Ups & Downs (België)

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst bijgewerkt op 05/07/2018 om 18:45 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #224246
  Luka
  Moderator

  Ups & Downs

  Vereniging voor personen met een bipolaire stoornis of chronische depressie en hun omgeving
  Het doel van Ups & Downs is om zowel de patiënten als hun partners en familieleden te begeleiden bij het omgaan met de manisch-depressieve stoornis (of bipolaire stoornis) of chronische unipolaire depressie. Het is vooral het lotgenootschap dat de werking van Ups & Downs zo uniek maakt.

  Doel Ups & Downs
  Het doel van Ups & Downs is om zowel de patiënten als hun partners en familieleden te begeleiden bij het omgaan met en (h)erkennen van de manisch-depressieve stoornis (of bipolaire stoornis) of chronische unipolaire depressie. Dit gebeurt in de eerste plaats door het organiseren van groepsbijeenkomsten in de regionale zelfzorggroepen. Het zijn vooral het lotgenootschap en de steun die de deelnemers hebben aan elkanders verhalen en ervaringen, die deze bijeenkomsten onderscheiden van louter informatieve vergaderingen en de werking van Ups & Downs zo uniek maken.

  Momenteel zijn er 8 groepen actief in Vlaanderen (Aalst/Lede, Antwerpen, Brugge, Geel, Gent, Hasselt, Leuven, Mechelen). Deze gespreksgroepen worden volledig gedragen door vrijwilligers die meestal zelf patiënt zijn of familielid van iemand die te kampen heeft met mds.

  Ups & Downs heeft ook een online forum.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 16 ▪︎ leden online: 1
Mark
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.493, reacties: 13.599, leden: 1.275
Scroll Up