Undercover in Nederland – ‘afvalcoach’ ontmaskerd

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Films, documentaires, radio & TV programma’s Undercover in Nederland – ‘afvalcoach’ ontmaskerd

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 14/09/2022 om 21:47 door Luka.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #274081
  Luka
  Moderator

   De adviezen van deze zogenaamde afvalcoach zijn letterlijk levensgevaarlijk. Als de kinderen het dieetplan opvolgen, zou de dood erop volgen. Daar blijft het echter niet bij: deze zelfbenoemde afvalcoach is ook uit op seks met de zieke, kwetsbare kinderen. De afvalcoach is actief in de zogenoemde Pro-ana wereld, waar mensen die lijden aan een eetstoornis elkaar online opzoeken.

   #274082
   Luka
   Moderator
   Topic starter

    ‘AFVALCOACH’ ONTMASKERD IN ‘UNDERCOVER IN NEDERLAND’: ‘IK MOEST MEZELF STRAFFEN’

    In ‘Undercover in Nederland’ gaat Alberto Stegeman achter mannen aan die zichzelf voordoen als afvalcoach op websites waarop anorexia wordt aangemoedigd.

    De mannen zijn uit op naaktfoto’s en seksuele handelingen met vaak minderjarige meisjes.

    EETSTOORNIS
    Een moeder heeft zich verontrust bij het programma gemeld. Haar dochter doet anoniem haar verhaal. “Mijn angsten en frustraties uit ik op eten. Dan heb ik controle en dan voel ik me fijn”, vertelt het nu 16-jarige meisje. “Maar eigenlijk word je steeds ongelukkiger.”

    Haar moeder krijgt haar niet aan het eten. “Je staat gewoon machteloos als ouder, je kunt gewoon niks.” Via een website die anorexia aanmoedigt, komt het meisje in contact met een man die zich voordoet als afvalcoach. “Hij doet alsof hij de enige persoon is die er voor je is.”

    FOTO’S TOESTUREN
    De man vertelt de 16-jarige dat ze heel dik is, iets waar ze zelf ook van overtuigd is. “Hij snapte waarom mensen mij haatten. Je hebt vertrouwen in iemand die weet wat hij doet. Als ik dat doe dan val ik af.”

    Op een gegeven moment moet ze ook bepaalde dingen van de man doen. “Toen moest ik eerst een foto sturen, een bodycheck. En toen ging hij zeggen waar mijn vet zat en welke oefeningen ik moest doen.”

    SEX
    “Als ik bijvoorbeeld een koekje at, dan moest ik mezelf straffen.” Als straf moest ze bijvoorbeeld een work-out doen of zichzelf slaan. “En sommige meisjes moesten zichzelf snijden, elke keer als je gegeten had.”

    Doordat de man ook foto’s van meisjes verzamelt, kunnen ze er moeilijk uitkomen. “Vooral als je dan nog verder bent gegaan, dan kan je er soms helemaal niet meer uitkomen en dat maakt mensen heel erg kapot.”

    Uiteindelijk vertelt ze het aan haar moeder. Die is woedend op de mannen die dit doen. “Die mannen willen alleen maar sex en als je doodgaat dan maakt ze dat niks uit.”

    AFVALCOACH ONTMASKERD
    De ‘afvalcoach’ van het meisje zegt onder andere dat ze met sex meer calorieën kan verbranden en probeert haar over te halen. “Dat deed hij wel heel voorzichtig aanpakken alsof hij er heel goed in was en wist wat hij zei.”

    Het team van Alberto heeft een nepprofiel aangemaakt en contact gelegd met een van de mannen die zichzelf presenteert als coach. Ze laten hem vervolgens een afspraak maken met de fictieve 15-jarige Nora.

    Benieuwd naar de confrontatie? Kijk ‘Undercover in Nederland’ hier terug.

    Bron: Linda.NL >>

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 18 ▪︎ leden online: 1
   Trees50
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865