Patronen doorbreken – Van Genderen, Jacob & Seebauer

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: ervaringsverhalen & fictie Patronen doorbreken – Van Genderen, Jacob & Seebauer

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 19/12/2020 om 16:25 door Turnster.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #256040
  Turnster
  Moderator

   Patronen doorbreken
   Auters: Hannie van Genderen, Gitta Jacob en Laura Seebauer

    

   Maak je steeds weer dezelfde fouten in het leven, terwijl je je hebt voorgenomen om een volgende keer anders te reageren? Vertoont je gedrag hardnekkige patronen, die je zeer tegen je zin niet eenvoudig kunt doorbreken? In dat geval helpt schematherapie je verder.

   Schematherapie leert je om de oorsprong van je gedragspatronen te doorgronden, hun invloed op je alledaagse leven te onderzoeken en jezelf zodanig te veranderen dat je je beter gaat voelen en beter voor jezelf kunt zorgen en opkomen.

   Aan de hand van vele voorbeelden en online beschikbare invuloefeningen maakt Patronen doorbreken duidelijk hoe patronen van gedrag, gedachten en gevoelens zijn ontstaan en hoe je die kunt veranderen.

   Hannie van Genderen is klinisch psycholoog en coördinator research, development & education bij Virenze RIAGG Maastricht. Gitta Jacob en Laura Seebauer zijn beiden psychotherapeut in Duitsland

   #256041
   Turnster
   Moderator
   Topic starter

    Ik gebruik dit boek als leidraad voor de therapie, en wat achtergrondinformatie.

    In het boek staan alle schema’s en modi duidelijk uitgelegd. Daarnaast staan er invuloefeningen in het boek, en zijn er online opdrachten te vinden. Hierdoor wordt het boek een deel van de therapeutische sessies. Wil je meer inzicht in jezelf, je denkwijzen en waar deze vandaan komen, dan is dit een aanrader!

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 18 ▪︎ leden online: 4
   Peer, Lotteeh, Moderator, Fabienne001
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.760, reacties: 21.129, leden: 2.799