PSYTREC

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 31/03/2018 om 17:00 door Mark.
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Reacties
 • #213983
  LSG
  Beheer
  Topic starter

   psytrec.nl

   PSYTREC is een gespecialiseerde GGZ instelling die zich uitsluitend richt op het behandelen van (complexe) PTSS. In plaats van voor langere tijd één keer per week of één keer per twee weken behandeld te worden, verblijf je bij PSYTREC meerdere dagen aaneengesloten in de kliniek voor een kort en intensief behandeltraject.

   Een behandeling bij PSYTREC bestaat uit de volgende onderdelen:

   Deze drie onderdelen samen vormen de INTENSIVE5® en INTENSIVE8® behandelprogramma’s, waarbij je bij het INTENSIVE5® programma vijf dagen aaneengesloten behandeld wordt en bij het INTENSIVE8® programma twee maal vier dagen aaneengesloten behandeld wordt in een tijdsbestek van twee weken.

   Bekijk de bedrijfsdocumentaire over PSYTREC

   #215374
   Mark
   Moderator

    Professor dr. Ad de Jongh over de behandeling van PTSS, o.a. als gevolg van seksueel misbruik, bij Psytrec.

    #220433
    Mark
    Moderator

     Plannen voor traumakliniek in Emmen

     De commerciële zorginstelling Psytrec heeft plannen voor een traumakliniek in de buurt van het Scheper Ziekenhuis. De in Leusden gevestigde zorgaanbieder richt zich vooral op de begeleiding van mensen met PTSS (Posttraumatische Stressstoornis).

     Het bedrijf heeft al behandelcentra in Bilthoven en Weert. Met Emmen zou Psytrec ook een locatie in Noord-Nederland tot zijn beschikking hebben.

     Psytrec richt zich exclusief op de behandeling van mensen met PTSS. De stoornis kan gezien worden als een psychische verwonding die stress veroorzaakt bij personen die een schokkende gebeurtenis niet goed hebben verwerkt. Deze klachten ontstaan vaak door traumatische voorvallen waarbij er sprake was dreigend levensgevaar of ernstige verwondingen. De stoornis komt onder meer voor bij slachtoffers van seksueel misbruik, maar ook oorlogsveteranen. Deze aandoening ontstaat als de persoon wordt blootgesteld aan zeer stressvolle situaties. PTSS belemmert in de meeste gevallen het dagelijks functioneren en uit zich in lichamelijke en psychische klachten.

     Lees verder op emmen.nu >>

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
    gasten online: 18 ▪︎ leden online: 1
    Lyn
    FORUM STATISTIEKEN
    topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865