Onderzoek Huiselijk Geweld en Trans Personen

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Oproepjes Onderzoek Huiselijk Geweld en Trans Personen

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 06/03/2021 om 16:10 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #257404
  Luka
  Moderator

   DOE MEE AAN ONDERZOEK HUISELIJK GEWELD EN TRANS PERSONEN

   Onderzoek onder transgender personen laat zien dat zij vaak met huiselijk geweld te maken hebben. Dit kan gaan over psychische, lichamelijke of seksuele vormen van geweld. Heeft u dit in het verleden meegemaakt en bent u meerderjarig? Dan spreken wij u graag over uw ervaringen met het zoeken naar hulp. Belangrijk is wel dat er inmiddels geen sprake meer is van geweld.’ De resultaten gebruiken wij om het bestaande aanbod aan hulp te verbeteren.

   Deelname aan het onderzoek
   Voor dit onderzoek interviewen wij mensen die zich identificeren als transgender, en die in het verleden kindermishandeling of huiselijk geweld hebben ervaren. Interviews worden anoniem verwerkt en kunnen worden afgenomen op locatie of via beeldbellen in januari, februari en maart 2021.

   Opzet project
   In dit project werken de Gemeente Amsterdam, Gemeente Den Haag, Transgender Netwerk Nederland, Atria Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis, en de Universiteit van Amsterdam samen om het zorgaanbod beter aan te laten sluiten op de zorgbehoefte van transgender personen.

   Gang van zaken tijdens het onderzoek
   Het gaat om een eenmalig interview dat ongeveer 1 tot maximaal 1,5 uur zal gaan duren. Het interview kan bij u thuis plaatsvinden, op locatie bij Atria (Vijzelgracht 20, Amsterdam), op de campus van de Universiteit van Amsterdam (Roeterseilandcomplex) of via beeldbellen. Als u een suggestie heeft voor een andere locatie kan dat natuurlijk ook. Het interview wordt met een voicerecorder opgenomen zodat het achteraf kan worden uitgeschreven en zal daarna vernietigd worden.

   Wanneer u mee wilt doen
   Hopelijk bent u na het lezen van deze informatie geïnteresseerd in deelname aan ons onderzoek. Indien dit het geval is, dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen door een email te sturen naar Willemijn Krebbekx: w.krebbekx@atria.nl . Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak voor het interview.

   De volledige oproep vind je hier >>

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 14 ▪︎ leden online: 6
  Fabienne001, Ollybolly, Imy, Meliah, Trees50, Zodiac
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.760, reacties: 21.129, leden: 2.799