Reageer op: Seksueel geweld en seksueel misbruik (algemeen)

#218864
Mark
Moderator

  resister.tear.nl

  Resister is een campagne van Tear om geweld tegen vrouwen te stoppen. Op dit platform kun jij (of jouw kerk) verhalen, ervaringen of initiatieven delen. Ook delen we hier verhalen van hoe vrouwen en kerken wereldwijd omgaan met dit thema. Samen vormen we een beweging van Resisters. Iedereen die op wil staan tegen geweld tegen vrouwen of mannen kan er onderdeel van worden.

  Dit is wat Resister betekent:

  • Resist (weerstand): In actie komen om geweld tegen vrouwen te stoppen. Bij Resister worden de acties en initiatieven die ondernomen worden in beeld gebracht. Dit geeft jouw inspiratie en toegang tot nieuwe ideeen en materialen om ook met het thema aan de slag te gaan.
  • Sister: Via dit platform delen vrouwen die te maken hebben gehad met geweld hun verhalen, zo sta je in verbinding met jouw ‘sisters’. Luisteren naar elkaar is ‘key’ in het herstellen van relaties.
  • Re(store): We delen informatie over de routes naar hulp en geloven dat herstel mogelijk is voor slachtoffers en daders.

  Klinkt Resister je nog wat nieuw in de oren? Dat kan goed kloppen, het is speciaal voor deze beweging bedacht. Een Resister kun je zijn, maar je kunt het ook doen. Het is een persoon met lef, iemand die zich uitspreekt of actie onderneemt om te zorgen dat geweld tegen vrouwen en meiden stopt.

  Meer weten? Bezoek resister.tear.nl >>