Mijn verhaal verfilmd

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 29/04/2020 om 07:25 door Mark.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #250143
  LindaJ
  Lid LSG

   Hallo iedereen!

   Ik ben Linda Jacobsen, een actrice en filmmaker van 30 jaar.
   Met een fantastisch team van internationale creatieven ben ik de film STILTE ONGEDAAN aan het maken. Deze korte film is gebaseerd op mijn ervaringen over het leren omgaan met vertrouwen en me open te stellen voor anderen, nadat ik in mijn jeugd seksueel ben misbruikt.

   Toen ik negen jaar was ben ik twee jaar lang geregeld seksueel misbruikt door mijn stiefvader. Toen ik zeventien was, voelde ik mij veilig genoeg om het aan mijn ouders te vertellen. Therapiesessies hielpen mij om te helen van de gebeurtenissen en voor een tijd voelde ik me vrij. Maar niemand vertelde mij dat het hier nog niet mee was afgedaan.

   Mijn vertrouwen in mensen was kapot en ik droeg nog steeds diepgewortelde overtuigingen met me mee over mijn lage eigenwaarde. Ik zat vast in patronen die ik in eerste instantie had gecreëerd om mezelf te beschermen. Ik dacht dat als ik mijn kwetsbaarheden niet liet zien, dat ik niet gekwetst kon worden. Dit geloof zorgde ervoor dat ik mijzelf isoleerde en hield mij van het bouwen van betekenisvolle relaties met anderen. Dit begon te veranderen toen ik een lieve man ontmoette die mij liet zien dat jezelf open stellen naar anderen veilig kon zijn.

   Veel mensen voelen nog veel schaamte over hun misbruik en dragen deze last alleen. Nu dat ik mijn stem heb teruggevonden wil ik anderen kracht geven en laten zien dat zulke traumatiserende gebeurtenissen in je verleden niet je toekomst moeten bepalen.

   STILTE ONGEDAAN heeft als doel om mensen die trauma hebben ervaring in hun jeugd te inspireren en kracht te geven. Om ze te laten zien dat je kan leven met vertrouwen en in connectie met anderen, in plaats van in angst en eenzaamheid. Mensen zijn sociale wezen en om een volledig en gelukkig leven te lijden is het verbinden met andere mensen van essentieel belang. Want samen ervaren, creëren, groeien en leven we. Samen.

   Onze film maakt gebruik van symboliek en universele begrippen zoals verbintenis en eenzaamheid, wat het herkenbaar maakt voor heel veel mensen. Ik geloof dat dit project de potentie heeft om een positieve impact te hebben op veel levens.

   Om te zorgen dat de film zo veel mogelijk mensen als mogelijk bereikt zijn we een crowdfunding gestart. We zijn van plan om ons aan te melden voor veel filmfestivals en direct contact op te nemen met organisaties en groepen mensen waar ik mijn verhaal mee kan delen. Hieronder staat de pitch video, die kan je kijken voor een eerste indruk.

   Ik ben heel erg benieuwd naar jullie gedachten over dit project en wil je vragen deze te delen onder dit bericht. Als je wilt helpen met het verspreiden van de boodschap van deze film kun je doneren op cinecrowd.com/stilteongedaan.

   Liefs,

   Linda

   #250262
   Mark
   Moderator

    KORTE FILM OVER SEKSUEEL KINDERMISBRUIK LEGT VINGER OP ZERE PLEK TIJDENS CORONACRISIS

    De ingrijpende Nederlandse korte film STILTE ONGEDAAN door Kristjan Knigge en Linda Jacobsen gooit nu al hoge ogen. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Jacobsen en gaat over de gevolgen van seksueel kindermisbruik op latere leeftijd. Binnen 12 uur werd het volledige crowdfundingdoel bereikt, wat volgens de makers de maatschappelijke relevantie en actualiteit van dit thema tijdens de huidige crisis benadrukt. De crowdfunding campagne blijft actief, het gezelschap wordt gesteund door het AFK en werkt samen met Stichting Project Speak Now, om zowel nu als later wanneer de film in première gaat, aandacht te kunnen blijven genereren voor dit thema.

    De film is gemaakt door internationale professionals onder leiding van regisseur Kristjan Knigge en wordt gesteund door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst). Het doel wat zij voor ogen hebben is het maatschappelijk bewustzijn omtrent seksueel kindermisbruik, en de gevolgen hiervan op latere leeftijd, te vergroten. “We willen slachtoffers laten zien dat hun jeugd hun toekomst niet hoeft te dicteren en ze inspireren om keuzes te maken die leiden naar vertrouwen en verbinding, in plaats van naar angst en eenzaamheid.” – Linda Jacobsen.

    STILTE ONGEDAAN is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van acteur en scriptschrijver Linda Jacobsen (30). Die in de korte film de confronterende innerlijke reis laat zien van een jonge vrouw die zich, na haar jeugdtrauma, voor het eerst openstelt voor een diepgaande relatie.

    “Toen ik negen jaar oud was, ben ik twee jaar lang seksueel misbruikt door mijn stiefvader. Op mijn 17e durfde ik hier eindelijk mee naar buiten te treden. Therapie heeft mij geholpen, maar het heeft jaren geduurd voordat ik me weer durfde open te stellen voor anderen. Nu ik mijn stem heb teruggewonnen, wil ik anderen de moed geven om dit ook te doen.” – Linda Jacobsen.

    Om deze missie kracht bij te zetten werkt het gezelschap samen met Stichting Project Speak Now, die slachtoffers van seksueel misbruik stimuleert om te praten en helpt te helen. Samen organiseren ze after talks, besloten viewings en interviews met Jacobsen. “Ik zie de film als een krachtige en hoopgevende weergave van de weg die een slachtoffer van seksueel misbruik veelal aflegt in haar zoektocht naar geluk.” – Marianne Kimmel, voorzitter van Stichting Project Speak Now.

    Door de coronacrisis is het thema van STILTE ONGEDAAN actueler dan ooit. Tijdens een lockdown hebben kinderen in een onveilige thuissituatie geen uitweg meer naar een veilige plek. Iets dat pijnlijk zichtbaar wordt door de dramatische stijging van telefoontjes naar hulplijnen voor kinderen in de afgelopen weken.

    Daarom stopt het gezelschap niet met de campagne. Ondanks het overweldigende succes van de crowdfunding, welke inmiddels ruim 200% van het doel heeft behaald, is het gezelschap bezig om nieuwe vervolgstappen concreet te maken. Denk hierbij aan samenwerking aangaan met andere relevante organisaties en het aanmelden van de film voor internationale filmfestivals.

    De crowdfunding voor STILTE ONGEDAAN loopt t/m dinsdag 19 mei, steunen kan via cinecrowd.com/ stilteongedaan. Geregisseerd door Kristjan Knigge Korte film over seksueel kindermisbruik legt vinger op zere plek tijdens coronacrisis Crowdfunding-doel binnen 12 uur bereikt

    Mail voor meer informatie & samenwerkingen naar contact@stilteongedaan.nl en volg STILTE ONGEDAAN op Instagram & Facebook.

    Bron: amsterdamsdagblad.nl

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 29 ▪︎ leden online: 0
   No users are currently active
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865