Niemandskinderen – Carolien Roodvoets

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 28/01/2020 om 01:21 door Thalia.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #214006
  LSG
  Beheer
  Topic starter

   Niemandskinderen

   De gevolgen en verwerking van een onveilige jeugd

   Auteur: Carolien Roodvoets

    

   In dit indringende boek beschrijft Carolien Roodvoets de gevolgen van een onveilige jeugd en de verwerking ervan. Het boek prikt de fabel door dat ouders per definitie hun kinderen liefhebben. Niet (kunnen) houden van je kind is een onderwerp waar niet of nauwelijks over gesproken wordt – niet door de ouder(s), maar ook niet door het verwaarloosde kind zelf, dat de illusie van liefde nodig heeft om te kunnen overleven.

   Niemandskinderen laat zien dat ouders kinderen vaak gebruiken voor hun eigen welzijn. Het kind krijgt een zware rol toebedeeld in het kwetsbare huwelijk van zijn ouders en draagt zo bij aan het gezinsevenwicht. Kinderen worden dan de steunpilaren van hun ouders in plaats van dat zijzelf steun ontvangen; ze groeien op in een privé-oorlogsgebied en proberen te overleven. Eenmaal volwassen geworden kunnen Niemandskinderen hun draai in het leven vaak niet vinden. Ze verdwalen in Niemandsland en verdrinken daar voorgoed of… ze gaan hun traumatische geschiedenis verwerken.

   Niemandskinderen is een boek voor volwassenen die worstelen met de last die een onveilige jeugd met zich bracht, en voor therapeuten/hulpverleners die met deze groep te maken hebben. Carolien Roodvoets is gezins- en relatietherapeute, seksuologe en individueel psychotherapeute. Ze heeft een praktijk in Deventer.

   Heb jij dit boek gelezen? Wij zijn benieuwd wat je ervan vond!

   #248388
   Thalia
   Lid LSG

    Door dit boek, heb ik mezelf gevonden. Hij is de moeite waard.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 12 ▪︎ leden online: 0
   No users are currently active
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865