Patiëntenvereniging Caleidoscoop, voor mensen met DIS

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Hulpverleningsinstanties Patiëntenvereniging Caleidoscoop, voor mensen met DIS

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 20/01/2018 om 14:18 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #216079
  Mark
  Moderator

   Caleidoscoop.nl

   Caleidoscoop is een patiëntenvereniging voor en door mensen met een dissociatieve stoornis en directbetrokkenen. Dissociatie is een toestand waarin gedachten, emoties, waarnemingen en/ of herinneringen buiten het bewustzijn worden geplaatst, tijdelijk niet oproepbaar zijn of minder samenhang vertonen. Het kan worden beschouwd als een overlevingsmechanisme wanneer de hersenen extreme stress signaleren. Wanneer dissociatie langdurig of permanent optreedt, is er meestal sprake van een dissociatieve stoornis.

   Caleidoscoop informeert en faciliteert contact tussen lotgenoten. De vereniging is er niet alleen voor lotgenoten (mensen met een dissociatieve stoornis), maar ook voor hun omgeving, behandelaren en andere belangstellenden.

   Het is noodzakelijk dat mensen met een dissociatieve stoornis toegang krijgen tot een goede behandeling. Caleidoscoop moedigt onderzoek naar dissociatieve stoornissen aan en zoekt samenwerking met specialistische behandelcentra en hulpverlenende instanties. Ook is de vereniging aangesloten bij het Landelijk Platform Geestelijke Gezondheidszorg (LPGGZ).

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 19 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.775, reacties: 21.206, leden: 2.838