Verwondering. Hoe God wil troosten na seksueel geweld. – Marianne van Wageningen

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: ervaringsverhalen & fictie Verwondering. Hoe God wil troosten na seksueel geweld. – Marianne van Wageningen

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 15/05/2021 om 20:08 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #258999
  Mark
  Moderator

   Verwondering. Hoe God wil troosten na seksueel geweld.
   Auteur: Marianne van Wageningen

   Een eerlijk en kwetsbaar geschreven boek over het innerlijk gevecht van de auteur na seksueel geweld. Ze neemt de lezer mee in haar dagelijks leven waarin ze telkens weer te dealen heeft met herbelevingen, worstelt met negatieve gedachten en veel vragen heeft, onder andere aan het adres van God. Juist omdat God door de Bijbel haar telkens weer troost, is er ook verwondering, zelfs al blijft de wond ontzettend pijn doen.

   Dit boek biedt herkenning en troost aan hen die innerlijk verwond zijn door seksueel geweld. Voor ieder ander om hen heen geeft het boek meer inzicht en begrip.

   Marianne van Wageningen is getrouwd en (pleeg)moeder van vier tieners. Beschadigd door seksueel geweld vond ze rust in de Bijbel en een verlangen om deze troost door te geven.

   ‘De God die mij dwong in de boot te stappen terwijl Hij wist dat er een flinke tegenwind zou komen, de God met wie ik in conflict ben, die God is ook een creatieve Trooster’, schrijft Marianne in dit prachtige en indrukwekkende boek. In beeldende taal verwoordt zij haar machteloosheid, angst en pijn na de verkrachting die haar overkwam, haar vragen en worstelingen met God, maar ook de troost die ze zelf ontvangen heeft en graag weer doorgeeft aan lotgenoten. Haar wijze woorden over seksualiteit en liefde, boosheid en vergeving, vertrouwen en huppelen wens ik hen toe, maar ook hun omgeving, inclusief de kerk!

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 13 ▪︎ leden online: 4
  Lotteeh, Leentje, Chris, Trees50
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.766, reacties: 21.156, leden: 2.812