Praktijk voor mannen – Arnhem

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst bijgewerkt op 29/06/2019 om 21:36 door Mark.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #240775
  Mark
  Moderator

  praktijkvoormannen.nl

  Welkom! Goed dat je hier bent want dat kan betekenen dat er zorgen zijn waar je hulp bij zoekt. Misschien zoek je een professionele hulpverlener die denkt in mogelijkheden en werkt vanuit positieve psychologie. In dat geval ben je bij mij aan het juiste adres. Kijk gerust verder op deze website voor informatie, mijn visie, mijn opleidingen, werkwijze en meer.

  Waar kan ik je bij helpen?
  Ik bied seksuologische, relationele en psychologische hulpverlening. Denk bijvoorbeeld aan twijfels over je seksuele voorkeur, relatiestress, erectiestoornissen of teveel bezig zijn met porno. Ik ben opgeleid tot zelfstandig behandelaar van onder andere seksverslaving, burn-out en een laag zelfbeeld. Meer informatie vind je op mijn website.

  Een aantal maanden terug heb ik een indrukwekkende lezing mogen volgen van Iva Bicanic waar zij vertelde over seksueel misbruik. Ze deed een oproep om specifiek te vragen aan cliënten: “Wat zijn vervelende ervaringen op seksueel gebied die je in je leven hebt meegemaakt?”.

  Sinds die dag ben ik dat standaard gaan doen bij al mijn cliënten en ben best geschokt wat ik hoor. Bijna altijd volgt daarop een verontschuldiging: “Ja maar dat was mijn eigen domme schuld” en “Ik had natuurlijk ‘nee’ moeten zeggen” (over zichzelf als 8 jarige die snoep aannam waarop seks volgde). Ik zie cliënten die zich melden met erectiestoornissen of moeite met klaarkomen. Ik vraag vervolgens door naar hoe men masturbeert (“In het donker/onder de dekens want ik wil mijn penis niet zien”) of hoe men urineert (“Zittend, zodat ik mijn penis niet hoef te zien”). Regelmatig blijkt dat er in het verleden seksueel misbruik heeft plaatsgevonden.

  Bron: linkedin.com

  #241641
  Mark
  Moderator
  Topic starter

  Presentatie ‘Mannen & Seks’, donderdag 27 juni

  Afgelopen donderdagavond mijn presentatie ‘Mannen & Seks’ mogen geven in het kader van het Midzomergracht Festival. Ik nam de aanwezigen mee in mijn werk als therapeut, met deze avond een speciale focus op mannen die seks hebben met mannen.

  In vogelvlucht kwamen de nodige thema’s voorbij zoals fetisj, seksverslaving en conversietherapie. Ik zag dat het fragment uit de film ‘Mysterious Skin’ (zie foto 2) indruk maakte op de aanwezigen: hierin is te zien hoe een volwassene een kind verleidt met als doel seks. Ook vertelde ik over relatietherapie en welke spelregels ik koppels meegeef. Eén daarvan: geen discussies/ruzie na 19:00 ‘s avonds.

  Na afloop van een presentatie gebeuren vaak de mooiste dingen wanneer bezoekers naar mij toe komen. Ik werd bedankt dat ik verteld had dat een jongen die verkracht wordt een erectie kan krijgen (en een vrouw vaginaal vochtig kan worden) en hoe belangrijk het voor het slachtoffer is dat dit uitgelegd wordt.

  Een andere man vond het een ‘verademing’ dat ik sprak over seks en met name fetisj zonder oordeel. Iemand anders bedankte mij en vroeg of ik voor hem de regel van geen ruzie na 19:00 wilde aanpassen naar 17:00 ‘want dan kom ik altijd thuis van werk’, waarop zijn vriendin hem quasi woest aankeek.

  Bron: linkedin.com

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 16 ▪︎ leden online: 3
Luka, Sioux, ikkkke
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.216, reacties: 12.365, actieve leden: 1.012