Mijn ware verhaal – Karin Bloemen

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 18/06/2019 om 17:42 door Mark.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #240867
  Mark
  Moderator

   Mijn ware verhaal
   Auteur: Karin Bloemen

   In haar autobiografie Mijn ware verhaal vertelt cabaretière Karin Bloemen voor het eerst het aangrijpende verhaal van haar jeugd, die getekend is door misbruik, mishandeling en angst. Haarscherp brengt ze in beeld wat het met een jong meisje doet als de personen die je moeten beschermen het op je hebben voorzien.

   Karin Bloemen laat echter ook zien hoe ze ondanks deze traumatische ervaringen de vrouw is geworden die ze nu is: sterk, liefdevol, succesvol, open voor iedereen en voor niemand bang.

   Mijn ware verhaal is een hartverscheurende ode aan het leven; een boek dat je de adem beneemt en dat je in één ruk uitleest.
   “Vanuit een diepgewortelde schaamte wordt alles ontkend en doodgezwegen. Met die schaamte wil ik afrekenen. Schaamteloos zijn, eerlijk zijn. Schaamteloos eerlijk.’

   #240868
   Mark
   Moderator
   Topic starter

    KARIN BLOEMEN OVER STIEFVADER: ‘HIJ HEEFT ME WEL DUIZEND KEER VERKRACHT’

    Karin Bloemen heeft een autobiografie geschreven over het misbruik in haar jeugd. In het boek Mijn ware verhaal, dat deze week uitkomt, vertelt de cabaretière hoe ze als jong meisje slachtoffer werd van incest.
    In het julinummer van LINDA. vertelt Karin Bloemen dat ze al op achtjarige leeftijd voor het eerst werd verkracht. “Ik wist niet eens wat seks was. Ik wist alleen dat het heel veel pijn deed en dat ik het niet wilde”, vertelt ze. “Ik zette mezelf compleet op zwart. Alsof ik niet bestond. Totdat het weer voorbij was. Zo overleefde ik.”

    Praat erover
    Ze hoopt dat het boek leidt tot meer begrip voor misbruikslachtoffers, die vaak van andere mensen krijgen te horen waarom ze er niets tegen deden. “Daarom heb ik ook dit boek geschreven. Omdat ik hoop dat als mensen in mijn huid kruipen, ze beter begrijpen hoe misbruik werkt. En ik heb het geschreven voor andere slachtoffers. Ik wil ze zeggen: praat erover. Praten kan je redden. Als je dat niet doet, bescherm je alleen de dader. Geheimen vreten je op. Mijn leven begon pas toen ik op mijn zestiende begon te praten.”

    Bron: story.nl

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 16 ▪︎ leden online: 3
   Leentje, Lotteeh, Trees50
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.766, reacties: 21.156, leden: 2.812