Tweede Kamer wil meer maatregelen tegen pedofielen op internet

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Tweede Kamer wil meer maatregelen tegen pedofielen op internet

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 30/06/2021 om 20:42 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #259617
  Luka
  Moderator

  De Tweede Kamer wil dat er veel meer gebeurt om pedofielen op te sporen en aan te pakken die via het internet uit zijn op seks met minderjarigen.

  Zo moet het demissionaire kabinet het dit najaar mogelijk maken om pedofielen te onderscheppen met lokprofielen en zogeheten webcrawlers, waarmee delen van internet automatisch kunnen worden gescreend. Een motie van de ChristenUnie en de PvdA die daartoe oproept, is dinsdag aangenomen.

  Ook moet het kabinet regelen dat online-platforms die zich al dan niet bewust inlaten met kindermisbruik harder worden aangepakt. Een motie van de VVD hiertoe kreeg eveneens ruime steun.

  Leeftijden controleren
  VVD-kamerlid Dennis Wiersma wees erop dat er steeds meer seksuele uitbuiting van minderjarigen ontstaat of plaatsvindt via sommige onlineseksplatforms. Platforms zijn al verplicht deze content te verwijderen, maar volgens Wiersma is dat niet voldoende. Hij wil dat leeftijden worden gecheckt en dat platforms (kinder-)misbruik verplicht moeten gaan melden bij de politie.

  Ook moeten meer maatregelen worden getroffen om advertenties over seks met kinderen tegen te gaan.

  Weinig veroordelingen
  De indieners van de moties wijzen erop dat het slecht is gesteld met de vervolging van pedofielen op internet: jaarlijks zijn er naar schatting 1300 minderjarige Nederlandse slachtoffers van seksuele uitbuiting. Maar er worden gemiddeld nog geen tien klanten per jaar veroordeeld.

  Bron: RTL Nieuws >>

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 17 ▪︎ leden online: 2
xxLilaa, Dina
FORUM STATISTIEKEN
topics: 3.302, reacties: 17.954, leden: 2.165