Onderzoek naar ritueel misbruik

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Onderzoek naar ritueel misbruik

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst bijgewerkt op 15/10/2020 om 12:44 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #253566
  Mark
  Moderator

  De Tweede Kamer wil dat er onderzoek wordt gedaan naar de aard en omvang van ritueel misbruik. „We krijgen van slachtoffers en familieleden veel signalen dat het een groot probleem is”, zegt PvdA-Kamerlid Attje Kuiken. „Soms met gruwelijke details, dit kunnen we niet negeren.”

  De Tweede Kamer stemde in met een motie waarin PvdA, GL en de SP verzoeken om een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren naar de aard en omvang van ’georganiseerd sadistisch misbruik van kinderen’. Daarbij moeten ervaringen van overlevenden van ritueel misbruik en hun therapeuten worden betrokken, zodat de uitkomsten betrokken kunnen worden bij ’een effectieve opsporing van deze netwerken’.

  Kuiken vindt het hoog tijd dat er gehoor wordt gegeven aan verhalen van slachtoffers. „De laatste keer dat hier goed onderzoek naar is gedaan was in de jaren ’90.” Het baart haar bovendien zorgen dat in Duitsland ook steeds meer verhalen klinken over ritueel misbruik. „Ook daar wordt dat nu onderzocht, wij kunnen niet achterblijven.”

  In de uitzending van het radioprogramma Argos van 27 juni werd pijnlijk duidelijk dat slachtoffers van ritueel misbruik niet worden geloofd. Argos openbaarde verhalen ritueel seksueel misbruik, waarbij ook allerlei macabere aspecten een rol spelen: satanische rituelen bij kaarslicht, martelingen, maar ook het ritueel offeren van baby’s.

  Aanvankelijk wilde het kabinet niet aan een apart onderzoek, nu draagt de Tweede Kamer dat alsnog op.

  Bron: telegraaf.nl

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 16 ▪︎ leden online: 3
NovaJ, Mark, Nick
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.426, reacties: 13.240, leden: 1.203
Scroll Up