Ik was pas dertien – Lea Saskia Laasne

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: ervaringsverhalen & fictie Ik was pas dertien – Lea Saskia Laasne

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 21/11/2017 om 21:22 door LSG.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #214038
  LSG
  Beheer
  Topic starter

   Ik was pas dertien

   Tien jaar lang gevangen in een sekte in Midden-Amerika

   Auteur: Lea Saskia Laasne

    

   Lea Saskia Laasner heeft een gelukkige jeugd, tot haar moeder via de yogacursussen die ze volgt interesse krijgt in haar geestelijke ontwikkeling. Zij en haar man verkopen hun huis en maken het geld, bijna een miljoen euro, over op de bankrekening van de ‘Lichtoase’, een sekte onder leiding van goeroe Benno, die vanaf dat moment het gezin in zijn macht heeft. De goeroe blijkt seks te zien als dé manier om de persoonlijkheid te ontwikkelen. Al snel laat hij zijn oog op de dertienjarige Lea vallen. Terwijl hij haar verkracht komt haar vader per ongeluk binnen. Die protesteert zwakjes, maar laat Benno uiteindelijk zijn gang gaan. Jarenlang leven Lea en haar familie in de sekte. Lea is inmiddels de persoonlijke seksslavin van de goeroe geworden. Protesteren heeft geen zin, want wie dat durft wordt door de hele groep afgestraft.
   Op haar 21e – Lea is inmiddels zo wanhopig dat ze overweegt zelfmoord te plegen – dient haar redding zich aan. Een politieagent die de ranch van de sekte af en toe bezoekt biedt aan om haar te helpen vluchten. Uiteindelijk maakt ze de moedige keuze om haar familie achter te laten en de sprong naar de vrijheid te wagen.

   Heb jij dit boek gelezen? Wij zijn benieuwd wat je ervan vond!

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 15 ▪︎ leden online: 2
  Zodiac, Lotteeh
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.760, reacties: 21.129, leden: 2.799