Miss Dakloos – Lydia Rood, Jojo Matthews

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: ervaringsverhalen & fictie Miss Dakloos – Lydia Rood, Jojo Matthews

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 23/12/2017 om 23:16 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #215425
  Luka
  Moderator

   Auteurs: Lydia Rood, Jojo Matthews
   Uitgeverij: Querido Kinderboek

   Wat als ik hem vermoord had? schrijft Ama in haar dagboek. `Hem , dat is haar stiefvader. Bijna haar hele leven is ze door hem mishandeld en misbruikt. Ten slotte loopt ze weg van huis en doet aangifte. Niet voor zichzelf, maar vooral voor haar jongere zusjes. Zij moeten een beter leven krijgen.
   Ama wordt opgevangen op een geheim adres, maar ze kan moeilijk wennen. Als ze vermoedt dat haar stiefvader haar op het spoor is, loopt ze in paniek weg. Ze trekt van logeeradres naar logeeradres, tot ze uiteindelijk op straat belandt. Daar is het leven keihard. Maar Ama denkt niet aan opgeven. Ze grijpt elke kans die ze krijgt om aan de straat te ontsnappen zelfs als het om een missverkiezing gaat.

   Lydia Rood schrijft boeken voor lezers van verschillende leeftijden. Ze kreeg voor haar jeugdboeken verschillende prijzen, waaronder een Zilveren Griffel voor Een mond vol dons.  Miss Dakloos schreef ze samen met Jojo Matthews, die zelf een tijd dakloos was en Lydia haar bijzondere levensverhaal vertelde.

   Heb jij dit boek gelezen? Wij zijn benieuwd wat je ervan vond!

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 23 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.776, reacties: 21.210, leden: 2.840