Reageer op: Seksueel geweld en seksueel misbruik van mannen en jongens

#224251
Luka
Moderator

  Dat jongens niet willen praten over seksueel misbruik klopt niet

  Psychologische hulp na seksueel misbruik is niet alleen nodig bij meisjes, maar ook bij jongens, zo ziet Pretty Woman Utrecht. Vanaf juli is Best Man de nieuwe jongensvariant van de organisatie die zich inzet voor slachtofferhulp na gedwongen seks. ,,Dat jongens alleen maar stoer willen zijn, klopt niet.”

  De behoefte is groot en de aanvragen van jongens uit het hele land rijzen de pan uit, meent Jacqueline Kleijer (49), hulpverlener bij Pretty Woman Utrecht.

  Jullie zijn al 21 jaar bereikbaar voor jonge vrouwen, waarom nu pas voor jongens?
  ,,In de media is steeds meer berichtgeving over jongensprostitutie, dat neemt niet alleen toe, maar speelt ook al jaren. We zijn dus ook al lang bezig met het opzetten van Best Man. Het wordt tijd dat we naast meisjes ook hulp bieden aan jongens die enorm veel last hebben van seksueel misbruik, of simpelweg met seksuele vraagstukken zitten. Het is een misvatting dat meisjes gevoelig zijn en jongens niet willen praten. Maar de maatschappelijke beeldvorming over jongens, dat ze vooral stoer moeten zijn, zorgt ervoor dat de stap voor jongens groter is. Maar dat ze willen praten, is wel degelijk waar: het aloude gezegde dat jongens alleen maar stoer willen zijn, klopt niet.’’

  Bron: AD.nl >>

  prettywoman-utrecht.nl/best-man