Opgelost dankzij ‘Klokhuis’: Meisje ziet uitzending en brengt pedofiliezaak aan het rollen

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Opgelost dankzij ‘Klokhuis’: Meisje ziet uitzending en brengt pedofiliezaak aan het rollen

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 07/07/2023 om 21:03 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #277366
  Luka
  Moderator

   Toen een elfjarig meisje uit de buurt van Amsterdam een aflevering van Klokhuis zag en besloot deze met haar ouders te bespreken, kwam een grootschalige pedofiliezaak aan het licht.

   Het gaat om een aflevering van Klokhuis waarin wordt uitgelegd dat volwassenen zich soms voordoen als kinderen en om naaktfoto’s en -video’s vragen, meldt De Stentor.

   GEALARMEERD DOOR ‘KLOKHUIS’
   Het meisje realiseerde zich dat haar dat ook was overkomen en besprak dit met haar ouders. Zij lichtten de politie in – die de nog bestaande chat van het meisje overnam – en zo kwam de zaak aan het rollen. De dader blijkt de 35-jarige Randy F. uit Limburg te zijn. Niet alleen het elfjarige meisje, maar nog tientallen anderen dwong hij tot het maken van seksfoto’s en -video’s.

   Daarbij deed hij zich voor als Tim, een jongen in de leeftijd van twaalf tot vijftien jaar. Hij legde contact met de meisjes via social media en gaf hen complimenten: van ‘je bent de leukste en de mooiste’ tot aan de boodschap met ze te willen trouwen. Daarna kregen de gesprekken een seksuele toon en vroeg hij de meisjes om naaktfoto’s en video’s waarin ze seksuele handelingen bij zichzelf uitvoerden.

   BEKENTENIS
   Bij Randy F. werden op zijn slaapkamer in het huis van zijn ouders harde schijven gevonden met 136.000 foto’s en 31.000 video’s met kinderporno. Het gaat om meisjes tussen de zeven en twaalf jaar uit Nederland en België.

   F. staat deze week terecht in de rechtbank van Amsterdam. Hij heeft bekend zich schuldig te maken aan het groomen van de jonge meisjes, en zegt dat dat komt door zijn cocaïneverslaving. Volgens deskundigen heeft de Limburger een pedofiele stoornis en borderline. Woensdag komt het Openbaar Ministerie met een strafeis.

   Bron: Linda >>

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 10 ▪︎ leden online: 1
  Lyn
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865