Reageer op: Seksueel geweld en seksueel misbruik (algemeen)

#232549
Luka
Moderator
Topic starter

  Zwangere Guy maakt bikkelhard nummer over hoe zijn moeder misbruikt werd: “Fans leren mij nu écht kennen”

  De Brusselse rapper Zwangere Guy, of Gorik Van Oudheusden in het echte leven, heeft een nieuwe single uit, “Gorik pt. 1”. Daarin rekent hij op een expliciete manier af met zijn gewelddadige stiefvader, die zijn moeder sloeg en misbruikte. “Het werd tijd dat de fans te weten kwamen waar ik vandaan kom”, legde Zwangere Guy uit in “De afspraak”.

  Het nummer en vooral de videoclip van “Gorik pt. 1” hakken er stevig in. Zwangere Guy beschrijft hoe zijn moeder geterroriseerd werd door haar partner, zijn stiefvader. “Ik wou de clip echt hard, dat is het enige dat ik aan de maker gezegd heb”, legt de rapper uit.

  “Ik ben op mijn 14 thuis weggelopen”, doet Zwangere Guy zijn verhaal verder in “De afspraak”. Ik ben wel egoïstisch geweest en heb mijn 3 jaar jongere zus laten zitten. Daar heb ik nog spijt van. Ik heb de eerste 16 zinnen van dit nummer een jaar geleden geschreven, in tranen. Ik ben dan even gestopt met schrijven, maar dit ben ik volledig. Het was tijd om mijn fans te laten zien van waar ik kwam. Het was voor mij een manier van verwerken.”

  De Brusselse rapper raakt duidelijk een gevoelige snaar met het nummer, want de reacties stromen binnen. “De dag dat het lied uitkwam vorige week, heb ik 500 berichten gekregen, waarvan 100 van meisjes en jongens die hetzelfde hebben meegemaakt en zij bedanken mij. Ik ben blij dat het een steun kan zijn voor anderen.”

  Ik mis haar
  Zwangere Guy is nog maar 6 maanden fulltime muzikant. Hij tekende een contract bij platenmaatschappij Universal. “Er komen nog zeker drie delen van dit verhaal. In deel 2 wil ik in de huid van mijn moeder kruipen. Ik wil haar verhaal duidelijk maken, ik wil begrijpen wie ze is.”

  Zijn moeder heeft het nummer ondertussen ook gehoord. “Ze vond het mooi. Ik heb haar al 3,5 jaar niet meer gezien, maar nu hebben we wel weer contact met elkaar, via Facebook en sms. Nu kunnen we misschien zien hoe we elkaar kunnen ontmoeten. Zij wil dat. Ik mis haar, maar daar zijn we nog niet aan toe.”

  Voor de videoclip en een video van het interview: VRT.be >>