Mijn lieve gunsteling – Marieke Lucas Rijneveld

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: ervaringsverhalen & fictie Mijn lieve gunsteling – Marieke Lucas Rijneveld

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst bijgewerkt op 19/05/2021 om 23:31 door Skye.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #255189
  Malinche
  Lid LSG

  Kennen jullie Marieke Lucas Rijneveld?Zij is de jonge schrijfster die de Man Bookerprijs heeft gewonnen met haar debuutroman De avond is ongemak. Een beklemmend boek over een verstikte kindertijd. Haar tweede boek is pas kort uit en ook dit boek grijpt je bij de keel. Ze is nu veel duidelijker dan in het eerste boek over hoe misbruik van een kind er van dichtbij uitziet. Ze is in het hoofd gekropen van de man die een meisje van veertien groomed en misbruikt. Als lezer wordt je meegetrokken in de zwarte krochten van het binnenste van de kindermisbruiker. Ik ben onder de indruk van haar moed en kracht. Ik hoop dat veel lezers gaan begrijpen wat ze zo goed laat zien. Maar ik verbaas me over de lezersreacties die ik al gelezen heb. Lezers snappen nog niet dat de obsessie van de pedoseksueel niks met liefde te maken heeft.

  Lees het maar besef dat je een sterke maag nodig hebt om het tot je te kunnen nemen.

  #259055
  Skye
  Moderator

  Mijn lieve gunsteling
  Auteur: Marieke Lucas Rijneveld

  Samenvatting
  ‘Mijn lieve gunsteling’ is de nieuwe roman van Marieke Lucas Rijneveld. Het verhaal van de veearts en zijn ‘uitverkorene’, de dochter van een boer. Tijdens een hete zomer zoeken ze toenadering tot elkaar omdat ze willen ontsnappen aan de grilligheid en de leemten van het plattelandsleven en omdat ze willen ontkomen aan wat er in hen gezaaid is. Gedurende die zomer ontwikkelen ze een obsessieve fascinatie voor elkaar.

  De beklemmende bekentenis ‘Mijn lieve gunsteling’ is een hartverscheurend en tegelijk angstaanjagend verhaal over verlies, verboden liefde, eenzaamheid en identiteit. Het is daarmee een meer dan waardige opvolger van de debuutroman ‘De avond is ongemak’ waarmee Marieke Lucas Rijneveld als eerste Nederlandse schrijver de International Booker Prize won.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 18 ▪︎ leden online: 0
No users are currently active
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.759, berichten: 14.841, leden: 1.609
Scroll Up