Gezocht: Lotgenoten voor interview over betere seksueel misbruik wet

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Oproepjes Gezocht: Lotgenoten voor interview over betere seksueel misbruik wet

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 17/04/2021 om 19:19 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #258518
  Luka
  Moderator

   Een betere wet seksuele misdrijven: uw inzichten zijn essentieel!

   Mijn naam is Jana Kerssies en ik doe vanuit de Universiteit van Amsterdam onderzoek naar de conceptualisatie van consent in het wetsvoorstel seksuele misdrijven van minister Grapperhaus. Daarbij stel ik de vraag hoe consent zo omvat kan worden dat de juridisch-technische en normerende functies van de toekomstige wet voldoende bescherming bieden en gehoor geven aan survivors van verkrachting.

   Mijn doel is om een beter beeld te krijgen van de obstakels waar survivors momenteel tegenaanlopen, en om op zoek te gaan naar betere alternatieven voor de huidige wetgeving. Daarvoor vind ik het noodzakelijk en belangrijk om te luisteren naar de ervaringen van mensen die seksueel onrecht is aangedaan.

   Uw inzichten vormen een essentiële bijdrage aan het formuleren van een nieuwe wet die survivors in hun recht laat staan. Ik stuur u dit bericht met de vraag of u bereid zou zijn om een aantal vragen over uw ervaringen en het nieuwe wetsvoorstel te beantwoorden in een interview van ongeveer 60-90 minuten.

   Ik ben flexibel in het maken van een afspraak (op locatie of digitaal) en betreft de datum en tijd. Uiteraard is het mogelijk om geheel anoniem te blijven.

   Mocht u vragen hebben of meer informatie willen, of zou u willen bijdragen aan het onderzoek, dan kunt u mij gerust mailen.
   Mijn mail is: janakerssies@outlook.com.

   Ik hoop u voldoende te hebben geïnformeerd en zie graag uw reactie tegemoet.

   Met vriendelijke groet,
   Jana Kerssies

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 11 ▪︎ leden online: 1
  Dina
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.534, reacties: 19.586, leden: 2.405