verkrachting door leeftijdgenoten of volwassenen. Maar in tegenstelling tot meisjes, is er voor jongens geen te weinig aandacht of aanbod in een veilig setting.

  Lees verder op sterkhuis.nl >>

  #222852
  Luka
  Moderator

  Hoe uitbuiting verborgen kan blijven

   

  Al op zijn veertiende was Jasper veel op straat te vinden. Thuis was hij regelmatig getuige van geweld en verkrachting, daarom voelde hij zich veiliger op straat. Jaspers vader had criminele contacten en zijn oudere broer stond bekend als loverboy.

  Op straat kwam hij in contact met een man die in de buurt woonde. Deze man nodigde hem thuis uit. Jasper kwam hier graag, het was er rustig en hij kreeg te eten. Bovendien vond hij de seksfilms die de man hem liet zien wel interessant. De buurman won zijn vertrouwen en haalde hem over tot seksuele spelletjes. Jasper kon hierin, logischerwijs, zijn grenzen niet aangeven.

  Hij kreeg een telefoon en andere cadeautjes van de buurman. Zijn telefoonnummer werd echter doorgegeven aan andere mannen die met hem wilden afspreken. Ook van hen kreeg Jasper cadeautjes of geld. Al snel belandde Jasper in een wereld waarin hij afhankelijk was van deze mannen en deed wat zij hem zeiden. Hij moest de telefoon altijd bij zich dragen en altijd opnemen. Jasper durfde niet te weigeren uit angst dat zijn familie erachter zou komen. Hij schaamde zich, was verdrietig en verward en begon met blowen om zich te kunnen afsluiten. Door schoolverzuim kwam er een onderzoek van de leerplichtambtenaar en het toenmalige Bureau Jeugdzorg. De misstanden thuis werden gesignaleerd, maar niet de uitbuiting door de mannen. Jasper werd uit huis geplaatst en kwam te wonen in een kamertrainingscentrum.

  Lees verder op de site van De Tussenvoorziening >>

  #222921
  Mark
  Moderator

  maakhetzichtbaar.nl

  Het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) is een ngo die de strijd aangaat tegen mensenhandel. Ons motto: ‘No one shall be held in slavery’. Eén van de doelen van het CKM is de onzichtbare wereld van kinderhandel en mensenhandel zichtbaar maken. We willen dat iedereen weet dat er op dit moment in ons land duizenden kinderen, jongeren en volwassenen worden uitgebuit door hun mensenhandelaar. Want alleen samen kunnen we mensenhandel stoppen. Het CKM is onderdeel van Fier.

  Wat doet het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel?
  Het CKM initieert en participeert in diverse pilots en projecten in de strijd tegen mensenhandel. Het CKM onderzoekt, publiceert, lobbyt en agendeert.

   

  N.B. Op deze site wordt voornamelijk gesproken over meisjes, maar het  CKM richt zich wel degelijk óók op jongens. 

   

  #223582
  Mark
  Moderator

  RAPPORT ‘JONGENSPROSTITUTIE IN BEELD’

  Het Expertisecentrum Mensenhandel en (jeugd)Prostitutie (hierna ‘EMP’ genoemd) voert de functie zorgcoördinatie uit voor slachtoffers van mensenhandel en (jeugd)prostitutie: in opdracht van de gemeente Eindhoven, voor Eindhoven en 14 regiogemeenten. Het EMP, ondergebracht bij Lumens Eindhoven, heeft jarenlang expertise opgebouwd in het bieden van ondersteuning aan slachtoffers van jeugdprostitutie en mensenhandel.

  Het EMP startte vanaf 2015 een project in het kader van de zgn. RUPS II middelen, de zgn. Regeling Uitstapprogramma’s Prostituees, welke door het ministerie van Justitie beschikbaar zijn gesteld. Het doel is om ondersteuning en begeleiding te bieden aan jongeren en jongvolwassenen die uit de prostitutie willen stappen. De aanpak van en werkwijze door het EMP in situaties van jongensprostitutie, maakt hier deel van uit. Het EMP heeft haar praktijkkennis ook ingezet bij de ontwikkeling van hun werkwijze met slachtoffers van jongensprostitutie en seksuele uitbuiting van jonge mannen. Met het project jongensprostitutie wil het EMP de jongens in de prostitutie in Eindhoven en haar regio meer zichtbaar maken en met hen in contact te komen teneinde hen de mogelijkheid te bieden van een passend hulpaanbod.

  In 2015 is Daniëlle van Went zich als zorgcoördinator van het EMP gaan verdiepen in jongensprostitutie. Van meet af aan was de overtuiging van het EMP dat de kennis gezocht moet worden bij de jongens zelf: door mét hen te praten en niet óver hen. Op verschillende manieren is aan de jongens gevraagd een inkijk te geven in hun wereld en te vertellen wat hen overkwam, hoe ze zich voelden, waar ze behoefte aan hadden. Door veel inzet en vasthoudendheid kwam ze in contact en kreeg ze steeds meer zicht op de situatie waar deze jongens zich in bevinden. Betrouwbaarheid, eerlijkheid, onbevooroordeeld zijn en openstaan voor contact op hun voorwaarden zijn doorslaggevend geweest. De jongens gaven aan waar en wanneer ze contact wilden, zij hadden hierin de regie. De keerzijde hiervan was dat ze in onvoorspelbare situaties terecht kwam en erg ingrijpende verhalen te horen kreeg.

  Aan het EMP is ook een gedragswetenschapper verbonden, Hettie Castelijns, die door de zorgcoördinatoren wordt geconsulteerd over de problematiek van jongens en met wie de zorgcoördinatoren de verhalen van de jongens, en de impact die deze hebben, delen. Het EMP raakte overtuigd van de werkwijze en de noodzaak om meer zicht te krijgen op de leefwereld van deze jongens. Op deze wijze is in de praktijkervaring opgedaan en expertise opgebouwd over het vinden en contact leggen en over de leefwereld van jongens die werkzaam zijn in de jongensprostitutie.

  Deze rapportage is het resultaat van een driejarig project, specifiek gericht op jongensprostitutie.

  Lees het rapport >>

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 33)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 26 ▪︎ leden online: 9
Moontje, Tienemuus, Mark, Nick, Helena1234, TessaxKol, Paul1970, Luka, Yana
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.421, reacties: 13.196, actieve leden: 1.194
Scroll Up