Francien laat je tieten nog eens zien – Francien Regelink

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: ervaringsverhalen & fictie Francien laat je tieten nog eens zien – Francien Regelink

 • Dit onderwerp bevat 3 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 21/01/2018 om 20:46 door Luka.
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Reacties
 • #215660
  Luka
  Moderator

   Francien laat je tieten nog eens zien
   hoe sexting een leven kan breken – en maken

   Samenvatting
   Het donker van de fietsenkelder maakt dat ik even moet wennen aan het daglicht. Die zin heb ik vast niet goed verstaan. Ik zoek naar de stem die er bij hoort. Ik weiger te geloven dat het echt zo is. De jongens staan daar, wijzen naar me. Lachen me keihard uit. Weer dat irritante gelach. Ik voel me verraden. In mijn hoofd gaat het licht uit. Ik stap op mijn fiets en rijd keihard weg.
   Francien Regelink maakte toen ze 15 jaar oud was een screenshot van haar borsten en stuurde die aan de coolste jongen van de school. Ze deed dat in de veronderstelling dat hij ‘for your eyes only’ was. Daar dacht hij anders over. Want enige tijd later hingen er kopieën door de hele school.

   Regelmatig verschijnen er berichten over ‘sexting’ in het nieuws. Door WhatsApp en social media als Instagram en Snapchat gaat de verspreiding van dit soort foto’s nu met één klik veel sneller en verder – en zijn de gevolgen veel ingrijpender.
   Met Francien laat je tieten nog eens zien vertelt Francien haar verhaal met kracht en humor, ook om jongeren van nu bewust maken van de gevolgen. De manier waarop zij deze negatieve ervaring uiteindelijk, met vallen en opstaan, in haar voordeel heeft laten werken is overweldigend en indrukwekkend.

   Recensie
   De jonge auteur, Francien, vertelt openhartig in de ik-vorm over haar ervaring met sexting. We leren haar kennen als ze vier is en volgen haar als puber die niet gemakkelijk leert en er graag bij wil horen op de middelbare school. Als ze 15 jaar is, maakt zij een screenshot van haar borsten en stuurt dit aan een jongen van school om indruk op hem te maken. Hij verspreidt de foto, met grote consequenties voor haar. Ze wordt een outcast, moet zich steeds verdedigen, een vriendje maakt het uit…
   Nauwgezet beschrijft ze haar verhaal om anderen te waarschuwen met deze harde levensles. Achterin staan (web)adressen van hulpinstanties en voor informatie. Sexting is een actueel thema met een groot risico voor veel jongeren. Het is de missie van Francien, die verder werkt als influencer in de sport, om dit verhaal te vertellen. Vanaf ca. 15 jaar.
   Drs. Sasja E.A. Nicolai

   #215661
   Luka
   Moderator
   Topic starter

    Francien liet haar borsten aan de verkeerde zien

    Als Francien 15 jaar oud is, stuurt ze de jongen op wie ze verliefd is een foto van haar borsten. Via internet. En wat doet hij? Hij hangt diverse kopieën in school op. Met haar boek ‘Francien, laat je tieten nog eens zien’ maakt zij de schade van sexting bespreekbaar.

    https://www.limburger.nl/cnt/dmf20160316_00011894/francien-liet-haar-borsten-aan-de-verkeerde-zien

    #216342
    Luka
    Moderator
    Topic starter

     ‘Sorry dat ik je naaktfoto door de school hing’

     Francien Regelink (28) laat op 15-jarige leeftijd via de webcam haar borsten zien aan Ingmar, op wie ze verliefd is. Ingmar maakte van het intieme moment een screenshot. De volgende dag hangt de foto van haar borsten door de hele school. Nu, dertien jaar later, komen de excuses.

     https://nos.nl/op3/artikel/2010387-sorry-dat-ik-je-naaktfoto-door-de-school-hing.html

     #216343
     Luka
     Moderator
     Topic starter

      ‘Francien, laat je tieten nog eens zien’ achtervolgt mij nog steeds

      Francien Regelink (28) steekt haar nek uit. Dertien jaar geleden maakte schoolgenoot Ingmar een screenshot van haar borsten. Hij verspreidde de foto prompt door de school. Dat achtervolgt haar nog steeds. Maar in plaats van zich in een hoekje te gaan schamen, komt ze er juist mee naar buiten. Ze vertelt erover aan LINDAnieuws.

      https://www.lindanieuws.nl/nieuws/hij-zegt-sorry-geen-idee-wat-ik-ermee-moet-staat-klaar/

     4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
     • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
     gasten online: 14 ▪︎ leden online: 6
     Fabienne001, Ollybolly, Imy, Meliah, Trees50, Zodiac
     FORUM STATISTIEKEN
     topics: 3.760, reacties: 21.129, leden: 2.799