Praktijk Voelmoedig in Amsterdam

 • Dit onderwerp bevat 4 reacties, 4 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 19/09/2020 om 22:12 door tinne.
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Reacties
 • #241717
  Mark
  Moderator

  praktijkvoelmoedig.nl

  Mijn naam is Jeannette Dijkstra. Als traumaseksuoloog en ervaringsdeskundige, is het mijn missie om slachtoffers van seksueel misbruik een verwerkingstraject aan te bieden. Ik weet als geen ander wat de schade is die misbruik aanricht. Ook weet ik hoe fijn het is zelf de regie over mijn leven te hebben, nadat ik het verwerkingsproces stap voor stap heb doorlopen. Het was zeker geen makkelijke weg, maar zeer de moeite waard!

  • Ben jij als kind seksueel misbruikt? Dan is het mogelijk dat jij moeite hebt met het uitspreken van wat jij voelt of het kenbaar maken van wat jij wilt. Het kan zelfs zo zijn dat jij helemaal niet weet wat jij voelt of wilt, keuzes maken is daarom lastig.
  • Ben jij veel bezig met het zorgen voor anderen? Ook daardoor is het niet gemakkelijk je eigen behoeften te leren kennen. En als je dan toch iets naar buiten wilt brengen dan wordt jouw stem hees, ga je stotteren of je keel wordt dichtgesnoerd en je snakt naar adem.
  • Voel jij je snel schuldig of heb je last van schaamte als je duidelijk maakt wat jij eigenlijk wilt? Misschien praat je nog helemaal niet over wat jou is overkomen en draag je een groot geheim met je mee. Leven met een geheim over seksueel misbruik is erg schadelijk. Daarom is praten hierover in een veilige omgeving, heel belangrijk voor de start van het verwerkingsproces.

  Ik help seksueel misbruikslachtoffers met het openbreken van het geheim. Door te beginnen met praten doorbreek je het geheim zodat het verwerkingsproces kan beginnen. Verwerken is werk! Je zal in een veilige omgeving terug moeten naar het moment dat jouw
  wereld op zijn kop stond. Ik begeleid jou stap voor stap.

  Aangesloten bij Expertise Centrum Traumaseksuologie

  #245525
  Lucky1959
  Lid LSG

  WoW wat een website, wat een vrouw. Girlpower chapeau

  #250163
  Mark
  Moderator
  Topic starter

  Lotgenotencontact online

  Seksueel misbruik maakt eenzaam, dat begint al in de kindertijd. Doordat jij iets meemaakt wat kinderen niet horen mee te maken, ben je anders geworden dan andere kinderen. Je kan niet meer “gewoon” kind zijn. Vaak neem je die eenzaamheid mee naar je volwassen leven, in je relaties, je vriendschappen en zelfs naar je gezin als je die hebt. Alsof er altijd iets tussen jou en de ander in staat, je kunnen verbinden met de mensen om jou heen is moeilijk. Alsof je niet helemaal in de wereld aanwezig bent. Misschien heb je wel nooit gedaan wat je echt zou willen doen, en is het lastig je weg in de wereld te vinden.

  Ook heeft misbruik invloed op de familie, er komt iets tussen jou en je familie in te staan. En al helemaal ingewikkeld wordt het als de dader iemand in de familie was. Het kan zijn dat jij als gevolg van het misbruik nu geen eigen gezin hebt. Misschien ben je gescheiden, of heb je helemaal geen contact meer met jouw familie.

  Eenzaamheid en seksueel misbruik gaan hand in hand. Nu in deze crisis kan dit alleen zijn uitvergroot worden, en kan je extra voelen hoe groot de afstand tussen jou en de ander is. Of hoe alleen jij eigenlijk door het leven gaat.

  Doordat ik zelf ervaringsdeskundige ben weet ik heel goed hoe dit voelt. Ik wil iets doen, samen met jou! Iedere dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 is er een online lotgenotengroep. Hier kan je delen, luisteren, ontmoeten, troosten, inspireren of wat je ook maar komt brengen en halen! Er zijn verschillende manieren om elkaar te ontmoeten, in de grote groep waar je online binnen komt, en in kleinere groepjes van ongeveer 3 of 4 mensen. Het wordt mooi, doe mee vanaf 14 april!

  Aanmelden en informatie via praktijkvoelmoedig.nl of email naar info@praktijkvoelmoedig.nl

  Deelname is kosteloos

  Je krijgt vlak voor aanvang een link via de email.

  Voor mannen en vrouwen.

  #253094
  mara
  Lid LSG

  Hoe verwerk je seksueel misbruik?

  Podcast met Jeannette Dijkstra >>

  #253129
  tinne
  Lid LSG

  Wou hier toch even op reageren.

  Ze is een heel fijne vrouw. Echt gewoon iemand net als ons. Maar ze geeft wel veel inzichten en dat op een normale manier uitgelegd. Verder iemand die echt het hart op de juiste plek heeft en die echt wil vechten voor andere lotgenoten.

  Maar kan ik er niet over zeggen maar ze is een top vrouw.

   

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 21 ▪︎ leden online: 4
Gloria, ilene, Dina, Sonja82
FORUM STATISTIEKEN
topics: 3.309, reacties: 17.990, leden: 2.172