Tientallen jongens en mannen op geraffineerde wijze afgeperst met naaktfoto’s en -filmpjes

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Tientallen jongens en mannen op geraffineerde wijze afgeperst met naaktfoto’s en -filmpjes

Tags: 

This topic contains 1 reactie, has 2 deelnemers, and was last updated by LSG 05/11/2019 om 21:41.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #246079

  Luka
  Moderator

  Een groep jongens uit de omgeving van Leiden zou tientallen jongens en mannen hebben afgeperst met naaktbeelden. Justitie schat dat de groep daarmee ten minste 100 duizend euro heeft binnengehaald.

  De verdachten deden zich online voor als meisjes en verleidden de soms nog jonge jongens om naaktbeelden, zoals ‘dickpics’ op te sturen. Het jongste slachtoffer was 14 jaar.

  De politie hield tussen augustus en nu acht verdachten aan in de zaak. Een deel van hen zit bij elkaar op school. Zeven verdachten zijn tussen de 15 en 18 jaar oud, een andere verdachte is 22. Justitie wil niets kwijt over hun opleidingsniveau. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

  Sextortion, zoals de afpersingen met naaktbeelden worden genoemd, komt steeds vaker bij jongens voor, zegt hulporganisatie Helpwanted. Sinds 2016 zegt de organisatie een sterke toename te zien.

  Lees verder op de site van de Volkskrant >>

  #246120

  LSG
  Beheer

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

gasten online: 11 ▪︎ leden online: 0
No users are currently active
FORUM STATISTIEKEN
topics: 1.840, reacties: 10.470, actieve leden: 677