Rood is ja – Sara Kroos

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 17/11/2022 om 16:22 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #275468
  Mark
  Moderator

   ‘Rood is ja’ van caberetier Sara Kroos is haar eerlijke en confronterende verhaal over misbruik en de herhaling hiervan, van een leven met psychische klachten en de weg naar herstel.

   Sara Kroos deelt haar kwetsbare verhaal in ‘Rood is ja’.

   Cabaretier Sara Kroos schuwde in haar theaterprogramma’s het persoonlijke verhaal niet. Openhartig, hard, ontroerend en buitengewoon grappig vertelde ze naast vrolijke onhandigheid ook over de zwarte thema’s in haar leven: seksueel misbruik en depressie. In een razend tempo maakte ze gewaardeerde programma’s en trad ze in het hele land op voor volle zalen. Totdat haar stressvolle bestaan in combinatie met haar voorgeschiedenis zoveel van haar eiste dat ze over de kop sloeg. Ze liet zich opnemen in een psychiatrische kliniek en daar – zo schrijft ze in ‘Rood is ja’ – ‘dacht ik op de bodem van mijn wanhoop te zijn’. Maar niets was minder waar: er bleek nog een luik in die bodem te zitten: ‘De oude verwondingen moesten open om me beter te maken. Mijn weerstand was laag en daar kwam een nieuwe infectie bovenop.’

   ‘Rood is ja’ van Sara Kroos is een eerlijk en confronterend verslag van misbruik en de herhaling hiervan, van een leven met psychische klachten en de weg naar herstel. Ze won met haar show Verte de Poelifinario, de prijs voor het indrukwekkendste cabaretprogramma.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 49 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.731, reacties: 20.939, leden: 2.732