Stichting Rise

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 11/11/2018 om 08:53 door Mark.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #230273
  Mark
  Moderator

   stichtingrise.nl

   Een landelijke beweging voor en door mensen die als kind seksueel mishandeld zijn

   Stichting Rise zet zich in voor mensen die als kind seksueel mishandeld zijn. We zijn een groeiplek en een beweging waar ontmoeting en (h)erkenning, alsook bewustwording en verandering centraal staan. Bij alles wat we doen, focussen we op de relatie lichaam, verbinding, creativiteit.

   #230279
   Mark
   Moderator
   Topic starter

    RISE: ‘Seksueel misbruik aanvechten’

    Stichting RISE is onlangs opgericht door voorzitter Janine Klungel, secretaris Lien Daams en penningmeester Diana Bierings. Met Stichting RISE gebruiken wij onze stem om seksueel misbruik in de samenleving aan te vechten.”

    De stichting heeft meerdere doelstellingen. “Als eerste het bieden van professionele ervaringsdeskundige begeleiding aan mensen die seksueel mishandeld zijn. Ten tweede het vergroten en verspreiden van kennis vanuit de belichaamde ervaring van seksuele kindermishandeling. Ten derde het bevorderen van contact, zowel innerlijk als tussen mensen die als kind seksueel mishandeld zijn.” Vanuit erkenning en herkenning biedt Stichting RISE mensen die in hun jeugd seksueel misbruikt zijn ondersteuning bij herstel. “Wij zijn geschoolde professionals én ervaringsdeskundigen. Wij hebben onze ervaringen met seksueel misbruik zó verwerkt dat deze van meerwaarde voor anderen kan zijn.

    Diana Bierings vertelt dat ze zich lange tijd boos en onbegrepen heeft gevoeld. “Mijn ervaringen met seksueel misbruik beïnvloedden mijn dagelijks leven heel erg. Ik zocht vaak excuses, zodat ik er niet mee aan de slag hoefde te gaan. Tijdens een trainingsweekend van drie dagen heb ik de kans gegrepen om koste wat kost leiding over mijn leven te nemen in plaats van dat het leven mij leidt. Ik heb mijn emoties in beheer genomen, en heb mijn verleden een plek kunnen geven, waardoor het mijn dagelijks leven nu minder beïnvloedt. Ik kan nu vrijer ademhalen. Ik voel mij geen slachtoffer meer. Het heeft mijn leven 180 graden omgedraaid.” Voor Diana is een dader niet per se een slecht mens, maar heeft hij of zij slechte dingen gedaan. “Vaak zijn ‘misbruikers’ zelf ook slachtoffer van misbruik. Ik zie degene die mij seksueel misbruikt heeft in al zijn facetten, de goede en de slechte. Dit stukje begrip was voor mij de weg naar genezing.” Op grond van haar eigen ervaring wil Diana zich graag voor andere ‘slachtoffers’ inzetten. “Samen met Lien en Janine hebben we Stichting RISE opgezet. Ieder met een eigen bijdrage: Lien is vooral een verbindende factor, Janine zorgt voor de creatieve inbreng en ik zit meer op het lichamelijke vlak. Deze bijzondere combinatie heeft ertoe geleid dat we in november een weekend organiseren voor vrouwen die in het verleden seksueel misbruikt zijn.” Tijdens dit weekend zullen verschillende oefeningen op het gebied van lichaam, verbinding en creativiteit worden aangeboden. “We nodigen deelnemers uit om een ontwikkeling in het eigen unieke herstelproces op gang te brengen. Op een manier die bij hen past. Door aandacht en erkenning aan eigen denken, handelen en voelen te geven.”

    Bron: veldhovensweekblad.nl

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 60 ▪︎ leden online: 2
   Chris, Emma-14
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.731, reacties: 20.939, leden: 2.732