Praktijk voor psychosociale pastorale hulpverlening in Middelburg

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Hulpverleningsinstanties Praktijk voor psychosociale pastorale hulpverlening in Middelburg

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 2 deelnemers, en is laatst bijgewerkt op 10/07/2019 om 20:35 door Luka.
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #224887
  Mark
  Moderator

  stichtingpetra.nl

  Praktijk voor psychosociale pastorale hulpverlening en coaching in Middelburg.
  Hulpverlening vanuit een christelijke visie op hulp voor een diversiteit van psychische en psychosomatische klachten.

  Stichting Petra biedt psychosociale pastorale hulpverlening en coaching vanuit het gedachtegoed van de schemagerichte-, RET-, narratieve-, oplossingsgerichte-, lichaamsgerichte therapie, spel- en creatieve therapie, traumaverwerking, pastorale counseling e.a.

  • Intake en psychodiagnostiek
  • Gesprekstherapie, zo nodig aangevuld met lichaamsgerichte, spel- en creatieve therapie
  • Traumaverwerking
  • Pastorale counseling
  • Psychoeducatie d.m.v. cursussen en publicaties
  • E-health, er kunnen 58 programma’s ingezet worden

  Er is veel ervaring met het behandelen en coachen van mensen, die te maken hebben gehad met (seksuele, psychische, fysieke) mishandeling. Hoofdbehandelaar is drs. Marrie van der Feen, psycholoog. Zij studeerde in 1990 aan de Universiteit van Leiden af op een onderzoek naar de emotionele gevolgen van incest. Sindsdien heeft dit onderwerp haar bezig gehouden in het zoeken naar behandelingsmogelijkheden voor mensen, die lijden onder de gevolgen van (seksuele, psychische, fysieke) mishandeling, al of niet in de vroege kinderjaren.

  Stichting Petra heeft geen wachtlijst.

  #233608
  Mark
  Moderator
  Topic starter

  Onder ‘Informatieve websites & mediaberichten > Incest’ kun je een interview beluisteren met drs. Marrie van der Feen luisteren. Dit interview is uitgezonden in het programma ‘Bij Jorieke’ van Groot nieuws radio.

  #242213
  Luka
  Moderator

  Niks aan het handje, tot de bom barst: gevolgen seksueel misbruik etteren door

  Praten, praten en vooral niet wegstoppen. Dat is voor álle slachtoffers van seksueel misbruik het begin van verwerking en herstel. Verder is hulpverlening altijd maatwerk, zegt de Zeeuwse psychologe Marrie van der Feen van stichting Petra in Middelburg. Zij analyseerde vijfhonderd dossiers van seksueel misbruik uit haar praktijk.

  Een groot deel van de cliënten van stichting Petra komt uit Zeeland, maar de hulpvragen komen uit heel Nederland. Het merendeel van de cliënten omschrijft zichzelf als (streng) christelijk. Marrie van der Feen, zelf opgegroeid in een streng gereformeerd gezin, had als kind te maken met seksueel misbruik door een familielid.

  Die ervaring bracht haar ertoe zich in haar psychologenpraktijk te specialiseren in hulpverlening aan mensen die – vaak op zeer jonge leeftijd al – seksueel misbruikt werden. Stichting Petra biedt christelijke hulpverlening. Is die anders? Ja, zegt Van der Feen. ,,Voor een gelovige cliënt is een combinatie van therapie en bijbelse inzichten zinvol, omdat zijn problemen zich afspelen op het grensvlak van psyche en geloof.

  Lees verder op de site van PCZ.NL >>

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 11 ▪︎ leden online: 1
AlanisQueen
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.493, reacties: 13.605, leden: 1.276
Scroll Up