Nieuw onderzoek naar het perspectief van mensen met HIV

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Oproepjes Nieuw onderzoek naar het perspectief van mensen met HIV

Tags: 

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 06/07/2019 om 15:48 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #241954
  Luka
  Moderator

   Gepubliceerd: 03 juli 2019
   Er is een nieuw onderzoek gestart om het perspectief van mensen met hiv in kaart te brengen. De studie Positive Perspectives 2 is een follow-up van Positive Perspectives 1, een studie uit 2016. Voor dit onderzoek zoeken ze nog mensen met hiv die hun bijdrage willen leveren, en jij kan hierbij helpen.

   De eerste studie (Positive Perspectives 1) ontving input van 1111 mensen met hiv uit negen Westerse landen. Het onderzoek behandelde vijf thema’s: stigma & openheid, tevredenheid over de behandeling, nieuwe diagnoses, gesprek met de behandelaar en ondersteuning van naaste. Bij dit onderzoek werden helaas geen mensen met hiv uit Nederland bevraagd en zijn er dus geen resultaten voor Nederland.

   Nederland wel betrokken bij tweede onderzoek
   Het vervolg onderzoek, Positive Perspectives 2, betrekt meer landen waaronder ook Nederland. Naast Nederland is het onderzoek ook uitgezet in andere landen waaronder Rusland, China, Zuid-Korea, Mexico, Chili en Argentinië. Hierdoor krijgt men een globaal beeld van het perspectief van mensen met hiv en kunnen er eventuele vergelijkingen of verschillen worden getrokken.

   50 mensen met hiv
   Het onderzoek is nog opzoek naar zo’n 50 mensen met hiv uit Nederland die de vragenlijst willen invullen. Daarbij kun jij helpen. Je krijgt eerst 4-5 vragen te zien om te kijken of je bij de doelgroep van het onderzoek past waarna je vervolgens de vragenlijst kan invullen. Dit duurt zo’n 15 minuten.

   De vragenlijst kun je hier vinden.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 18 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865