Gezocht: slachtoffers van sexting die mee willen werken aan een documentaire

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Oproepjes Gezocht: slachtoffers van sexting die mee willen werken aan een documentaire

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 21/04/2021 om 09:06 door LSG.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #258591
  LSG
  Beheer
  Topic starter

   Hallo allemaal,

   Mijn naam is Sterre van der Spek en voor mijn afstudeerdocumentaire voor de studie Media, Informatie en Communicatie van de Hogeschool van Amsterdam onderzoek ik de impact van de huidige door sociale media en digitalisering beïnvloedde maatschappij op de omgang van jongvolwassenen (19 t/m 25-jarigen) met hun naakte lichaam.

   Hiervoor zou ik graag iemand interviewen die slachtoffer is geweest van het ongewenst verspreiden van zijn/haar naaktfoto’s. De focus van het interview zal liggen op wat het met je doet als dit je overkomt, op welke manier deze ervaring invloed heeft op de omgang met je eigen naakte lichaam en hoe je gevoel bij naakt zijn wel of niet veranderd is.

   Is dit jou overkomen en zou je (anoniem) je verhaal met mij willen delen? Stuur dan een berichtje naar sterre.van.der.spek@hva.nl. Een berichtje sturen is geheel vrijblijvend. Ook als je geen interesse hebt in deelname aan de documentaire, maar wel een andere vraag of opmerking hebt kun je contant opnemen! Alle input is meer dan welkom!

   Extra informatie over de documentaire
   In de media wordt de laatste jaren veel gesproken over de ‘verpreutsing’ van de jonge generatie. Deze constatering is naar mijn idee ontzettend kort door de bocht. Tijden zijn veranderd en in de overweging om je naakt te tonen in bijvoorbeeld een sauna of op het strand spelen totaal andere overwegingen en angsten mee dan 30 jaar geleden. Mijn film wordt een portret van de jonge generatie waarin ik meerdere generatiegenoten spreek over hun omgang met het naakte lichaam in deze tijd vol sociale media, digitalisering en porno. Ik onderzoek de vraag: wat beweegt hen in de overweging om hun naaktheid te vermijden of just te omarmen? Welke angsten en overtuigingen spelen hierin mee en hoe heeft de huidige maatschappij daar invloed op? De documentaire heeft als doel het gesprek over het naakte lichaam te openen onder de generatie en het taboe en schaamte eromheen te doorbreken.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 10 ▪︎ leden online: 2
  Dina, Ollybolly
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.534, reacties: 19.585, leden: 2.405