Ooit wordt het beter – Joeri Cools

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 23/11/2019 om 01:56 door Skye.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #246708
  Skye
  Moderator

   Ooit wordt het beter
   Auteur: Joeri Cools

   Taxichauffeur Joeri Cools (43) uit Sleidinge beleefde een helse jeugd. Het idee “Ooit wordt het beter” gaf hem echter voldoende kracht om zich door een lange moeilijke periode te worstelen. Door zijn verhaal neer te pennen in een boek voelt hij zich eindelijk bevrijd.

   “Mijn boek is geen fictieroman, maar een realistisch levensverhaal dat misschien niet geschikt is voor gevoelige lezers. Nochtans is niets overdreven en ik heb ook geen commerciële bedoelingen. Met mijn oprechte getuigenis wil ik vooral vermijden dat nog meer kinderen hetzelfde als ik beleven”, beklemtoont Cools.

   Zijn leven en dat van zijn oudere broer en jongere zus bij hun biologische moeder en (stief)vader in Ertvelde waren een hel. De kinderen kregen te weinig eten, waren slecht gekleed en werden zwaar mishandeld en seksueel misbruikt door moeder en vader van het gezin.

   Geen enkel kind mag dit ooit nog meemaken!

   Samenvatting
   De kinderjaren van Joeri in het Oost-Vlaanderen van de jaren ’70 en vroege jaren ’80 lezen als een horrorverhaal. Moeder en stiefvader hebben elkaar leren kennen in Vrij en Vrolijk, een instelling voor onhandelbare jongeren. Hun eigen drie kinderen gebruiken zij vooral om de sociale voorzieningen uit te buiten. De kleine Joeri wordt in een bui van razernij afgestaan voor adoptie en beleeft een korte gelukkige periode. Door een van de laatste exploten van een beruchte onderzoeksrechter belandt hij echter opnieuw in de klauwen van zijn stiefvader en biologische moeder, die de drie kinderen verwaarlozen, genadeloos straffen, mishandelen, misbruiken. Met de betonnen regenwaterput van de boekcover in een huiveringwekkende rol…

   Joeri’s oudere halfbroer onderneemt al op 12-jarige leeftijd een eerste zelfmoordpoging, zijn zus gaat dezelfde weg op als haar moeder. Hijzelf is de enige die sterk genoeg blijkt om zich hieruit te verheffen. Hij ontworstelt zich aan de greep van zijn ouders, begint een taxibedrijf en ontpopt zich tot bedenker van Libidus, een bijzonder bier met een happy ending – helemaal in de lijn van zijn levensfilosofie.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 11 ▪︎ leden online: 1
  ikkkke
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.598, reacties: 19.926, leden: 2.478