Samen werken aan herstel! – Grace Verween, Filip Abts

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: ervaringsverhalen & fictie Samen werken aan herstel! – Grace Verween, Filip Abts

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 12/07/2018 om 18:35 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #224705
  Luka
  Moderator

   Samen werken aan herstel!
   gids voor cliënten en hulpverleners

   Auteur: Grace Verween, Filip Abts
   Uitgever: Acco Uitgeverij

   Samenvatting
   Er bestaan heel wat theoretische boeken over herstel, herstelondersteunende zorg en krachtgericht werken. Ook zijn er verschillende herstelverhalen gepubliceerd die heel inspirerend en hoopgevend kunnen zijn. Maar er ontbrak nog een echt werkboek: een boek dat houvast en richting kan geven aan het individuele herstelproces. Herstellen doe je zelf, maar daarom niet alleen. Lotgenoten, familie, vrienden en hulpverleners kunnen zorgen voor een herstelondersteunend klimaat.

   Dat is net het opzet van Samen werken aan herstel! Het boek kan individueel of in groep gebruikt worden. Vanuit de kracht van peer support krijgen cliënten de kans om stil te staan bij het thema en van elkaar te leren. De hoop van de auteurs is dat de lezers van dit boek opnieuw in contact zullen komen met hun krachten en mogelijkheden en op zoek zullen gaan naar hun wensen, dromen en ambities.

   Wie herstelt ontdekt gaandeweg dat hij zelf expert is wat zijn eigen gezondheid betreft. Hij bouwt kennis van onschatbare waarde op over het leven met een psychische kwetsbaarheid; over omgaan met symptomen, psychiatrische behandeling, twijfels en angst. Hij leert wat hem helpt en wat niet. Samen werken aan herstel! biedt concrete tips aan voor ieders persoonlijke, maar ook gedeelde weg naar herstel. Het is een must have voor elke hulpverlener die op zoek is naar concrete handvatten om – samen met cliënten – op herstel te focussen.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 12 ▪︎ leden online: 1
  Sunlight
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.734, reacties: 20.971, leden: 2.736