Zembla: De dood van Amanda Todd – VARA, 4 december 2014

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Films, documentaires, radio & TV programma’s Zembla: De dood van Amanda Todd – VARA, 4 december 2014

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 24/03/2018 om 10:53 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #220010
  Mark
  Moderator

   De 15-jarige Canadese Amanda Todd maakt in 2012 een eind aan haar leven. Ze is jarenlang via internet geïntimideerd en bedreigd door een onbekende man. Ze moest haar borsten laten zien en seksshows geven. Als ze weigert chanteert hij haar en verspreidt een blootfoto van Amanda onder haar klasgenoten.

   Ze wordt gepest. Zo ernstig dat ze het leven niet meer ziet zitten. Vlak voor haar dood plaatst ze op Youtube een wanhopig filmpje waarin ze uitlegt wat haar is overkomen en wat het met haar doet. Wereldwijd keken 17 miljoen mensen naar haar noodkreet.

   Van de dader ontbreekt ieder spoor. Tot in januari van dit jaar. De 36-jarige Nederlander Aydin C. wordt aangehouden op een bungalowpark in Oisterwijk. Hij wordt niet alleen verdacht van het misbruiken van Amanda, hij zou ook tientallen slachtoffers hebben gemaakt in Nederland, Engeland, de Verenigde Staten, Canada, en Noorwegen.

   Hoe is het mogelijk dat iemand vanuit een Nederlands bungalowpark zoveel slachtoffers kan maken? Zembla onderzoekt wie verdachte C. is en hoe de opsporing naar hem is verlopen.

   Zembla onderzoekt wie verdachte C. is en hoe de opsporing naar hem is verlopen.

   Bekijk de hele uitzending op uitzendinggemist.net >>

   Let op, deze uitzending kan triggeren!!!

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 14 ▪︎ leden online: 3
  Trees50, Zodiac, Lotteeh
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.760, reacties: 21.129, leden: 2.799