Wat rood was – Rosie Price

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 03/06/2019 om 13:56 door Mark.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #240424
  Mark
  Moderator

   Wat rood was
   Auteur: Rosie Price

   Samenvatting
   Een van dé debuten van 2019 volgens The Observer
   De vriendschap tussen Max Rippon en Kate Quaile is op het eerste gezicht een onwaarschijnlijke. Max is sociaal en populair, mede door zijn familienaam. Kate, daarentegen, is introvert en minder welgesteld: ze werd opgevoed door een alleenstaande moeder die haar heil zoekt in aardewerk. Als de twee elkaar ontmoeten op de universiteit en ontdekken dat ze uit dezelfde buurt komen, ontstaat desondanks een gemoedelijke, ongecompliceerde vriendschap.Maar als ze, na hun afstuderen, tijdens een feest bij Max’ familie het begin van een nieuwe fase inluiden, wordt Kate het slachtoffer van een incident dat de loop van haar leven voorgoed zal veranderen. Want wat doe je als je verkracht wordt door een familielid van je beste vriend? Wat betekent dat voor de vriendschap en voor je eigen gevoel van veiligheid?

   Wat rood was is een overrompelende roman over trauma’s, herinneringen en de grenzen van vriendschap. Op een ontstellend indringende manier raakt Price aan thema’s als privilege, seksueel misbruik en disfunctionele families. Rosie Price bewijst met dit debuut, waarin ze zware thema’s niet schuwt, dat zij een ongekend nieuw literair talent is.

   Rosie Price (1993) groeide op in Gloucestershire. Na haar studie Engels aan de universiteit van Cambridge werkte ze drie jaar bij een literair agentschap, totdat ze zich besloot te gaan richten op haar eigen schrijfwerk. Ze woont in Londen.

   #240434
   Mark
   Moderator
   Topic starter

    Wilpert en Price: twee schrijversdebuten over verkrachting door een bekende


    Schrijfster Rosie Price © Hollandse Hoogte / The Guardian & The Observer

    De Duitse Bettina Wilpert en de Britse Rosie Price debuteren met heel verschillende boeken over verkrachting door een bekende man.

    Wat er nu precies gebeurde tijdens die verkrachting, hoe hij zich in haar bewoog of haar in bedwang hield, hoe zij tegenstribbelde of van angst bevroor: het wordt niet uitgebreid beschreven in twee debuutromans over verkrachting. De daad waar om alles draait, is in een paar zinnen verteld. Wat er in Bettina Wilperts ‘Wat ons overkomt’ en Rosie Prices ‘Wat rood was’ vooral toe doet, is wat die daad teweeg brengt. In beide boeken wordt de vrouw verkracht door een man die ze kent. Is dat verkrachting, ook volgens de wet? En wie vertel je over verkrachting door een kennis?

    Lees dit premium artikel op trouw.nl of als lid van LSG in het ledendeel.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 13 ▪︎ leden online: 0
   No users are currently active
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.760, reacties: 21.126, leden: 2.799