Onderzoek naar de impact van seksueel misbruik

Seksueel misbruik heeft impact op alle aspecten van je leven. Je zelfbeeld, sociale contacten, je relatie, je seksualiteitsbeleving, je fysieke en psychische gesteldheid, je vrijetijdsbesteding, je werk, echt alles! Maar hoe groot is die impact eigenlijk?

Wij willen bezoekers van onze website daar een goed beeld van geven zodat lotgenoten zich erin herkennen en niet-lotgenoten het beter gaan begrijpen. Daarbij vinden wij het belangrijk dat ook mannelijke lotgenoten tot hun recht komen. Om dat te bereiken, is het ons inziens nodig overeenkomsten en verschillen tussen mannen en vrouwen inzichtelijk te maken. Daarom hebben wij vragen gemaakt die zowel op mannen als op vrouwen van toepassing zijn.

Wij vragen je niet met ons te delen wat jou overkomen is en vragen ook geen persoonsgegevens. Wat wij wél vragen, zijn eerlijke antwoorden waarmee wij de informatie op onze website kunnen verrijken. Om mee te doen hoef je geen lid van LSG te zijn maar moet je wel lotgenoot zijn.

Het beantwoorden van de vragen kan erg confronterend zijn en is zeker niet makkelijk. Toch willen wij je vragen alle vragen eerlijk te beantwoorden. Als het nodig is, kun je tussentijds even pauze nemen. Zolang je geen gebruik maakt van privé browsen, kun je de vragenlijst gedurende 24 uur op elk moment afsluiten en hervatten. In totaal kost het beantwoorden van de vragen ongeveer vijftien minuten.

Let op! De vragenlijst is geen diagnostische tool maar kan je wel helpen bewuster te worden van je eigen situatie. Zodra je de vragenlijst verzonden hebt, kun je de vragen en antwoorden niet meer terugkijken. Wij kunnen ze ook niet per mail aan je toesturen omdat deelname volledig anoniem is. Wel krijg je aan het einde van het onderzoek de mogelijkheid om de lege vragenlijst, voor eigen gebruik, te downloaden.

Doe je mee? Kies de vragenlijst die op jou van toepassing is.