Mijn leven in de hel – Sara Forsyth

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 22/08/2018 om 19:49 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #226764
  Luka
  Moderator

   Mijn leven in de hel

   Auteur: Sarah Forsyth Tim Tate
   Uitgever: Boekerij

   Samenvatting
   De negentienjarige Engelse Sarah Forsyth werkt op een crèche in een provinciestadje. Op een dag ziet ze een advertentie: leidsters gezocht voor kinderdagverblijf in Amsterdam. Ze is wel toe aan wat avontuur en reageert onmiddellijk. Na een serieuze sollicitatieprocedure wordt ze aangenomen. Het lijkt wel een droom.

   Die droom verandert in een nachtmerrie op het moment dat Sarah op Schiphol aankomt. De mensen die haar ophalen duwen haar in een auto, nemen onder bedreiging haar paspoort af en rijden regelrecht naar de Amsterdamse Wallen. Daar wordt ze zonder pardon achter het raam gezet. Haar ontvoerders laten er geen misverstand over bestaan: als ze probeert te ontsnappen, zal dat haar dood worden. Anderhalf jaar lang ondergaat Sarah de meest vreselijke vernederingen, tot ze uiteindelijk dankzij puur geluk een onbewaakt ogenblik vindt om te ontsnappen.

   Recensie
   Waargebeurd verhaal over de negentienjarig Engelse Sarah Forsyth die midden jaren negentig naar Nederland komt in de veronderstelling dat ze gaat werken als crechemedewerkster, maar wordt ontvoerd en gedwongen als prostituee te werken op de Amsterdamse Wallen. Een vreselijke nachtmerrie die anderhalf jaar duurt, waarin Sarah verslaafd raakt aan crack en een meisje voor een snuffmovie vermoord ziet worden. Ontsnappen durft ze niet. En Sarah Forsyth heeft al zo veel narigheid meegemaakt: ze is vanaf haar derde seksueel misbruikt door haar vader en later ook nog in de tehuizen waarin ze terechtkwam. Na anderhalf jaar op de Wallen weet Sarah te ontsnappen en een politiebureau binnen te rennen. Ze wordt opgevangen door een speciale politietaakeenheid en keert terug naar Engeland. Haar ontvoerders belanden achter de tralies, Sarah zelf leidt na jaren van vallen en opstaan nu een min of meer normaal leven. In een voorwoord vertelt co-auteur Tim Tate over zijn kennismaking met Sarah voor een documentaire in 1997 en hoe hij haar tien jaar later weer opspoorde. Achterin informatie over de vrouwenhandel en seksindustrie in Engeland en Nederland. Vlot leesbaar, schokkend, waargebeurd verhaal over de praktijken in de seksindustrie.

   Redactie

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 30 ▪︎ leden online: 3
  Maxine, Chris, Paul1966
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.730, reacties: 20.934, leden: 2.731