TRIP-onderzoek – voorspellen welk medicijn werkt tegen een psychose

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Oproepjes TRIP-onderzoek – voorspellen welk medicijn werkt tegen een psychose

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 22/06/2021 om 21:23 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #259531
  Luka
  Moderator

   21 juni 2021
   TRIP is een onderzoek opgezet door GGZ Rivierduinen, in samenwerking met Amsterdam UMC (locatie AMC) en de Universiteit Maastricht. Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar deelnemers.

   Behandelaren schrijven medicijnen (antipsychotica) voor tegen klachten die mensen met een psychose ervaren. De kans dat deze medicijnen voldoende werken is ongeveer 70-80%.

   Behandelaren weten van tevoren niet welk medicijn het beste zal werken
   Met het TRIP-onderzoek willen we testen of we met twee hersenscans (PET-scan & MRI-scan) en bloedonderzoek kunnen voorspellen wie voldoende of onvoldoende zal reageren op de standaard medicijnen tegen een psychose. Als dit lukt kunnen we in de toekomst meteen het juiste medicijn kiezen.

   Wie zoeken we?
   Personen tussen de 18 en 35 jaar die binnenkort starten met een medicijn tegen een psychose of die kort geleden gestart zijn (max. 4 weken geleden). Gebruik van tabak en alcohol is toegestaan. Als je momenteel regelmatig drugs gebruikt kun je helaas niet meedoen.

   Wat houdt het onderzoek in?

   • Tijdens de eerste onderzoeksdag (duur: 2 uur) neemt de onderzoeker een aantal vragenlijsten af om na te gaan of u aan het onderzoek mag meedoen. Er zullen algemene vragen gesteld worden over o.a. drugsgebruik, medische voorgeschiedenis en de huidige klachten.
   • Tijdens de tweede onderzoeksdag zal er een MRI-scan gemaakt worden van uw hersenen waarbij u 45 minuten stil moet liggen. Ook wordt er bloed afgenomen (duur: 2 uur). Als u wil maken we ook een PET-scan van uw hersenen waarbij u 90 minuten stil moet liggen (duur: 3 uur extra).
   • Tijdens de derde (duur: 2 uur) en vierde dag (duur: 1 uur) zullen we opnieuw interviews afnemen om te kijken hoe het met u gaat 4-6 weken en 6 maanden nadat u bent gestart met een middel tegen psychose.

   Voor uw deelname ontvangt u een vergoeding van 175 euro (MRI) of 250 euro (MRI en PET).

   Indien je interesse hebt sturen we u eerst een informatiebrief
   Als je interesse hebt om mee te doen, wordt er een korte telefonisch screening afgenomen om na te gaan of je in aanmerking komt voor het onderzoek. Daarna wordt de eerste onderzoeksdag ingepland. De MRI- en/of PET-scan vinden plaats op het Amsterdam UMC (locatie AMC). De andere onderzoeksdagen vinden plaats bij uw zorginstelling.

   Carmen van Hooijdonk is onderzoeker bij het TRIP-onderzoek. Wil je meer informatie over het onderzoek? Of wil je graag deelnemen? Bel of WhatsApp 06-83053863 of stuur Carmen een mailtje via TRIPonderzoek@outlook.com.

   Bron + extra informatie: Psychosenet NL >>

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 22 ▪︎ leden online: 1
  Emma-14
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865