Stromboli – Saskia Noort

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 28/04/2018 om 12:23 door Luka.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #221229
  Mark
  Moderator

   Stromboli
   Auteur: Saskia Soort

   Samenvatting
   Ik wil dat het ophoudt. De repeterende gedachtes. Het voelen. Het niet-voelen. Het doven en het oplaaien. Ik ben zo moe. En het gaat niet voorbij. Het wordt niet beter. Mijn moeder zei me dat gek zijn betekent dat je dezelfde hel steeds opnieuw beleeft.

   Honderdduizenden lezers genieten wekelijks van de column van het schrijversechtpaar Sara Zomer en Karel van Bohemen, waarin ze ogenschijnlijk openhartig verslag doen van hun gezinsleven. Maar achter de façade van hun bohemienbestaan ettert al jaren een dagelijks leven vol afgunst, wrok en zelfs geweld. Na weer een nachtelijke uitbarsting is het genoeg: Sara besluit Karel te verlaten.

   Al snel komt Sara alleen te staan – niemand wil nog iets met haar te maken hebben. Om haar leven weer op de rails te krijgen boekt ze een retraite op het idyllische Italiaanse vulkaaneiland Stromboli. Onder leiding van een wereldvermaarde goeroe geeft ze zich met een bont gezelschap lotgenoten over aan rollenspellen en oefeningen die steeds een stap verder gaan.

   Wat een nieuwe start had moeten worden, mondt uit in een afdaling naar regionen van haar verleden die ze het liefst verborgen had gehouden.

   Meer informatie vind je op saskianoort.nl >>

   #221490
   Luka
   Moderator

    SASKIA NOORT DEED EEN ‘FUCK IT-RETREAT’ OM HAAR TRAUMA TE VERWERKEN (EN HET WAS NOG GEZELLIG OOK)
    Saskia Noort heeft zich voor haar nieuwe roman ‘Stromboli’ laten inspireren door gebeurtenissen uit haar eigen leven. Daardoor moest ze wel terug naar de pijn, zo vertelde ze gisteren in ‘Pauw’ (BNNVARA).

    Saskia werd als jong meisje verkracht, een gebeurtenis die haar getekend heeft. Erover schrijven helpt, zo merkte ze.

    TRAUMATISCHE GEBEURTENIS
    Saskia vertelde dat het verhaal in haar nieuwe boek dicht bij haar ligt. “Ik bén de hoofdpersoon niet, maar ze is samengesteld uit verschillende mensen. Ik heb een verkrachting meegemaakt en een scheiding én ik ben op Stromboli geweest. Dus dat zijn wel de overeenkomsten.”

    Lees verder op Linda Nieuws >>

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 12 ▪︎ leden online: 3
   Lotteeh, Maartje1, Ollybolly
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.766, reacties: 21.156, leden: 2.812