Moeilijk te vergeten

Moeilijk te vergeten

Ik ben een meisje van 20 jaar. In 2014 ben ik aangerand door een klasgenoot. Destijds was ik 15 jaar, hij 16. Ik zat naast hem in de klas en hij kwam met zijn handen tussen mijn benen. In eerste instantie durfde ik er met niemand over te praten omdat ik bang van hem was. Hij was namelijk ook een pestkop en pestte mij heel erg.

In 2018 heb ik toch de moed verzameld en ben ik ermee naar buiten gekomen. Gelukkig reageerden mensen heel fijn. Mijn ouders hebben me gestimuleerd zelf aangifte te doen en dat heb ik ook gedaan. Eigenlijk vooral omdat ik gehoord had dat zulk soort mensen niet zomaar stoppen en ik andere meiden tegen hem wilde beschermen.

Aangifte doen vond ik erg zwaar. De mensen bij de zedenpolitie hebben me heel goed opgevangen en waren heel aardig, maar ik moest alles wel vijf keer vertellen. Jammer genoeg is er niks met mijn aangifte gedaan omdat er geen bewijs was en ook geen getuigen waren. Maar het heeft me wel sterker gemaakt.

Ik heb ook professionele hulp gehad via het Centrum Seksueel Geweld en Slachtofferhulp Nederland. Helaas heb ik PTSS overgehouden aan deze aanranding en heb ik nog steeds wel last van flashbacks. Verder heb ik erg veel moeite te jongens vertrouwen. Als ze in mijn buurt komen heb ik meteen zoiets van: als ze maar niks doen.

De schrijfster van dit verhaal heeft aangegeven anoniem te willen blijven. Haar naam is wel bij ons bekend. De foto is een stockfoto. De vrouw op de foto is dus niet de schrijfster van dit verhaal.

Wil je reageren op dit verhaal?

Op reacties zijn onze huisregels en ons privacybeleid van toepassing. Wij behouden ons het recht voor reacties die  niet conform onze huisregels zijn, niet te plaatsen. Reacties worden doorgaans binnen 24 uur beoordeeld en geplaatst.

2 gedachtes op “Moeilijk te vergeten”

  1. Heftig verhaal! Wel ontzettend dapper om je verhaal te delen en om ook aangifte te doen, ondanks ze er nu niks mee hebben kunnen doen. Dat wil niet zeggen dat ze je niet geloven.
    Wel erg fijn dat iedereen goed reageerden, dat geeft voor jou denk ik al bevestiging en erkenning.
    Sterkte in de toekomst!

  2. wat ontzettend dapper dat je er mee naar buiten bent gekomen dat helpt anderen ook en het is voor zelfwaarde ook goed heb lak aan de dader die denkt vrijaf te gaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *