Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Hulpverleningsinstanties Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 03/04/2018 om 12:34 door Mark.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #220551
  Mark
  Moderator

   nvvs.info

   De NVVS is de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie. Zij heeft tot doel het bevorderen van de kwaliteit van de seksuologie en het behartigen van de belangen van haar leden. De NVVS heeft momenteel 630 leden, werkzaam in allerlei disciplines, zoals psychologen, artsen, maatschappelijk werkenden, verpleegkundigen en fysiotherapeuten.

   Seksuele problemen kunnen vaak heel goed worden opgelost. Soms kun je dit zelf, soms is het beter om een hulpverlener in te schakelen.

   Bij wie kun je dan terecht? Via de zoekfunctie op de site vind je een hulpverlener die gegarandeerd is door de NVVS.

   #220552
   Mark
   Moderator
   Topic starter

    Je bent wel echt naakt als je seks hebt
    Online wereld maakt drempel hoger om aan seks te beginnen

    Jongeren beginnen tegenwoordig later aan seks, bleek vorig jaar uit Seks onder je 25e. Kwalitatief onderzoek van Rutgers onder jongeren laat nu zien dat sociale media hierin op meerdere manieren een belangrijke rol spelen. Ook de verhoging van de leeftijd waarop je alcohol kunt krijgen is van invloed. Verder valt op dat jongeren veel waarde hechten aan de eerste keer seks, en die het liefst in een relatie beleven.

    In Seks onder je 25e 2017, het grootschalige onderzoek onder ruim 20.000 jongeren van 12 tot 25 jaar, vonden Rutgers en Soa Aids Nederland dat jongeren een jaar later beginnen met zoenen en seks dan vijf jaar geleden. In 2017 had de helft van de jongeren met 18 jaar geslachtsgemeenschap gehad, in 2012 was dit met 17 jaar het geval. Een zelfde verschuiving is te zien in internationaal onderzoek. Hoe valt dit te verklaren? Kwalitatief onderzoek van Rutgers onder 47 jongens en meiden tussen de 16 en 25 jaar met verschillende achtergronden levert inzichten.

    Lees verder op nvvs.info >>

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 19 ▪︎ leden online: 4
   Moderator, Peer, Lotteeh, Fabienne001
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.760, reacties: 21.129, leden: 2.799